Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skúseného vedca a vulkanológa Harryho Daltona (Pierce Brosnan) vyšlú, aby preskúmal nezvyčajnú aktivitu sopky. Rozhodol sa pre spoluprácu s očarujúcou Rachel Wandoovou (Linda Hamiltonová). Je mu jasné, že so sopkou nie je čosi v poriadku a snaží sa presvedčiť svojho šéfa, aby odsúhlasil evakuáciu Dantes Peak. Ale proti ľudskému životu stoja aj ekonomické záujmy. Prístroje nezaznamenávajú nič mimoriadne a nikto nechce riskovať veľké finančné straty. Bezmocnému Harrymu uverí len starostka mesta, ale napriek tomu nestihne podniknúť nevyhnutné kroky, potrebné pre záchranu ohrozeného obyvateľstva. Zemetrasenie spôsobí náhlu erupciu, sprevádzanú prúdmi nebezpečnej horúcej lávy a množstvom horúceho popolu. Obyvatelia Dantes Peak sa nachádzajú v smrteľnom nebezpečenstve. Harrymu a Rachel sa celkom náhodou podarí ukryť v podzemí. Príde však záchrana včas? Vyslobodí ich zo starého dolu, ktorý je teraz zatavený do lávového obalu skôr, ako sa im minú zásoby jedla a vzduchu? (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (241)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Tento film je rozhodne lepší ako film Sopka (1997) s T. L. Jonesom. Myslím si, že toto je jeden z najlepších katastrofických filmov s touto tématikou. Aj keď musím dať za pravdu názorom, že sú tu nelogické veci, resp. ani reálnosť tu nie je bohvie aká a nakoniec áno, aj hlavný hrdina utečie pred týmto živlom - je to dosť klišé. Ale to už je typický znak prakticky všetkých obdobných katastrofických filmov. Tieto veci netreba brať až tak vážne. Dej a scenár tohto filmu majú veľmi slušnú úroveň, najväčšie plus si tu zaslúžia výborné špeciálne efekty a akčné scény. Dobré herecké obsadenie. Linda Hamilton ukázala, že vie hrať aj sexy mamičku a nie len akčnú psychopatku z Terminátora. Film určite nie je hlúpy, ak ho berieme ako film pre diváka a nie pre nejaký vedecký obzor. ()

Figu 

všetky recenzie používateľa

Tohle peklo zase takovým peklem nebylo. Filmek zachycenej v bedně mě celkem vcucl do děje a docela mě pobavil. Jistě, je zde spousty takových nesmyslů okolo lávy atd..., ale co?!... Je to film, né realita. Pro mě Brosnanovo celkem solidní představení. A jak já pořád dokola melu - "zlatý devadesátky", tak tady to taktéž funguje! 65% ()

Reklama

Phobia 

všetky recenzie používateľa

No... hodně přitažené za vlasy, jak už to tak u většiny katastrofických filmů bývá. Ta jízda lávou... svatá prostoto! Trikově na slušné úrovni, navíc P. Brosnan i L. Hamilton jsou dostatečně sympatičtí, aby diváka dokázali protáhnout místy nesmyslným dějem plným vžitých filmových klišé. Přemýšlet se nad tím rozhodně nesmí, bavit se u toho (napoprvé) jakž-takž dá. 58% ()

2Pac 

všetky recenzie používateľa

Stupidny americky kvazi thriller s tak blbym scenarom, az ma to boli pri srdci. Mačovske hlasky 007-cky aka P.Brosman su hrozne klisovite, herecke vykony ostatnych nestoja za zmienku a navyse je vo filme tolko stupidnych chyb...ach jaj...Film na mna naviac posobil tym, ze kazdu blbost musia hlavny protagonisti podrobne popisat a vysvetlit, strasne priblblo...hviezdy to dostalo odo mna iba za par dobrych scen. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Priznám sa, že sa mi páčia katastrofické filmy, ktoré sa zaoberajú vyčínaním prírodných živlov. Rád sa pozriem na dobre natočené, štedro finančne dotované, snímky na túto tému. Takže i v prípade amerického snímku "Rozpútané peklo" (Dante´s Peak) som si prišiel na svoje. Tentokrát sa to celé točilo okolo masívneho výbuchu sopky v blízkosti malého, vidieckého mestečka Dantes Peak uprostred nádherných hôr. Fatálna erupcia náhle prebudeného vulkánu, prúdy lávy a spád žeravého popola, evakuácia obyvateľov mesta a následná neodvratná totálna skaza. Perfektná katastrofická story. Oku lahodiace lokácie, kvalitní herci v hlavných úlohách a profesionálna práca skúseného režiséra. Výborný katastrofický film. **** ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (63)

  • Terénní auto, kterým hlavní hrdina jezdí ve velké části filmu, je Chevrolet Suburban ročník 1987. Pro film byly použity čtyři. Jeden se poškodil v řece, druhý byl poslán k dalšímu filmování do studií Universalu v Pekingu (kde jeho stopy končí), jeden se dochoval a byl okolo roku 2014 prodán v aukci. O čtvrtém nejsou informace, nicméně filmový konec červeného Suburbanu v plamenech lávy byl pouze počítačový, auto zničeno nebylo. (Zdroj: imcdb.org) (Stejšn)
  • Keď je Terry (Kirk Trutner) v nemocnici so zlomenou nohou, Greg (Grant Heslov) niečo kreslí na jeho sadru. V neskoršom zábere je Terryho sadra čistá (čas 45 minút). (Pat.Ko)
  • Po erupcii (po stretnutí v škole) vidíme, že okolo padá veľa elektrických káblov (čas cca 58 minút). V skutočnosti by to spôsobilo skrat v mestskom elektrickom systéme a celé mesto by bolo v tme. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama