Reklama

Reklama

Architekt Eliot Markham má neustálé konflikty s bohatým investorem Bo Williamsonem, který má financovat jeho nejnovější projekt tzv. Williamson City. Bo chce odstoupit ze smlouvy a Eliotovi naznačí, že mu nepomůže, ani když ho nechá zabít: jeho žena a Markham si sice velice dobře rozumějí, ale většina pozůstalosti by stejně podle závěti připadla na jiné účely. To se architektovi ani trochu nelíbí. Ještě stejný den se Williamson nevrátí domů a jeho žena zavolá policii. Podivné okolnosti naznačují, že se skutečně stalo něco mimořádného. Případ je přidělen inspektoru Columbovi. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (55)

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

No a nesmie v Columbovskom vesmíre samozrejme chýbať ani vplyvný a bohatý architekt. Ten stavia svoje Williamson city a má s ním problémy, takže si dopomôže vraždou. Columbova architektúra mysli a jeho myšlienkové pochody sú rovnako neomylné a pevné, ako najsilnejšie výstuže betónových pilierov, takže nakoniec vychádza ako víťaz aj z tohto boja. Na tento diel narážam v televízii najčastejšie. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

I keď Columbovské príbehy sa príliš od seba nelíšia, pretože základná schéma ostáva rovnaká, tento diel, okrem toho, že ho režíroval Peter Falk, bol pre mňa osobitný aj tým, že postavil poručíka do radu a dal mu okúsiť radosti, ktoré bežní ľudia zažívajú v boji s úradným šimľom, ktorý sa nedá vyhrať. ()

Reklama

Colonist 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Poslední epizoda první řady, kterou navíc zrežíroval sám Peter Falk. A výborně zrežíroval, celý tento díl je velice povedený, nebojím se ho zařadit k těm úplně nejlepším dílům. Je to trochu netradiční, neboť průběh vraždy vidíme jen tak letmo a co vrah udělal s tělem, to nevíme. Hlavní záporák (mimochodem velmi dobrý) měl tentokrát opravdu brilantní plán a Columba dokonce chvíli dostal do slepé uličky. Jinak v této epizodě už Columba na Nově nedabuje Haničinec, ale normálně Klapka, ačkoliv celou první řadu (nepočítám pilotní filmy) ho daboval Haničinec. ()

vecnaAmbra 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Stačilo málo a plán by nevyšiel Columbovi a vyšiel vrahovi. Columbo mal opäť raz veštecké schopnosti o budúcom počínaní vraha. Ale aj tak sa na to pekne dívalo, myslím že dej dosť oživovala bývala manželka "zmiznutého" manžela a táto časť dokáže na rozdiel od iných columboviek občas aj zmiasť. "Ááá, všudypřítomný detektiv " :-) ()

KukulienkaHO 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Veľmi veľmi dobrá časť. Peter Falk bol ako režisér výborný, škoda, že režíroval len túto časť. Ani som nevedel kto je režisérom, dozvedel som sa to až pri záverečných titulkách. Trochu mám pocit, že sa to odlišuje od predchádzajúcich častí, myslím tým dejovo. Veľmi sa my páčilo ako celú vraždu náš vrah naplánoval. Zatiaľ jediná časť pri ktorej som si myslel, že Columbo je naozaj v koncoch, jediná časť pri ktorej som si s napätím obhrýzal nechty a čakal ako sa to celé skončí. Taktiež musím podotknúť, že všetci herci boli vynikajúci, rovnako ako aj scenár a samozrejme, Falkova réžia. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (6)

  • Staveniště zobrazené během této epizody je budova Century City Plaza v Los Angeles. (Epistemolog)
  • V celej epizóde môžeme počuť veľa klasickej hudby, ale za akýsi vrahov leitmotív môžeme považovať druhú časť Klavírneho koncertu č. 2 od Johannesa Brahmsa, ktorý znie v kľúčových scénach filmu: pri únose, v scéne na letisku, pri prvej návšteve Colomba vo vrahovej kancelárii, aj pri pokuse odviezť telo na stavenisko. (lemonova)

Reklama

Reklama