Reklama

Reklama

Pôvabná Kalifornčanka Susan Murphyová je v podstate úplne obyčajná mladá žena – no len do dňa svojej svadby, keď ju pri páde na Zem trafí meteorit plný vesmírneho slizu, ktorého pôsobením Susan v priebehu niekoľkých minút narastie do úctyhodnej výšky pätnásť metrov! Nečudo, že sa „na mieste činu“ okamžite objaví armáda, ktorá ju spacifikuje a odvezie na prísne tajnú základňu, ktorej existenciu vláda z dobrých dôvodov pred svetom starostlivo chráni ako oko v hlave. Tam ju „oštempľujú“ spočiatku nelichotivo znejúcim prívlastkom Monštrum, premenujú na Enormiku a prijmú medzi tiež dosť nezvyčajne vyzerajúcich členov veľmi špeciálnej bojovej jednotky s invenčným krycím názvom, ehm... Monštrá. Patria k nim brilantný vedec Dr. Šváb, ktorému po nevydarenom prevratnom experimente ostala namiesto vlastnej hmyzia hlava; unikátny kríženec ryby a opice - predstavujúci dosiaľ neznámy vývojový stupeň ľudskej rasy - a zároveň sukničkár na pohľadanie s priliehavým menom Chýbajúci článok alias Rybo; nezničiteľný želatínový B.O.B. s obrovským apetítom, vysokou priepustnosťou a temer nulovým IQ a napokon 100 metrov vysoká mĺkva larva Hmyzosaurus! Dni ich nedobrovoľnej izolácie pred svetom sú však razom zabudnuté, keď na Zemi pristane čudesný mimozemský robot a začne nemilosrdne nivočiť všetko, čo samu postaví do cesty! Nie práve závratnou inteligenciu a invenčnosťou oplývajúci prezident si našťastie dá poradiť a poverí hrdinského generála MacBombu, ktorý sa má postaviť do čela pestrej skupinky Monštier a spolu s nimi zachrániť našu rodnú planétu pred hroziacim zánikom! (TV Markíza)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (585)

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

Neviem, kam sa ešte dá stupňovať kvalita animácie, ale tu som toho bol znova svedkom. Pravda, samotný scenár kráča len podľa osvedčenej rutiny, a z mnohých gagov vyniká asi len ich polovica. Jednalo by sa tak o prostý priemer, ale scéna, v ktorej prezident namastí alienom hudobnú tému z Beverly Hills Cop na Yamaha synťáku, je prinajmenšiom Kultová záležitosť ;) ()

Isherwood 

všetky recenzie používateľa

Ultimátní pecka! Namísto obehraných sebeuvědomovacích příběhů vyrukovali tvůrci Shreka s natřískanou akční peckou, která srší citacemi (u kláves jsem řval smíchy!), skvělým humorem a trestuhodně obří palbou hlášek. Čtyřiadevadesát minut neředěné zábavy, kterou ocení hlavně odrostlejší (kdo si libuje v estetice 50-kových monster movies, bude chrochtat blahem), takže při váhání, zda-li dát přednost originálnímu znění před 3D efektem, není co řešit. Animák roku, bez debat! ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Monštrá vs. votrelci sú kvalitný animák s množstvom funkčnej paródie a akcie. DreamWorks bezpochyby potvrdzujú svoje umenie hľadať zaujímavé originálne nápady a neutápať sa iba v sérii pokračovaní vyčerpaného zlobra. Monštrá vs. votrelci znova dokazujú neskutočné nasadenie animovaných tvorcov. Popri fantastickej akcii sa však autori neštítia ani občasného napätia a totálnej irónie na adresu amerického prezidenta, filmy o invázii, vládnych projektoch či nevydarených experimentoch - humor naplno ťaží zo žánru. Hoci ho asi aj nadobro vyčerpal, pretože po 90 minútach i celkovej stavby deja mám dojem, že viac nemôže ponúknuť. Posledná hodina sa sústredí na vtipmi a výbornou animáciou vybavené boje, slúžiace ako pocta sci-fi i hororovým filmom ostatných päťdesiatich rokov. ()

kinej 

všetky recenzie používateľa

Obyčejný animák s obyčejným scénářem a poměrně obyčejnými postavami. Kromě exceletního technického zpracování nenabízí film nic mimořádného. Seth Rogen nebo Reese Whiterspoon je sice celkem dobré obsazení, ale na druhou stranu nemají jejich skvělé hlasy moc co hlásit, takže jejich potenciál zůstává plně nevyužit. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Slušný leč ne tolik povedený animák, který v obrovské konkurenci dost zaostává. Rozhodně se jedná o dobrý nápad, který však nebyl ani zdaleka tak vytěžen jak mohl být v rukou zkušenějšího týmu. Díky krátké délce a několika opravdu povedeným scénám film nenudí ale bohužel se ani na chvíli nerozjede natolik jak by si divák zasloužil. ()

Galéria (80)

Zaujímavosti (21)

  • Záběry B.O.B.a (Seth Rogen) unikajícího přes dveře z laboratoře jsou shodné se záběry z filmu The Blob (1958). (HellFire)
  • Obrovské letadlo, transportující naše hrdiny, je inspirováno skutečným letadlem, poprvé postaveným roku 1962 pro NASA, sloužícím k transportu součástí vesmírných lodí. (HellFire)
  • Na obřího robota pálí stíhačky typu F-14 Tomcat a helikoptéry AH-64 Apache. (HellFire)

Reklama

Reklama