Reklama

Reklama

Cesta do stredu Zeme

  • Česko Cesta do středu Země (viac)
Trailer 2

VOD (1)

Brendan Fraser v hlavnej úlohe svižného rodinného dobrodružstva podľa knihy Jules Verna. Pri pokuse nájsť stred Zeme urobí Trevor Anderson so svojim synovcom a sprievodkyňou Hannah objav, ktorý odštartuje napínavú výpravu do neznáma. V priebehu vedeckej expedície na Islande sa vizionársky vedec Trevor Anderson (Brendan Fraser), jeho synovec Sean (Josh Hutcherson) a pôvabná sprievodkyňa Hannah (Anita Briem) ocitnú v jaskyni, ktorej jediný východ vedie stále hlbšie pod zemský povrch. Cestou do stredu Zeme sa stretávajú s doposiaľ nepoznaným svetom plným fantastických tvorov, ale keď začne hroziť nebezpečenstvo vulkanickej erupcie, trojica musí nájsť cestu naspäť skôr, ako bude neskoro. (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (595)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Veľká adrenalínová jazda, kde sa striedajú lokácie a fantastické výtvory ohrozujúce putovanie našich hrdinov v prospech efektnej akčnej zábavy. Je to fajn non-stop jazda, ktorá ale nekončí tak skoro, ako by ste čakali. Chýbajú jej 3D efekty, svojou náplňou nie je vôbec originálna - nájdete tu Jurský park, Indiana Jonesa a kopu iných momentov, no predsa má svoje čaro. Strih a striedanie scén našťastie nasadilo primerané tempo tak, aby ste sa nenudili ani chvíľu a nemuseli príliš premýšľať. Brendan Fraser je jednou z mála tvárí Hollywoodu, ktorá sa hodí do rodinnej/detskej dobrodružnej jazdy, má akceptovateľnú formu humoru, dobrú škálu grimás i vážnych momentov. Anita Briem potvrdzuje veľmi dobrý výber castingu, a to nielen pre to, že je krásna dobrodružka, ale aj pre svoje islandské korene náramne svedčiace postave. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Nebudem si nic nalhavat, Fraserovi to daleko vic sedne jako lovci mumii, ale i tohle ma rozhodne co nabidnout. Nejakou Cestu do stredu Zeme jsem uz sice videl, ale srovnavat to nebudu, protoze si fakt nepamatuju, ktera to byla. Pribeh je sice jednoduchej a do stredu Zeme se dej presune az nekdy v polovine filmu, ale predtim to je takova neurazejici komedie, kde neni nouze o slusny vtipky, takze film rozhodne nenudi, obzvlast, kdyz ma jen 90 minut. Druhou pulku filmu tvurci sazej hlavne na vizualni podobu stredu Zeme a obcas to jsou fakt paradni zabery. Na druhou stranu, je fakt poznat, ze to bylo urceno hlavne na 3D, takze kolikrat nejsou triky z nejlepsich, ale v 3D to muselo vypadat paradne. Dalsi drobna vytka je k hromade nelogicnosti, at uz to je teplota pravidelne stoupajici na 100 stupnu, ale pritom veskery papiry a rostliny jsou v poradku a nebo neustaly meneni suchy/mokry tricko, pripadne objevujici se a mizejici batohy. Fakt tolik nelogicnosti a drobnejch chyb z nepozornosti jsem ve filmu uz dlouho nevidel. Co se tyce hercu, ke konci uz to je v poradku, Fraser si udela s trika tilko, zacne bejt za drsnaka a sereze par masozravek, problem je ale ze zacatku, kdy on je za ufnukanka a Anita Briem za drsnacku a takovahle poloha Fraserovi fakt nesedne. Treti do party je Hutcherson, kterej je ze zacatku silne otravnej, ale ke konci, v zavislosti na tom, kolik ma dialogu, se to uz da vydrzet. Celkove takova jednoducha zabava, presne urcena pro Imax, ale ja jsem se docela solidne bavil a o nude rozhodne nemuze bejt rec. ()

Reklama

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Andrew Lockington: 1. Journey Theme [1:16] ,2. Morning Routine [1:13] ,3. Max's Things [1:55] ,4. Iceland [2:28] ,5. Hannah and the Institute [1:11] ,6. Climbing Sneffels [1:30] ,7. Trapped [2:56] ,8. Rope Descent [2:10] ,9. The Generator [2:26] ,10. Mine Car Adventure [2:37] ,11. Diamonds and Muscovite [1:53] ,12. Water Drop [3:10] ,13. The Center of the Earth [4:44] ,14. Mushroon House and Artifacts [3:52] ,15. Goodbye Max [2:44] ,16. Building the Raft [3:45] ,17. Storm [3:24] ,18. The Search for Sean [4:00] ,19. Magnetic Rocks [3:45] ,20. Meet at the River [3:12] ,21. Dinosaur! [2:59] ,22. Skull Rescue [2:00] ,23. Volcano [4:00] ,24. The Return [4:00], ()

Němi 

všetky recenzie používateľa

Film pusobi, jako by ho tocilo male dite. Veskera kouzelna naivita knihy je pryc, zustala jen ta, pri ktere si pripadate za tvurce trapne. Problem neni ani tak ve scenari, ktery tolik nevybocuje z beznych "filmu do 12ti let", jako ve zpracovani. Reziser snimek krute nezvladl. Hloupost tu neni zabavna, je hloupa. Prepalenost a zkratkovitost neni akcni a nevytvari tempo, jen se podrizuje systemu - "ukaz co nejvic!" Je to jako prijit do Disneylandu a mit na prohlidku 20 minut. Ze z nejpuvabnejsi casti knihy- samotne cesty do stredu zeme zustala minutova jizda autem a pad do obrovske diry, bych prezil (ac to nechapu), kdyby nasledovalo dobrodruzstvi hodne jmena jedne z nejuzasnejsich fantastickych knih historie. Nenasleduje. Na radu prichazi pocitacove triky levnejsi jak z dinosaurich dokumentu BBC (nic tak spatneho jsem nevidel od serialu Xena) a studiova vyprava pripominajici produkty Hallmarku tocene v obyvaku producenta. Cely snimek vazne vypada televizne jak epizoda te Xeny. Byt tohle atrakce s velkym A, udelat u obrich morskych jesterek a dinosaura "wow", dam i 3*, jenze ono to vypada fakt tak hnusne, ze vam bude predevsim lito Brendana Frasera, ktery si tohle nezaslouzi. Trojka hrdinu neni spatna, jen je ve spatnem filmu. Opravdu hodne spatnem filmu. [Tohle neni film, ale promo video 3D technologie] ()

mzss1 

všetky recenzie používateľa

Tak teda, filmy s Brendanem Fraserem jsou nejlepší - Mumie (první dva). Tohleto se moc nepovedlo, bylo to takové hloupé, dětské. Prostě dobrodružná fantasy pro děti. Nic mě nějak velkého zde nezaujalo. Možná pár vtipných scén a dobře natočené některé pasáže z filmu. Třeba začátek vypadal slibně, pak už se na to dívalo velmi ztěžka. Z herců mě zaujal pouze Brendan Fraser, zbytek nic moc. Hodnotím s odř.ušima na 30% = ** ()

Galéria (128)

Zaujímavosti (11)

  • Severoamerické tržby byly 101,7 milionu amerických dolarů, celosvětové 244,2 mil. (NIRO)
  • V zahraničí byl film kompletně ve 3D, což bylo jeho hlavní lákadlo i částečně i důvod jeho vzniku. Do Čech se ale dostala jen "plochá" verze snímku. (duklak2)
  • Natáčelo se v Kanadě a na Islandu od března 2006 do 29. června 2006. (Terva)

Súvisiace novinky

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (viac)

Jules Verne potřetí a počtvrté

Jules Verne potřetí a počtvrté

18.08.2014

Ačkoliv z letošního Hercula filmová série nejspíš nebude, Dwayne Johnson naříkat nemusí. V minulých letech totiž infiltroval hned tři jiné a žádná z nich zatím není u konce. Rychle a zběsile 7… (viac)

The Rock jede na tajuplný ostrov

The Rock jede na tajuplný ostrov

02.09.2010

Fotky a videa z Faster a Fast and Furious 5 ukazují Dwaynea Johnsona zase jednou v akci a je to fajn. Na rodinné filmy se ale nevykašlal – nahradí totiž Brendana Frasera v pokračování Cesty do středu… (viac)

Dan Aykroyd je méďa Béďa

Dan Aykroyd je méďa Béďa

08.11.2009

Nahradí tak Dawse Butlera, který poskytl hlas původnímu kreslenému Béďovi (alias Yogimu). Ve filmu studia Warner Bros. Yogi Bear, který kombinuje živou akci a digitálně animované zvířecí hrdiny,… (viac)

Reklama

Reklama