Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Boháč Clifford Paris má v úmyslu vzít si za ženu mladou Lisu Chamber. V předvečer svatby jej navštíví synovec Dexter Paris a popřeje mu hodně štěstí do manželského života. Svatební oslava je dobrou příležitostí k návštěvě i pro bratra novomanžela Normana, se kterým má Dexter již dlouholeté spory. Zdá se, že svatba je trnem v oku především služebné Peckové, která u rodiny pracuje již přes třicet let a neskrývá se s názorem, že mladá paní Lisa by klidně mohla být vnučkou svého manžela. O nějaký čas později je mrtvé tělo Clifforda Parise nalezeno ve vaně. Zprvu se policie přiklání k variantě, že se jednalo o běžný srdeční záchvat. Columbovi ale v jinak pečlivě uklizené koupelně neujde jeden podstatný detail: v koši na prádlo leží ještě mokrý ručník. Paní Pecková však trvá na tom, že ještě odpoledne všechno špinavé prádlo odnesla a ručníky vyměnila za čisté. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (49)

Pitryx 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

V oficiálním textu distributora se píše, že mrtvola Parise byla nalezena ve vaně. Jak ve vaně? Kdo psal ofic. text distributora?? Pisálek byl opět notně ožralý ne? Já tvrdím to, co jsem napsal do obsahu. Račte přečíst. Jinak není co hodnotit, stále dokolečka. Ale dvacku za Columba jako opraváře televizorů, to dát musím. A to i přesto, že ve scéně s vařením před kamerami je kopanec za kopancem. ()

PeteBuck 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Martin Landau v dvojúlohe. Bomba. Nebyť tej uvrešťanej ženskej, ktorá neustále ziapala na Columba, tak dám hádam aj 5 hviezdičiek. Poručík je naozaj riadny cvok a občas sa správa ako totálny hulvát, ale takého strapatého so smradľavou cigarou sme si ho obľúbili. Trochu netradičný Columbo. V relácii o varení je naozaj k sežrání. ()

Reklama

Autogram 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Kúpanie pred cvičením muselo udrieť do očí aj Columbovi po ťažkej noci takmer spiacemu a so zavretými očami. Pripad sa zdá jednoduchý, že popri ňom zvládne aj uvariť holandskú omáčku, ale nakoniec to až také jednoduché nie je. –––– Míchá, mixuje, šlehá. Ale dokáže ještě daleko víc, strýčku. –––– Poručík Columbo je vyučený slídil. –––– Je to totiž poručík Columbo z policie. Prostě průměrný, běžný, typický ušlápnutý americký manžel. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jeden z najlepsich dielov v ktorom nevieme, kto je vrahom, kedze podozrivi su dvaja. A to dvojcata v podani skveleho Martina Landaua. Komedialnu stranku zase zabezpecuju sceny s upjatou pani Peckovou, ktora neznasa Columba a zabavne kucharske vystupenie. Vysledkom je skvely diel s brilantnou pointou. 10/10. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Postupne si uvedomujem, že jednotlivé diely Columbovskej série hodnotím podľa miery toho, ako Columbo preháňa svoju neokrôchanosť, odpornosť a správanie mentálne retardovaného bezdomovca. Chápem, že kontrapunkt medzi takýmito prejavmi a brilantným úsudkom detektíva tvorí nosný pilier celej série, len miera by nemala byť prekračovaná. Nakoniec ide o poručíka losangelskej polície. V tomto dieli bola moja tolerancia porazená hneď na začiatku a ja som dokonca sympatizoval s pani Peckovou. Aj ako dlhoročný fajčiar by som nezniesol, aby mi ktokoľvek vliezol do bytu so smradľavou cigarou. Ale to iba na okraj. V tomto dieli mi prekážala aj prekombinovanosť celého príbehu, takže som pri rozuzlení nepodľahol úžasu, skôr úľave, že to už skončilo. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (2)

  • Jeden z mála případů Columba, kdy divák opravdu nezná totožnost vraha, dokud jej Columbo na závěr neodhalí. (Epistemolog)

Reklama

Reklama