Reklama

Reklama

Ako si vycvičiť draka

  • Slovensko Ako vycvičiť draka (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Na malom ostrovčeku Berk, ďaleko na severe, sa zbytočne s ničím a nikým neokolkuje. Nečudo, šialene silní Vikingovia, ktorí tu žijú, totiž musia svoje domovy denno-denne chrániť pred nájazdmi divokých a krvilačných drakov, ktorí im robia zo života peklo! Aj neduživý tínedžer Štikút je, pochopiteľne, obrovským fanúšikom lovcov drakov a jedného dňa by sa sám rád stal jedným z nich, no nanešťastie mu to so zbraňami veľmi nejde. Ehm, na rovinu – má v tomto smere obe ruky ľavé! No keďže jeho otec nie je nik iný, ako Chladnobrv obrovský, náčelník kmeňa Vikingov a známy drakobijca, musí sa Štikút bez debaty priučiť i drsnému umeniu boja Vikingov. Lenže skôr, než sa Štikút, ktorý je mimochodom tiež nadšený a všetkými masťami mazaný vynálezca, vôbec môže v tomto obávanom „študijnom odbore“ čo i len začať vzdelávať, zaútočí na jeho rodnú dedinu dračia armáda! Štikút v tom vidí jedinečnú šancu poraziť niektorého z drakov a zachrániť tak otcovu dobrú povesť a dorásť do jeho nekonečne veľkých šľapají. Vďaka veľkej odvahe a bystrej hlave sa mu skutočne podarí zostreliť jedného z nočných tieňov – azda najnebezpečnejšieho dračieho druhu. No namiesto toho, aby sa so svojím úctyhodným úlovkom pochválil otcovi, sa Štikút s nočným tieňom spriatelí. A toto priateľstvo obráti Štikútov svet hore nohami! Viking, ktorý má za kamaráta draka? Tým predsa hanobí vikinskú česť, ktorú si jeho otec cení nadovšetko... (TV Markíza)

(viac)

Videá (29)

Trailer 2

Recenzie (1 771)

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: Will Davies, Dean DeBlois, Chris Sanders | Hudba: How to Train Your Dragon by Cressida Cowell | Produkcia: Bonnie Arnold | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: Dreamworks Animation, Pacific Data Images | Rozpočet: 165 miliónov $ | Tržby: 494,878,759 $ || Studňou úspechu u akéhokoľvek filmového diela je tematická a typová súrodnosť s divákom, a samozrejme prítomnosť banálne zábavných postavičiek. How to train your dragon obsahuje všetko z hore uvedených, a je tak predurčený k úspechu - dokonca by sa mohlo povedať, že u všetkých vekových kategórií vĎaka síce všeobecným, ale inteligentne príjemným psychologickým pasážam medzi otcom a synom, a hlavne s časťami o zodpovednosti k rodnému kmeňu, ich očakávaniami a predsudkami a z toho vyplývajúcimi činmi, či už racionálnymi, alebo prevažne emočnými. Animačná stránka diela je bez pochýb na najvyššej úrovni čo sa mimiky postáv týka, ich gestikulácia je najviac trafná k tomu, čo v živote môže človek odpozorovať v spoločnosti a prírode. Vzľadom k tomu, že drakov odpozorovať v prírode nemohli ani samotní tvorcovia, pričleňujú drakom už overene fungujúce ľucké gestá a mimické prejavy od ľudí. A to je ten faktor, ktorý robí How to train your dragon v mojich očiach nesmrteľným kusom v radách animákov - nikde som totiž nevidel nič tak krásne-zábavné, ako oči Nočnej fúrie. Celé je to samozrejme umocnené Powellovými epickými, no pritom rozprávkovými harmóniami. To nevysvetlitené plus k dokonalému zážitku však i tentoraz chýba, no i tak je to film s ratingom Must see! ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Na animáky jsem již poněkud odrostlejší, ale každou novou informaci vítám, takže nyní již vím, že k urovnání válečného konfliktu mezi Vikingy a Draky není třeba rezoluce Rady bezpečnosti OSN. Stačí drakovi vyrobit náhradní kormidlo, přátelsky ho pošimrat na břiše, šibalsky se nechat profouknout planoucími nozdrami, osedlat ho a nejlepší juniorka kmene spontánně začne pomrkávat po rozestlaném lůžku. Příběh samotný je překvapivý asi jako přítomnost dárků pod vánočním stromkem, originality pobral asi jako mikina Abidas od žlutého kamaráda z tržnice a navíc si připadám poněkud zpátečnický, protože stále neuvažuji o možnosti zaparkovat draka ve své garáži. Přesto jsem se, Ódine a Thóre divte se, bavil o něco víc, než jsem ochoten přiznat. ()

Reklama

Madison 

všetky recenzie používateľa

Čím sa v tejto snímke v žiadnom prípade nešetrí, je poriadna dávka humoru, ktorý je tak perfektný, že nepozorovane zastrel absenciu emocionality. Viem si predstaviť, ako by som bola z dráčika nažhavená v 3D prevedení, jeho vizuálne pohnútky sú úžasné a príbeh takisto nenudil. 4* za humor, švih a nadšenie, ale aj tak radím "Jak vycvičiť draka" k animákom, ktoré nemajú výpovednú hodnotu a pri ich pozeraní je popcorn tým najlepším možným spoločníkom. ()

flanker.27 

všetky recenzie používateľa

Měřítkem filmu pro děti - ano, film, na který bych se s dětmi klidně vydal. Díky nepokleslému humoru, příjemnému příběhu a dialogům na úrovni celkem ideální rodinná záležitost (v tomto případě nejde o nikterak hanlivé označení, naopak), s ohledem na zaměření nemusí tolik vadit celkem neoriginální příběh a odhadnutelný vývoj. Sympzatické je, že hlavní hrdina není vůbec otravný jako ve většině současné produkce, když chce něco dělat podle sebe, tak o tom všude nekecá, ale opravdu pro to něco udělá a co oceňuju především, snaží se za svoje rozhodnutí nést odpovědnost. A překvapivě z boje nakonec nevyjde bez - prostě tak docela nevyjde. K tomu správně burácí soundtrack Johna Powella, který překonává většinu toho, co jeho kolegové tvoří pro hrané "blokbástry". Jen ten dojem, že dneska už v zájmu všeobecného blaha i šupinatá okřídlená nestvůra musí bejt vykreslená jako domácí mazlíček, zůstává. Kde jsou ty časy, kdy se v pohádkách utínaly hlavy sedmihlavým saním... Update po zhlédnutí druhého dílu: Protože jsem dvojce dal i přes četné výhrady čtyři hvězdné body, přidávám jedničce pátý, páč je objektivně lepší. ()

venus 

všetky recenzie používateľa

Konečně animák s pořádným příběhem! Spolu s Vall-im ho řadím mezi ty nejlepší, co jsem viděla. Trailer mě nijak neuchvátil, a tak jsem byla opravdu příjemně překvapena. Naprosto vynikající je ztvárnění draka, který se pohybuje naprosto přirozeně. Jde vidět, že s jak s pohyby, tak s animací si tvůrci vyhráli. Musím pochválit také zvukaře, kterým se povedlo vytvořit skvělé dračí sténání, řev či vrnění. Jak už jsem řekla na začátku, příběh je to, co dělá z tohoto filmu kvalitní podívanou. Dobrodružstvím nasáklý scénář se povedl, nechyběl vtip, ani elegantní vyprávění. A na závěr bych dodala, že není nic krásnějšího než proletět se na drakovi nad mořem :) Na ostrov Blp bych se ráda někdy podívala! ()

Galéria (134)

Zaujímavosti (31)

  • Toothless (Bezzubka) měl být původně vymodelován podle stavby těla a hlavy vlka. Animátoři však následně zvolili jako předlohu černého pantera, někdy chybně označovaného jako černou pumu. (Miro_CZ)
  • Řev draka byl vytvořen kombinací zvuků tuleňů, slonů, koní, tygrů a koček. (jenik71)
  • Když Škyťák s Bezzubkou po prvním letu odpočívají a přilétají k nim malí hladoví draci, je možné vidět animovanou verzi severoirské Giant´s Causeway (Obrova stezka). (AndreyCSFD)

Súvisiace novinky

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (viac)

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (viac)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (viac)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (viac)

Reklama

Reklama