Reklama

Reklama

Váš kamarát potkan

  • Česko Vaši kamarádi hlodavci (viac)
Animovaný / Krátkometrážny / Komédia / Rodinný
USA, 2007, 11 min

VOD (1)

Potkan Remy a jeho rovnako oduševnený brat Emil s nadšením vysvetľujú, prečo by ľudia a potkany mali vzájomne spolunažívať v krásnej symbióze. Svoje hypotézy odôvodňujú historicky a vedecky podloženými faktami. Remy nám pripomenie dejiny, kedy ľudia a potkany žili pokojne vedľa seba a zdieľali historické míľniky spoločného vývoja. Emil nám zároveň predloží niekoľko vtipných potkaních argumentov, prečo by si ľudia mali potkany väčšmi vážiť. Na záver Remy aj Emil odhodia všetky zábrany a zaspievajú pieseň, v ktorej opíšu svoju vysnívanú utópiu – víziu ideálneho vzájomného spolužitia ľudí a potkanov bez bariér, rasových či medzidruhových predsudkov, v úcte a láske, ktorá pretrvá až do konca sveta. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (48)

Z0oMb3E 

všetky recenzie používateľa

Veľmi zaujímavo poňatá história ľudstva z pohľadu kolonizácie sveta potkanmi. Potkany mám veľmi rád, no skôr ako potravu pre terárijné zvieratá. Čo sa tíka animácie je vybraná geniálne 3D rozprávači a neotesaná 2D animácia príbehu. V tomto kraťase je spomenuté takmer všetko: vedecké názvy, oba druhy, pôvod, mor, medicína..., čiže filmík má aj veľmi poučný obsah. A navyše je vtipný a to je veľké plus. PIXAR vie čo robí. ()

LeoH 

všetky recenzie používateľa

Jenom taková blbůstka, ale je v tom spousta čirého nadšení z tvorby, hlavně v hravém kombinování různých výtvarných a animačních technik a v marnotratném pohazování drobnými nápady na pár okének, s kterými přitom musela být hrozná piplačka. A dětem to mám dojem dalo víc radosti než celý Ratatouille – rozhodně se k tomu mnohem delší dobu se smíchem vracely. ()

Reklama

LuiCJ 

všetky recenzie používateľa

Veľmi dobrý nápad, ktorý sa venuje téme prečo mať rád krysy/potkany v podaní Remyho a Emilea. V tomto krátkom filme 2D animácia funguje výborne. Kraťas je rozdelený do jednotlivých období (Staroveký Rím, čierny mor atď.) a v každej časti je daná sekvencia výtvarne spracovaná tak aby to vyzeralo ako z daného obdobia (samozrejme s úpravami). A to sa mi na tom páči najviac. Videl som aj druhú verziu filmu s komentárom režiséra Jima Capobianca a vedúceho výpravy Natea Wragga, kde rozprávajú o histórii a vzniku filmu a množstvo zaujímavých vecí. ()

HiddenDragon 

všetky recenzie používateľa

Tak trochu "vyukovy dokument" pro deti o historii, vyskytu krys a potkanu, vypraveny Remym a Emilem jako bonus na "Ratatouille" DVD. Kupodivu celkem zajimave i stran faktu. I kdyz je to samozrejme okoreneno stylizovanou animaci a pisnickou. Nejdulezitejsi je ale paradoxne opravdu ten text na konci, z ktereho si Remy dela legraci :) Chapu, ze potkani v tomhle Disney / Pixar animaku jsou roztomili, ale faktem je, ze jsou hlodavci jedni z nejhorsich skudcu na svete, a jen v Praze jich je asi 4x vic nez jejich obyvatel :) Takze deti....zadne mazleni s "kamarady z kanalu" :) To radsi reknete rodicum, at vam poridi laboratorniho ;) ()

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

Milý bonus k výbornému animáku Ratatouille (2007), ktorý vtipnou a aj poučnou formou podáva spoločné dejiny ľudí a potkanov (a dávnejšie krýs, čo som ani nevedel, že je iný živočíšny druh). Je to taký veselý dokument určený hlavne deťom, s množstvom kultúrnych odkazov. ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (5)

  • Známa anglická rokenrolová skupina The Beatles tu má malé cameo. Objaví sa v scéne, kde hrá krysa na bubon. (LuiCJ)
  • Během písničky je i segment na povrchu Marsu. Futuristické vozítko, které vjede do rakety a následně vzletí do vesmíru, není řízeno nikým jiným než hlavním hrdinou další připravované "pixarovky" VALL-I. (DaViD´82)

Reklama

Reklama