Reklama

Reklama

Hotel Chevalier

  • Francúzsko Hôtel Chevalier
Krátkometrážny / Dráma / Romantický
USA / Francúzsko, 2007, 13 min

Obsahy(1)

Do hotelu za mužem přichází jeho přítelkyně, od které utekl. Setkávají se oba v okamžiku, kdy již začínají oba toužit po tom druhém. Barevně naladěná romantická komedie představuje první část filmu Darjeeling Limited. (Schobul)

Recenzie (130)

Brandon 

všetky recenzie používateľa

Aaaa, kdepak pozadí Natalie Portman, to není to, co se mi usadilo v hlavě po návštěvě Hotelu Chevalier, ale......"Where do you go to my lovely, when you're alone in your bed, tell me the thoughts that surround you, I want to look inside your head, yes I do........So look into my face Marie-Claire, and remember just who you are, then go and forget me forever, but I know you still bear the scar, deep inside, yes you do.....I know where you go to my lovely, when you're alone in your bed, I know the thoughts that surround you, 'cause I can look inside your head.... :-)" ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Prvá čast filmu Darjeeling limited sa odohráva v hotelu chevalier a rozpráva príbeh muža, ktorého navštívi jeho priateľka - sú tu načrtnuté nejaké tie veci a pomáha nám to pomaly preniknúť do sveta hlavných hrdinov - dialógy sú prešpikované neskutočne dobrými frázami a dýcha stoho umeleckosť a reálnosť - okrem toho wes anderson je jediný režisér ktorého poznám ktorý svojim divným filmom dáva punc reálnosti. Herci bezchybný. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Koľko tu už kurva si?“ – „Neviem.“ – „Viac ako týždeň?“ – „Viac ako týždeň.“ – „Viac ako mesiac?“ – „Viac ako mesiac.“ – „Koľko to stojí?“ – „Asi 850 miliónov eur.“ – „Koľko tu ešte budeš?“ – „Koľko tu budeš ty?“ Výnimočný krátkometrážny „pred-film“ výnimočného Wesa Andersona k výnimočného celovečernému filmu Wesa Andersona DARJEELING S RUČENÍM OBMEDZENÝM (100%) dokazuje, že ak patríte v súčasnosti k jedným z najoriginálnejších rozprávačov (nielen Hollywoodu), môžete ľahko s dvoma hercami a jednou hotelovou izbou vytvoriť malé veľké dielo. Nepopieram však, že vyložene nadšené pocity pramenia i z toho, že Wesa Andersona pokladám za umelca, akého svet ešte nevidel a zamiloval by som si od neho aj kraťas o muche. Kino Považan 2008 ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

natalie portman (dobrá a navyše pekná herečka . . . alebo naopak), jason schwartzman (bratranec súrodencov coppolových - aj dievčatko aj chlapček sa Francisovi Fordovi vydarili, obaja sú režiséri) - jeden z dvorných hercov wesa andersona, wes anderson - génius, sa vzali a za jeden víkend natočili tento krátky film, ktorý slúži ako reklama a predfilm najnovšiemu andersonovmu počinu Darjeeling limited a ako taký dokazuje andersonovu imagináciu, genialitu, hravosť a jeho estetické východiská; milý, jednoduchý a odkazmi nabitý, vtipný a andersonovský perfektný od začiatku po koniec; godard ožíva nielen v oblečení, účesoch a gestách dvojice protagonistov; scenár je etuda, ktorá by sa mohla vyučovať na scenáristických školách a seminároch; všímať si detaily je pre fanúšika wesa andersona rozkoš! ()

nzTomParys 

všetky recenzie používateľa

Jsem skalní fanoušek Wes Andersona. Dlouho jsem hledal "svého režizéra" až jsem ho našel. Wes umí vyprávět příběhy. Jeho filmy mají nádhernou atmosféru a vyprávějí o zážitcích neobyčejných lidí. A vše na pozadí nejlepších soundtracků které si pro film můžete přát. Toto krátké dílko, takové entrée k Darjeelingu, má překrásnou poetiku. Po tomhle si už Darjeeling prostě pustit musíte. ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (3)

Reklama

Reklama