Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zástupcovia FBI a CIA príjmu pozvanie od Pauly Hallovej, riaditeľky parapsychologického inštitútu, zúčastniť sa experimentu, počas ktorého chce telepat Elliott Blake, pracovník ústavu a Paulin intímny priateľ, demonštrovať svoje mimoriadne schopnosti v oblasti mimozmyslového vnímania. Ako experta pozvú známeho mága Maxa Dysona, ktorý je postrachom pre všetkých a šarlatánov. Testy dopadnú priaznivo. Blake získa zákazku na spoluprácu s FBI a CIA a pre ústav lukratívny projekt dotovaný vládou. Na druhý deň nájdu mŕtvolu Maxa Dysona v jeho dielni... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (55)

Godhaj 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

,,Co váš krk, poručíku?“ Na Columba je tento díl nezvykle ponurý, krvavý a úvod až thrillerový. Největší šok pro mě byl desetiletý skok v natáčení, takže v tomto díle je již poručík notně zestárlý a chybí mu ten akční duch, co měl v sedmdesátkách. Příběh se točí kolem telepatie a kouzel, ale rozhodně to nemá na díl Kouzelné alibi, který byl prostě kouzelný. Vrah je průměrný a jeho slizkost je nedostatečná. Závěrečné odhalení vraha však bylo asi nejnapínavější a nejriskantnější, co jsem kdy od poručíka viděl, ale hezky to ladí s názvem tohoto dílu. ()

Chudobka 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Proč mám ráda Columba: Je inteligentní, slušný, ve své práci neúnavný, skromný a nesmírně lidský. Mám ráda takové detaily, jako když se např. ptá svého seržanta, jestli jeho žena rodila a jak se dítě jmenuje. Líbí se mi, když mluví s láskou o své ženě. I s dítětem jedná jako se sobě rovným. Nechápu, proč někdo hodnotí negativně jeho baloňák a cigarety. Podružné maličkosti. To k němu prostě patří. Je to člověk, s kterým bych se ráda přátelila. Charakter. ()

Reklama

PeteBuck 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Pokiaľ si spomínam, tak touto časťou sa vrátil Columbo na scénu. Veľmi dobrá časť o tom, ako dokáže robiť jeden šikovný človek z ostatných tupcov. Ten koniec bol brutálny. Možno by sa tá časť mohla volať Columbo hrá vabank, nestrčil by som hlavu pod tú gilotínu, ani keby čo bolo. Columbo sa slušne uviedol do novej éry tohto seriálu. Škoda že ten koniec nebol aspoň tak dobrý ako začiatok. ()

vecnaAmbra 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

No tak tri a pol za to, že starnúci Columbo z prelomu 80 a 90 rokov bol správne sympatický a tá atmosféra mala niečo do seba, taká mierne temnejšia no dobre sa na to dívalo, aj keď zo začiatku človek s miernou pochybnosťou sleduje, čo sa z toho vlastne má vykľuť. Vrah má taký nepríjemne prenikavý pohľad, čo sa na jeho postavu hodilo. Obete mi zas prišlo trocha ľúto, veď mu v niečom aj pomohol. Zaujímavé zábery, ako ten pohreb. Mohli však ukázať, čo vrah robil tesne po vražde, keď to napokon zohrávalo nejakú rolu, no akoby zostrihnuté, aj keď dá sa domyslieť. Trik s nakreslením znaku na papier a uhádnutim som si aj sama domyslela a možno si aj pamätala, keď som diel pozerala dávno. Ani tá ďalšia záhada s fotením objektov vlastne napokon nebola nejako preborná, no moje hodnotenie dosť spriemerňuje hlavne záver, (SPOILER- lebo zabudnutý náboj bola jednoducho iba hrozná náhoda, prehodené šrúbováky vlastne tak isto a nelogické jednanie vraha mimochodom už použité aj v inej časti seriálu- pokusiť sa zabiť Columba? Usvedčil by tým iba sám seba a ešte aj mal na krku Columbovu vraždu.) ()

Happykubas 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Začátkem a průběhem lehce podprůměrný díl vynáší do Columbovského průměru závěrečná část, ve které je vrah lišácky nachytán. Jako vždy šmrncovní poručík si vychutnal vraha se vším všudy. Výběr kouzelnického prostředí je originální a jako obvykle do něj byl vtisknut náležitý a napínavý děj. Při této příležitosti bych se také chtěl trochu zastat toho, že takové kriminálky, u kterých divák zná vraha mohou být velmi slušné. Ovšem jen když se dobře natočí, což je případ Columba. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (2)

  • Jeden z mála dílů, kdy je možné poručíka Columba (Peter Falk) vidět se zbraní v ruce, i když je to pouze kouzelnická pomůcka. (Pepinec)

Reklama

Reklama