Reklama

Reklama

Perníkový tatko

(seriál)
  • Česko Perníkový táta (viac)
Trailer 1
USA, (2008–2013), 49 h 16 min (Minutáž: 43–58 min)

Tvorcovia:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrajú:

Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Giancarlo Esposito, Jesse Plemons (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(62)

V kompletní druhé sezóně seriálu Perníkový táta Waltovi (dvojnásobný držitel Ceny Emmy® Bryan Cranston) a Jessemu (Aaron Paul) vše přerůstá přes hlavu. Jejich podnikání dosahuje nových rozměrů a oba zažívají, co všechno obnáší obchodování s drogami. Proslulý modrý amfetamin z nich udělal boháče, ale pro Walta je stále složitější skrývat pravdu před svou manželkou Skyler (Anna Gunn), synem Walterem juniorem (RJ Mitte) a švagrem Hankem (Dean Norris), protidrogovým agentem. Ze všech sil se snaží udržet svůj život pod kontrolou, musí se ale potýkat s brutálními drogovými dealery, stále odtažitější ženou a synem, blížícím se narozením dcery a drogově závislým obchodním partnerem – a při tom všem navíc bojovat s rakovinou plic v konečném stádiu. Za kamerou Perníkového táty: Kompletní druhé sezóny stál Michael Slovis, střihu se ujala držitelka Ceny Emmy® Lynne Willingham, A.C.E. Výkonnými producenty byli Vince Gilligan a Mark Johnson. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (296)

  • Posledná scéna, ktorá bola nakrútená, je flashback v epizóde Ozymandias (2013). (Bukysh)
  • Bob Odenkirk v rozhovore prezradil, že postava Saula Goodmana je čiastočne inšpirovaná hollywoodskymi agentami Robertom Evansom a Ari Emmanuelom. (WalterIK7)
  • Pôvod mena Tuco Salamanca (Raymond Cruz) pramení zo slávneho westernu Dobrý, zlý a škaredý (1966). Tuco bol konkrétne ten "škaredý" a stvárnil ho Eli Wallach. Priezvisko Salamanca vychádza z rovnomenného mesta v Španielsku, blízko ktorého bol western natočený. (WalterIK7)
  • Tvorca seriálu Vince Gilligan sa snažil vykresľovať príbeh epizód v štýle westernov. Režíroval však iba päť epizód. (WalterIK7)
  • Na začiatku každej epizódy môžeme vidieť chemický vzorec C10H15N spoločne s číslom 149.24. V skutočnosti ide o vzorec pre metamfetamín, ktorého molekulová hmotnosť predstavuje onú hodnotu 149.24. (WalterIK7)
  • V seriáli je vidieť na mnohých križovatkách značku stop, avšak všetci ju ignorujú. (Jumar)
  • Jesse Pinkman (Aaron Paul) fajčí cigarety fiktívnej značky "Wilmington". Hlavný dôvod, prečo cigarety neboli skutočnej značky, je, že žiadna tabaková spoločnosť nechcela byť asociovaná s jedom ricín. (Real Tom Hardy)
  • V roku 2014 získal seriál cenu Screen Actors Guild za najlepšie herecké obsadenie dramatického seriálu. Rovnaké ocenenie si v kategórii Herec v dramatickom seriáli vyslúžil Bryan Cranston. (kacer4)
  • Seriál Breaking Bad dostal aj svoju limitovanú LEGO verziu. Postavy Waltera (Bryan Cranston), Jesseho (Aaron Paul) a ďalších hrdinov boli dostupné za cenu približne 250 amerických dolárov. (leila22)
  • V USA sa konala 10dňová aukcia, na ktorej sa vydražili veci zo seriálu Breaking Bad za takmer milión amerických dolárov. Jeden zo skalných fanúšikov zaplatil za legendárne biele slipy Waltera Whitea (Bryan Cranston) v dražbe 9 900 amerických dolárov. (leila22)
  • Počas natáčania scény v reštaurácii Pollos Hermanos sa na pľaci neohlásene objavil Samuel L. Jackson v kostýme Nicka Furyho z filmu Avengers (2012). Perníkový táta aj Avengers sa natáčali v rovnakom štúdiovom komplexe a Jackson sa chcel objaviť ako komparzista v reštaurácii, čo producenti dôrazne odmietli. (tarponko)
  • Väčšina áut v seriáli pochádza z dielne americkej spoločnosti Chrysler. Skyler White (Anna Gunn) a Hank Schrader (Dean Norris) jazdia na Jeepoch, Walter (Bryan Cranston) na Chrysler 300C a dvakrát kúpi synovi Dodge Challenger, ktorý predtým používal Chrysler PT Cruiser. Skyler jazdí v 5. sérii aj na Ford Edge z roku 2012. (Pato8)

Perníkový tatko - I.F.T. (2010) (epizóda) (S03E03)

  • Epizóda je venovaná Shari Rhodes, ktorá koncom roka 2009 prehrala boj s rakovinou prsníka. Shari Rhodes pracovala na seriáli v oddelení castingu a v tejto epizóde sa mihne v roli ženy na invalidnom vozíku pred supermarketom. (koba)

Perníkový tatko - Más (2010) (epizóda) (S03E05)

  • Epizóda je venovaná Gwyn Savage, ktorá zomrela začiatkom roku 2010 vo veku 44 rokov. Na seriáli pracovala v oddelení castingu. (koba)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Fanoušci Marvelu pociťují únavu, tvrdí nová studie

Fanoušci Marvelu pociťují únavu, tvrdí nová studie

20.11.2022

Až třetina fanoušků Marvelu cítí únavu z konstantního přílivu nového obsahu do kin a na streamovací službu Disney+. Spolu s tím ale většina fanoušků rovněž zhlédne každý Marvel projekt, který vznikne… (viac)

Reklama

Reklama