Reklama

Reklama

Pôvabná Kalifornčanka Susan Murphyová je v podstate úplne obyčajná mladá žena – no len do dňa svojej svadby, keď ju pri páde na Zem trafí meteorit plný vesmírneho slizu, ktorého pôsobením Susan v priebehu niekoľkých minút narastie do úctyhodnej výšky pätnásť metrov! Nečudo, že sa „na mieste činu“ okamžite objaví armáda, ktorá ju spacifikuje a odvezie na prísne tajnú základňu, ktorej existenciu vláda z dobrých dôvodov pred svetom starostlivo chráni ako oko v hlave. Tam ju „oštempľujú“ spočiatku nelichotivo znejúcim prívlastkom Monštrum, premenujú na Enormiku a prijmú medzi tiež dosť nezvyčajne vyzerajúcich členov veľmi špeciálnej bojovej jednotky s invenčným krycím názvom, ehm... Monštrá. Patria k nim brilantný vedec Dr. Šváb, ktorému po nevydarenom prevratnom experimente ostala namiesto vlastnej hmyzia hlava; unikátny kríženec ryby a opice - predstavujúci dosiaľ neznámy vývojový stupeň ľudskej rasy - a zároveň sukničkár na pohľadanie s priliehavým menom Chýbajúci článok alias Rybo; nezničiteľný želatínový B.O.B. s obrovským apetítom, vysokou priepustnosťou a temer nulovým IQ a napokon 100 metrov vysoká mĺkva larva Hmyzosaurus! Dni ich nedobrovoľnej izolácie pred svetom sú však razom zabudnuté, keď na Zemi pristane čudesný mimozemský robot a začne nemilosrdne nivočiť všetko, čo samu postaví do cesty! Nie práve závratnou inteligenciu a invenčnosťou oplývajúci prezident si našťastie dá poradiť a poverí hrdinského generála MacBombu, ktorý sa má postaviť do čela pestrej skupinky Monštier a spolu s nimi zachrániť našu rodnú planétu pred hroziacim zánikom! (TV Markíza)

(viac)

Videá (5)

Trailer 3

Recenzie (585)

Bachy 

všetky recenzie používateľa

Měl jsem rozhodně větší očekávání. Jasně, 3D efekty parádní, rád budu chodit animáky do kina dál, jenže příběhově to zase tak úžasné nebylo. Když už se objevil výborný vtip, tak byl přebit haldou trapných. Přitom potenciál film má, všechny monstra mají výborně vykreslené postavy, jenže to prostě vázne. Problém je totiž všude okolo. Vetřelci jsou naprosto trapní a postava prezidenta ještě dvakrát tolik. Takže bohužel, tenhle animák měl dobrý nápad a pár výborných postav (s Hmyzosaurem v čele), ale nikam to nedotáhne. Nuda. ()

FlyBoy 

všetky recenzie používateľa

Animovaná "giant monsters" pastiš i persifláž zároveň, referenčné odkazy na každom rohu a jeden takmer vôbec neriedený adrenalínový nápoj plný rozšafných sekvencií. Prostá atrakcia za štyri žetóny, pri ktorej sa nerieši húževnatosť zápletky, ale strmosť a rozmanitosť horskej dráhy. A DreamWorks proste jede... ()

Reklama

Skejpr 

všetky recenzie používateľa

Neuvěřitelně natřískaný, v porovnání s geniálně vypointovaným Za plotem, nebo žánrově křišťálově čistou Kung Fu Pandou však občas zaostává. Na druhou stranu opět posouvá hranice toho, co je možné (a přípustné) narvat do animovaného rodinnho filmu a místy je ve svém nekompromisním a nekorektním glosování a shazování snad úplně všeho prostě bombastický. Ke skutečné ENORMNOSTI tak chybí jen nepatrný kousíček... ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Slušný leč ne tolik povedený animák, který v obrovské konkurenci dost zaostává. Rozhodně se jedná o dobrý nápad, který však nebyl ani zdaleka tak vytěžen jak mohl být v rukou zkušenějšího týmu. Díky krátké délce a několika opravdu povedeným scénám film nenudí ale bohužel se ani na chvíli nerozjede natolik jak by si divák zasloužil. ()

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Velmi primitivní děj, tak jako to animák vyžaduje. Film je koukatelný prakticky pro všechny generace. Děti se zasmějí, starší zavzpomínají. Já osobně se bavil. Akce střídá akci. Méně vtipná scénka tu více vtipnou. Animace, leč jsem měl možnost vidět pouze 2D, tak oku lahodící. Charaktery postav dostatečně kvalitní. Na plný počet to není. Nicméně příjemně strávených 90 minut. ()

Galéria (80)

Zaujímavosti (21)

  • Klávesy, na které hraje prezident Hathaway (Stephen Colbert) při komunikaci z robotem, jsou Yamaha DX7. (HellFire)

Reklama

Reklama