Reklama

Reklama

Pomsta

  • Slovensko Sila pomsty (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Bývalého agenta vojenskej rozviedky povolajú do služby, keď jeho najlepšieho priateľa, politika Larryho Richarda, prepadla a takmer zabila skupina militantných rasistov The Pentagle. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (67)

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Jako malý parchant jsem shlédl kdejaký akční film. Na spoustu z nich si dnes už ani nevzpomenu. Tento jsem viděl jen jednou jedinkrát kdesi před jednadvaceti lety a utkvěl mi v paměti dodnes. Tak jsem ho dal znovu a není to vůbec špatný. Nějak extra dobrý sice taky ne, ale ty naháněcí scény v lese a kompletní vyvraždění jedné rodiny, jsou pořád dobré. A vlastně celý film je minimálně o jednu až dvě třídy lepší než poslední čtyři Američtí ninjové. ()

humanbeing 

všetky recenzie používateľa

Při sledování Avenging Force jsem měl dojem, že inspiroval nejednu videohru. Přestřelky na střechách v přístavišti mi silně připomínaly Uncharted, závěrečné souboje s bossy pak Metal Gear Solid 3. Řemeslně velmi dobře zvládnuté béčko s pořádně drsnými záporáky, které může na světě přemoci pouze Dudikoffův Matt Hunter. Je škoda, že nikdy nevzniklo pokračování. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to mierne nadpriemerný akčný film s Michaelom Dudikoffom, ktorý patrí medzi to lepšie, čo kedy natočil. Má celkom dobrý príbeh o bývalom vojakovi, ktorý sa kvôli svojmu priateľovi, černošskému politikovi dostane do problémov s vplyvnou rasistickou organizáciou Pentagram, ktorá chce politika odstrániť. A navyše sa organizácia baví lovom unesených ľudí, čo sa dotkne aj bývalého vojaka. Spracovanie nie je najhoršie, ale ani ničím výnimočné, celý čas sa na film dá bez problémov pozerať, aj keď viacero zbytočných scén sa tu určite nájde, ale výraznejšie nezaujme. A samotný hlavný lov je až v záverečnej tretine filmu. Akcie je tu priemerne a je aj celkom dobrá. Prvá hodina obsahuje väčšie akčné scény, ktoré sú rozmanité, obsahujú streľbu, súboje na minimum dotykov alebo aj dopravné prostriedky a na to sa pozerá dobre a v záverečnej fáze už prídu len súboje jeden na jedného, ktoré sú ale len úplne obyčajné. Najviac sa mi páči akcia v prístave alebo celá situácia s horiacim domom, ktorá svojim výsledkom dosť prekvapí. Herecké obsadenie je celkom slušné, Michael Dudikoff tu podal dobrý akčný výkon, každú chvíľu niekde behá, skáče a podobne, poteší aj Steve James, ale tým to končí a hlavne záporáci sú úplne nezaujímaví. Réžia a technická stránka sú také správne béčkové, mohli byť aj trochu lepšie, ale žiadne väčšie výhrady nemám. Sila pomsty je dobrý akčný film na jedno, možno dve pozretia, ale viac už nie. Objektívna kvalita filmu- 55%, film sa páči mne na 57%. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Uz viem preco som nikdy nedopozeral ziadneho Americkeho ninju. Nebolo to kvôli tomu, ze mi ninjovia pripadaju smiesny alebo preto, ze na mna charizma Dudikoffa nezabera, ale kvôli reziserovi Firstenbergovi. Jeho rezijny styl mi pripada trapny. Tentokrat mal k dispozicii solidny rozpocet, takze technicka stranka vyzera dobre, ale to jak koncipuje akcne sceny vo mne neraz vyvolalo usmev. Ale nie ten typ usmevu ako pri Komande, kde je akcia zabavna ale zaroven cool. Skôr taky posmech nad tym aku trapnu sprostost si Firstenberg vymyslel. Takze ano, dost som sa pobavil, ale skôr na ucet tvorcov. Jednu objektivnu hviezdicku davam ze niektore slusne bitky. Ale aj pri nich protagonisti hadzu vtipne vyrazy, pripadne vydavaju infantilne pazvuky. To sa proste neda brat vazne a nejaka gradacia alebo napätie tu nefunguje. Rovnako sa neda nikomu fandit. Dudikoff je nudny profesionalne neherec, Steve James na tom nebol ovela lepsie a skvadra zaporakov skôr pobavi ako keby mali vyvolavat strach alebo nenavist. Pritom zapletka o skupinke chlapikov, ktori lovia ludi pre radost mala potencial a John Woo vo filme Hard Target z podobneho nametu vydoloval ovela viac. Ale Firstenberg je trapny packal, ktory sa v mojich ociach nikdy nevyskriabe nad jednu hviezdicku. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Dva muži prchají močálem a v patách mají zabijáky. Tohle je hon na lidi. Úvodní scéna má drajv stejně jako masakr v průvodu. Organizace Pentagram roztahuje své ostré cípy a každého, kdo se postaví do cesty, zlikviduje. Jsou to v podstatě náckové, co však mylně nazývají Hitlera fašistou. Kapitán Hunter se s nimi musí setkat v lovecké hře na život a na smrt, pokud chce zachránit svoji sestru. Na to, že byl nejlepší z nejlepších, se zas tak dobře nebil, byť nakonec měl vždy navrch... ale chápu, že z něho nechtěli dělat neporazitelného supermana na první dobrou. Močálové lokace jsou skvostné, nechybí automobilové honičky, hudba šlape. Klasické osmdesátkové béčko na silnou trojku. Já mám ale film spojen s dávnou dobou, kdy se na pirátských kazetách šířil pod názvem Lovec (asi proto, že hlavní hrdina se jmenuje Hunter). A jelikož Dudikoff mi z hlavy vypadl, dlouho jsem film nemohl najít. Za nostalgii hvězda navíc, i když jsem si film kupodivu znovu užil, a tak bych se k ní možná i proto přiklonil. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (10)

  • Počas útoku na sprievod bojuje Larry (Steve James) s útočníkom, ktorému v prestrihoch mizne a znovu sa objavuje fialová polokošeľa. (johnsnow)
  • Ide o jediný film vo filmografii Allison Gereighty (Sarah Hunter). V post-produkcii jej v originálnej verzii prepožičala hlas iná herečka. (m.a.t.o.)
  • Chuck Norris se původně měl vrátit opět k hlavní roli Matta Huntera, ale bohužel už předem podepsal smlouvu k jinému filmu Delta Force, také od společnosti Cannon. Izraelští producenti se tedy rozhodli obsadit do hlavní role Michaela Dudikoffa a to na základě úspěchu filmu Americký ninja, který ho proslavil. (tequilla)

Reklama

Reklama