Reklama

Reklama

Pôvabná Kalifornčanka Susan Murphyová je v podstate úplne obyčajná mladá žena – no len do dňa svojej svadby, keď ju pri páde na Zem trafí meteorit plný vesmírneho slizu, ktorého pôsobením Susan v priebehu niekoľkých minút narastie do úctyhodnej výšky pätnásť metrov! Nečudo, že sa „na mieste činu“ okamžite objaví armáda, ktorá ju spacifikuje a odvezie na prísne tajnú základňu, ktorej existenciu vláda z dobrých dôvodov pred svetom starostlivo chráni ako oko v hlave. Tam ju „oštempľujú“ spočiatku nelichotivo znejúcim prívlastkom Monštrum, premenujú na Enormiku a prijmú medzi tiež dosť nezvyčajne vyzerajúcich členov veľmi špeciálnej bojovej jednotky s invenčným krycím názvom, ehm... Monštrá. Patria k nim brilantný vedec Dr. Šváb, ktorému po nevydarenom prevratnom experimente ostala namiesto vlastnej hmyzia hlava; unikátny kríženec ryby a opice - predstavujúci dosiaľ neznámy vývojový stupeň ľudskej rasy - a zároveň sukničkár na pohľadanie s priliehavým menom Chýbajúci článok alias Rybo; nezničiteľný želatínový B.O.B. s obrovským apetítom, vysokou priepustnosťou a temer nulovým IQ a napokon 100 metrov vysoká mĺkva larva Hmyzosaurus! Dni ich nedobrovoľnej izolácie pred svetom sú však razom zabudnuté, keď na Zemi pristane čudesný mimozemský robot a začne nemilosrdne nivočiť všetko, čo samu postaví do cesty! Nie práve závratnou inteligenciu a invenčnosťou oplývajúci prezident si našťastie dá poradiť a poverí hrdinského generála MacBombu, ktorý sa má postaviť do čela pestrej skupinky Monštier a spolu s nimi zachrániť našu rodnú planétu pred hroziacim zánikom! (TV Markíza)

(viac)

Videá (5)

Trailer 3

Recenzie (585)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Monštrá vs. votrelci sú kvalitný animák s množstvom funkčnej paródie a akcie. DreamWorks bezpochyby potvrdzujú svoje umenie hľadať zaujímavé originálne nápady a neutápať sa iba v sérii pokračovaní vyčerpaného zlobra. Monštrá vs. votrelci znova dokazujú neskutočné nasadenie animovaných tvorcov. Popri fantastickej akcii sa však autori neštítia ani občasného napätia a totálnej irónie na adresu amerického prezidenta, filmy o invázii, vládnych projektoch či nevydarených experimentoch - humor naplno ťaží zo žánru. Hoci ho asi aj nadobro vyčerpal, pretože po 90 minútach i celkovej stavby deja mám dojem, že viac nemôže ponúknuť. Posledná hodina sa sústredí na vtipmi a výbornou animáciou vybavené boje, slúžiace ako pocta sci-fi i hororovým filmom ostatných päťdesiatich rokov. ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Ve všech směrech komerční "hloupá" oddechovka s velkou snahou přidat do animáku "styl doby". Ať už je to levná snaha o 3D zážitek, krize nebo hudební vložka pana prezidenta. Když se to pak vše sečte, je tu hodně primitivní snímek, který mě mockrát nerozesmál a už vůbec nepřekvapil. Přes jakýsi potenciál, který si autoři asi nechávají na další díl (??) tady osobně nevidím skoro žádný důvod na druhé shlédnutí a přestože byla akce fajn, animáky toho už dokázali nabídnout mnohem více... Ukázkový animák do multiplexů, kde mají rodinky z výběru "krvavý horor", "šílené sci-fi", "romantická slaďárna" a "animák pro rodinu" volbu jasnou ještě než koupí 4x velký popcorn a 4x maxi super coca-colu... ()

Reklama

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Slečna Ronsonová vypadá přesně jako Ony. Už jen to, že si všímám takových blbostí myslím plně ukazuje jak moc jsem se nudil. Pro samé zakopávání, tančení a mlácení se do hlavy vším (ne)možným se úplně zapomnělo na... No, vlastně na všechno ostatní. Čest výjimkám v podobě původního dabingu, nápisu na raketě a těm několika minoritním zdařilým odkazům na padesátková monstr/ufo béčka. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $175miliónovTržby USA $198,351,526Tržby Celosvetovo $379,882,019Tržby za predaj DVD v USA $69,265,302 //počet predaných kusov 4,009,913║ Štúdio DreamWorks opäť milo prekvapuje, minimálne tak ako to bolo u Kung Fu Pandy. Tiež mi spočiatku neprišiel trailer na túto rozprávku zrovna moc lákavý a opak sa stal pravdou a tvorcovia ponúkajú dobrodružnú jazdu z neskutočne čudnou uletenou partiou monštier na čele z obrovitou Súú-zaan. Príjemná oddychovka. /videl v kine: 95%/ (videl na festivale Comics Salon 2009) ()

Sobis87 

všetky recenzie používateľa

Tenhle animák čerpá především ze sci-fi filmů 50. let (hrozba z vesmíru, hlavní ženská postava jakoby vypadla z filmu Attack of the 50 Foot Woman z 58., atd.) a monster hororů (doktor Šváb dává vzpomenout na originální verzi Mouchy, obojživelník zase na Nestůru z černé laguny), napodobuje jejich styl, stejně tak i pro tyto žánry typické scény a s ůctou si z nich utahuje. Dalo by se říct, že se Monstra vs. vetřelci pokoušejí jít ve šlépějích Burtonovy nedoceněné parodie Mars útočí!, nesmíme ale zapomínat, že se stále jedná o animák, na který půjdou do kina především děti, proto film Monstra vs. vetřelci nikdy nemohl být tak odvázaný a nekompromisní jako již zmíněný Burtonův počin a snaží se zavděčit jak divákovi, který je obeznámen s kinematografií, z níž film právě čerpá, tak i mládeži, která se prostě chce podívat na další vtipný animák a bavit se u více méně infantilních vtípků. Monstra vs. vetřelci tak většinu času jedou na půl plynu a kvalita gagů a nápadů je značně kolísavá. Celkově mě ale film dokázal docela dobře bavit a i když se asi už nikdy nedonutím se na něj podívat znovu, jsem si vědom toho, že jsem mohl strávit hodinu a půl sledováním průměrnějších a nudnějších animáků, jako jsou třeba pokračování Doby ledové a třetí Shrek. V tomto případě se jedná o lehký nadprůměr a autorům patří mé sympatie za téma, které si zvolili. 65% ()

Galéria (80)

Zaujímavosti (21)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 175 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Na obřího robota pálí stíhačky typu F-14 Tomcat a helikoptéry AH-64 Apache. (HellFire)

Reklama

Reklama