Reklama

Reklama

Perníkový tatko

(seriál)
  • Česko Perníkový táta (viac)
Trailer 1
USA, (2008–2013), 49 h 16 min (Minutáž: 43–58 min)

Tvorcovia:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrajú:

Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Giancarlo Esposito, Jesse Plemons (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(62)

V kompletní druhé sezóně seriálu Perníkový táta Waltovi (dvojnásobný držitel Ceny Emmy® Bryan Cranston) a Jessemu (Aaron Paul) vše přerůstá přes hlavu. Jejich podnikání dosahuje nových rozměrů a oba zažívají, co všechno obnáší obchodování s drogami. Proslulý modrý amfetamin z nich udělal boháče, ale pro Walta je stále složitější skrývat pravdu před svou manželkou Skyler (Anna Gunn), synem Walterem juniorem (RJ Mitte) a švagrem Hankem (Dean Norris), protidrogovým agentem. Ze všech sil se snaží udržet svůj život pod kontrolou, musí se ale potýkat s brutálními drogovými dealery, stále odtažitější ženou a synem, blížícím se narozením dcery a drogově závislým obchodním partnerem – a při tom všem navíc bojovat s rakovinou plic v konečném stádiu. Za kamerou Perníkového táty: Kompletní druhé sezóny stál Michael Slovis, střihu se ujala držitelka Ceny Emmy® Lynne Willingham, A.C.E. Výkonnými producenty byli Vince Gilligan a Mark Johnson. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie používateľa 0verseer k tomuto seriálu (53)

Perníkový tatko (2008) 

Dokonalý, geniálny, nepredvídateľný, šokujúci, dramatický, dojímavý, zábavný, jednoducho záležitosť, ktorá sa musí vidieť. Ak prvé tri série boli päť "hviezdičkové", posledné boli ešte niekde úplne inde (na pomyselných šiestich). Každou ďalšou epizódou si tvorcovia posúvali ľaťku vyššie a vyššie, napriek mojim očakávaniam, že lepšie to už by nemôže ma stále úspešne vyvádzali z omylu. Neľutujem čas strávený ani pri jednej zo 62 epizód a skladám pomyselný klobúk z hlavy na znak poklony Gilliganovi, Cranstonovi, Paulovi a všetkým, ktorí sa podieľali na vytvorení tohto masterpiece-u... ()

Season 1 (2008) (S01) 

Prvá séria splnila bezosporu všetky očakávania prameniace z vysokého hodnotenia a ponúkla v skutku originálnu a nekonvenčnú zábavu, ktorá neumožňuje seriál jednoznačne zaradiť, ani prirovnať k niečomu inému. A tak mi ostáva ho len všetkých ostatným odporučiť, pretože Breaking Bad naozaj stojí za to. ()

Pilotní díl (2008) (S01E01) 

Vskutku netradičná záležitosť, ktorá chytila nečakané grády, takže teraz len dúfam, že v podobnom duchu sa budú niesť aj jej ďalšie pokračovania. Ak áno, ide o horúceho kandidáta do kategórie obľúbené seriály. ()

Kočka v pytli... (2008) (S01E02) 

Chcel som dať štyri, ale (takmer) posledná scéna s rozpustenou vaňou ma dostala, takže za 5*. Ponaučenie do života - na hodinách chémie sa čas od času naozaj oplatí dávať pozor... ()

... a pytel je v řece (2008) (S01E03) 

Walt je fakt génius, komu inému by skladačka z črepín dokázala zachrániť život? ()

Šedá hmota (2008) (S01E05) 

Pomerne nízke hodnotenie, ktoré si tu táto epizódka zlízla mi fakt nejde do hlavy. Nebola síce (až na scénu v púšti) tak vtipná ako úvodné, ale z hľadiska zdramatizovania deja ide vážne o silnú časť. ()

Prázdné ruce (2008) (S01E06) 

Walt a.k.a Heisenberg (krycie meno v tomto prípade rozhodne nie je náhodné :)) je kurva frajer! ()

Mělo by to být bez násilí (2008) (S01E07) 

Trošičku slabšie ako predchádzajúca časť, napriek tomu záver v podaní Tuca, ktorý tentoraz pre zmenu otvoril od údivu ústa Waltovi, nemal chybu. ()

Season 2 (2009) (S02) 

Po toľkých kvantách epizód si netrúfam povedať, či bola lepšia séria 1 alebo 2. Určite však 2. séria kvalitatívne bola MINIMÁLNE na úrovni tej prvej. Plus priniesla jednu z najzábavnejších (ak nie úplne najzábavnejšiu) z postáv = Saula. Opäť musím tvorcom zložiť ďalšiu veľkú poklonu, toto je totiž masterpiece! ()

Seven Thirty-Seven (2009) (S02E01) 

Skvelý úvod a záver, plus malý bonus v podobe (samozrejme skutočnej) príhody o "Dáždnikovej vražde" s použitím ricinu. Dúfam, že na takéto tempo budú naladené aj ďalšie epizódy. Ak áno, máme sa rozhodne na čo tešiť... ()

Schovávaná (2009) (S02E06) 

Ďalšia z dlhej rady skvelých epizód Breaking Bad, ktorý scenáristicky predstavuje možno to úplne najlepšie, čo súčasné seriály ponúkajú... ()

Černá a modrá (2009) (S02E07) 

Boooooooom! Danny Trejo sa vie teda postarať o bombovú zábavu... ()

Radši volejte Saula (2009) (S02E08) 

Najvtipnejšia časť celého seriálu, stvárnenie Saula bolo jednoducho oscarové a ja len dúfam, že si veľmi výraznú porciu času odkrojí táto postava aj z ďalších epizód. ()

4 dny volna (2009) (S02E09) 

Trochu ma prekvapuje, že Walt nemá problém uvariť 9,5 kg pervitínu, ale vyrobiť si nejakou reakciou vodu, keď smädujú ho akosi nenapadlo. Na druhú stranu si to galvanickým článkom potom vynahradil... ()

Je to za námi (2009) (S02E10) 

Celkovo až na úvod a záver oproti predchádzajúcim epizódkam trošku slabšie, stále však ide o veľmi dobrú záležitosť. ()

Znovuzrození (2009) (S02E12) 

Uf, tak táto epizóda vyžmýka vaše emócie viac ako čokoľvek, čo ste doposiaľ v tomto seriáli videli. ()

ABQ (2009) (S02E13) 

Ako sa dalo očakávať u záverečnej časti série, opäť ide o skvelé navnadenie na to, čo bude nasledovať ďalej. ()

Season 3 (2010) (S03) 

Prepojenosť so staršími epizódami udiví, dramatický dej pohltí, seriál jednoducho každou ďalšou časťou posúval svoju kvalitatívnu látku vyššie a vyššie. Plný počet bez mihnutia oka, ak je nejaký súčasný seriál, ktorý by som mal hocktorému svojmu známemu odporúčiť, prvou možnosťou by jednoznačne bol Breaking Bad. ()

Kůň bezejména (2010) (S03E02) 

Po "slabšej" (slabší diel BB=4*) úvodnej epizóde tu máme ďalšiu skvelú časť. Saul je frajer a opäť ma utvrdil v tom, že ďalší seriál, do ktorého sa po Breaking Bad pustím bude ten, ktorý patrí celý jemu... ()

Už zase (2010) (S03E05) 

Konfrontácia Walta s Jessem nemala chybu, no a Saul skvelý ako vždy. ()

Súvisiace novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Fanoušci Marvelu pociťují únavu, tvrdí nová studie

Fanoušci Marvelu pociťují únavu, tvrdí nová studie

20.11.2022

Až třetina fanoušků Marvelu cítí únavu z konstantního přílivu nového obsahu do kin a na streamovací službu Disney+. Spolu s tím ale většina fanoušků rovněž zhlédne každý Marvel projekt, který vznikne… (viac)

Reklama

Reklama