Reklama

Reklama

Zlodej - veterán "verbuje" mladého podvodníka, aby mu pomohol zvládnuť posledný "džob".
Këith Ripley je starý skúsený lupič, ktorý sa riadi nepísanými zákonmi zlodejov: odviesť svoju prácu, kryť partnerovi chrbát, nezdržovať sa a nikdy nespolupracovať s políciou. Jeho bývalý partner VIictor sa týchto pravidiel bohužiaľ nedržal a zaplatil za to životom. Teraz však Keithovi dochádzajú sily a dlží príliš veľa peňazí ruskej mafii, aby sa do nejakej väčšej akcie pustil sám. Objavuje sa ale Gabriel, mladý a temperamentní pomocník, ktorý s Keithom spočiatku nevie nájsť spoločnú reč, ale neskôr s ním vytvorí zohratú dvojicu. Spoločne sa pustia do ich životnej akcie, ktorá by im obom, v prípade úspechu, zaistila pokojný dôchodok... (TV Dajto)

(viac)

Recenzie (195)

zdenny 

všetky recenzie používateľa

Atraktivní duo stálic hollywoodského filmu diváka určitě příjemně navnadí. Jenže film typu "najdu si parťáka a udělám poslední velkou zlodějnu" u mě moc nezafungoval. I přesto, že zde byla určitá zápletka, která třeba i trochu překvapí. Jinak po asi čtyřech dnech ve mně z filmu nic nezůstalo. A to by si, myslím, mělo. ()

Dubro 

všetky recenzie používateľa

Priemerná a miestami až silne podpriemerná „lumpáreň“, ktorá sa dá prežiť iba kvôli Freemanovi a Banderasovi, hoci tí tie svoje psie kusy hrajú len tak na pol huby. Z biedy filmík nevytrhne ani sexy Radha Mitchel a po vzhliadnutí tohto ničím výnimočného a naivného dielka (smelo sa to dá nazvať aj „strata času“), sa neviem zbaviť pocitu, že Morgan a Antonio do toho išli len pre nedostatok peňazí (smelo sa to dá nazvať aj „finančné prostriedky“). 2,49 log ()

Reklama

lennyd 

všetky recenzie používateľa

Zlodějíček Keith Ripley (Morgan Freeman), po smrti svého nejlepšího přítele a parťáka, Viktora hledá nového kolegu, se kterým by se mohl vydat na poslední ránu - velkému ruskému sběrateli umění (a šéfovi mafie v jednom) Romanovovi, chce ukrást bájná vejce, vytvořená kdysi dávno pro jakousi carevnu. Gabriel Martin (Antonio Banderas) by na takovýhle kšeft mohl být ten pravý - ale nečeká je procházka růžovým sadem. Romanovovův sejf je jedním z nejstřeženějších míst na světě, a navíc někdo tu nehraje úplně čistou hru ... Dneska už asi nikdo neumí natočit jednoduchý film, ve kterém by nedošlo aspoň ke čtyřem zásadním zvratům, které celý děj dokonale přetočí a zkomplikují - ale Mimi Lederové se podařilo udržet alespoň trochu čistou základní linii - i když i tady jsou policajti zloději, zloději policajty, mrtví ožívají a živí umírají. Nicméně i Morgan Freeman i Antonio Banderas jsou natolik kvalitními herci, že ani na chvilku nevyjdou z role (při sledování Antonia jsem si několikrát vzpomněl na jeho podobnou roli v Assassins), a pro potěchu mužského oka je zde Radha Mitchel (chvilkama takřka bez oděvu)... ()

Skleni 

všetky recenzie používateľa

Priemerná krimi dráma vlečúca sa po dráhe zaužívaných smerov typu denyho 12-ka či Hustle. Preto je dej od začiatku podozrivý a v určitom bode sa stane jasným a preniknuteľným. Herecké výkony boli ..priemerné no po tech. stránke mi film pripadal ako TV film. Aj mimo dejovým dianím ma film trochu sklamal. Tá romantika a celková neúnosnosť ďalších macho romantík ma donútilo strhnúť pár percent. Celkovo teda 60% ()

kajas 

všetky recenzie používateľa

Ano, jako ostatní jsem se nechala nalákat slibným obsazením (ovšem místo Freemana a Banderase, který je mimochodem pořád kus chlapa, jsem se těšila na Hardyho) a nyní lituji ztraceného času. Můj oblíbenec se na scéně objeví asi na pět minut, film působí jako špatná směsice "Dannyho parťáků" a "Lovců pokladů" a snahu tvůrců nacpat do závěrečných minut co nejvíc zvratů jsem taky neocenila. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (4)

  • Scény z metra odehrávající se v New Yorku byly natočeny v Sofii (Bulharsko) a vozy byly ruské výroby (typ 81-714.2). (FilmFan24)

Reklama

Reklama