Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skúseného vedca a vulkanológa Harryho Daltona (Pierce Brosnan) vyšlú, aby preskúmal nezvyčajnú aktivitu sopky. Rozhodol sa pre spoluprácu s očarujúcou Rachel Wandoovou (Linda Hamiltonová). Je mu jasné, že so sopkou nie je čosi v poriadku a snaží sa presvedčiť svojho šéfa, aby odsúhlasil evakuáciu Dantes Peak. Ale proti ľudskému životu stoja aj ekonomické záujmy. Prístroje nezaznamenávajú nič mimoriadne a nikto nechce riskovať veľké finančné straty. Bezmocnému Harrymu uverí len starostka mesta, ale napriek tomu nestihne podniknúť nevyhnutné kroky, potrebné pre záchranu ohrozeného obyvateľstva. Zemetrasenie spôsobí náhlu erupciu, sprevádzanú prúdmi nebezpečnej horúcej lávy a množstvom horúceho popolu. Obyvatelia Dantes Peak sa nachádzajú v smrteľnom nebezpečenstve. Harrymu a Rachel sa celkom náhodou podarí ukryť v podzemí. Príde však záchrana včas? Vyslobodí ich zo starého dolu, ktorý je teraz zatavený do lávového obalu skôr, ako sa im minú zásoby jedla a vzduchu? (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (241)

Figu 

všetky recenzie používateľa

Tohle peklo zase takovým peklem nebylo. Filmek zachycenej v bedně mě celkem vcucl do děje a docela mě pobavil. Jistě, je zde spousty takových nesmyslů okolo lávy atd..., ale co?!... Je to film, né realita. Pro mě Brosnanovo celkem solidní představení. A jak já pořád dokola melu - "zlatý devadesátky", tak tady to taktéž funguje! 65% ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack John Frizzell: 1. Main Titles [5:30] ,2. The Close Call [1:43] ,3. Trapped In the Crater [5:03] ,4. On the Porch [2:31] ,5. The Evacuation Begins [4:12] ,6. The Helicopter Crash [1:28] ,7. Escaping the Burning House [2:32] ,8. Sinking On Acid Lake [2:37] ,9. Stuck In the Lava [1:44] ,10. The Rescue [3:05] ()

Reklama

Slartibarkfast 

všetky recenzie používateľa

Vcelku příjemná a oddychová akce s neduhy přírodních živlů. Když už se vám pod zadkem rozhodne vybuchnout vulkán, není radno se dlouho zdržovat na tomto místě. Malinko toporný Brosnan byl v pohodě a vše šlo jako na drátkách. Když pominu podivné náhody, úniky na poslední chvíli a věděcké přehmaty, pak je to solidní drama. Kdo mi tam ale naprosto neseděl byla paní Terminátorová. Tenhle xicht mi zkrátka nesedí a Terminátor je jediný film, kde ho ještě snesu. Celkově tedy velmi slušných 60% ()

Webb 

všetky recenzie používateľa

Nudný a nereálný katastrofický film bez dobře odvedené práce lidí, podílející se na tomto filmu (režie odfláknutá, scénář je vycucaný z prstu, hudba nezajímavá, animace a digitální triky jsou opravdu podprůměrné). Nezachrání to ani Pierce Brosnan a Linda Hamilton. Elizabeth Hoffman se mi ani zdaleka nelíbí a zde hraje těžko uvěřitelnou postavu, která je posedlá zůstat na místě pod horou za každou cenu, že jí hora neublíží atd. ....no prostě nesmysly jako řemen :-) ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Práve na takýto druh katastrofického filmu som mal teraz náladu. Už som ho videl niekoľkokrát, ale moc som si ho nepamatal a dobre som urobil, že som si ho opäť zapol. Sú tu sympatické postavy, ktorým som držal palce, aby to dali. Ten film sa tvári na začiatku nevýrazne, len bublajúca voda či nejaké otrasy, ale svojich niekoľko minút slávy dostane a roztočí sa naozaj peklo. Logicky by sa filmu dalo všeličo uprieť, ale kvoli svižnému tempu a niekedy vynikajúcim trikom ma film bavil. Nie je to určite nič prevratne, ale aj tak ja som z výsledkom úplne spokojný. Silné 4*. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (62)

  • Tričko, ktoré má Greg (Grant Heslov) na sebe v prvý deň pozorovania Dante's Peak (čas cca 35 minút), je graf zobrazujúci erupcie sopiek za posledných 4000 rokov. (Pat.Ko)
  • V úvode filmu Marianne (Walker Brandt) zomrela tak, keď padajúca lávová bomba prenikne cez strechu nákladného vozidla a skončí na jej hlave. Vidíme, že má jednoduché poranenie hlavy. V skutočnosti, ak by projektil padal dostatočne rýchlo a tvrdo na to, aby prenikol cez kovovú strechu pickupu, jej hlava by bola úplne rozdrvená. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama