Reklama

Reklama

Magické deviatky

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Gary sa rozišiel s priateľkou a pri pálení jej vecí to preženie s horľavinami. Vzápätí sa opije, šoféruje, vezme si crack a nakoniec havaruje. Vytriezvie až v nemocnici. Súd mu nariadi domáce väzenie, na ktoré má dohliadať optimistická novinárka Margaret. Presťahuje ho do dočasne prázdneho domu, pretože jeho majiteľ, spisovateľ, je na turné v Kanade. Gary sa zoznámi so Sarah – atraktívnou, zdanlivo spokojnou susedkou. Aj priateľstvo s Margaret sa zdarne vyvíja. Lenže... Dejú sa prečudesné veci – Greg nachádza zápisky a vôbec si nevie spomenúť, že ich napísal, počuje hlasy. Je naozaj Garym, alebo je niekým celkom iným? A to je len začiatok... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (245)

anderson odpad!

všetky recenzie používateľa

Do istej chvíle som chcel tomuto filmu udeliť 3*, nakoľko som tvorcov podozrieval zo síce nevtipnej, ale predsa len paródie na LOST. Po nepochopení "pointy", resp. po neschopnosti uveriť, že tvorcovia vážne nakrútili pseudofilozofický "žvást" s ktorým som zabil vyše 90 minút svojho drahocenného času, som si ale našťastie prečítal tunajšie 4 a 5* komentáre a je to odpad ako bič. Ale na komentároch som sa od srdca zasmial. Ďakujem. :-) Apropo je to ešte horšia sprostosť ako STAY. (4.7.2010) ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Deviatky je film, ktorý dokáže na začiatku chytiť, rýchlo uviesť zápletku a diváka udržať do konca v napätí. Potom ani tak nezáleží na tom, či ste s onou veľkou pointou spokojní, pretože ste sa nenudili a nesledovali čas. Deviatky treba brať ako metaforu života scenáristov seriálov a videohier, ktorí vytvárajú nové svety s postavami, ktoré môžu kedykoľvek odstrániť, alebo seriál (nový svet) rovno zrušiť. Takže až zas tak prvoplánovo mysteriózny tento nezávislý/béčkový/mainstreamový film nie je. Za odvahu niečo podobné natočiť dávam vyššie hodnotenie, režisérsky je to trochu odfláknuté. ()

Reklama

castor 

všetky recenzie používateľa

Schizofrenního nášupu bez předešlého varování si za oceánem docela cení.. Zprvu to vypadá jako žánrový mixační pult, záhy nám z toho vybublává fakt, že debutujícímu režisérovi a scénáristovi Johnu Augustovi všechno přerůstá přes hlavu. Poměrné náročný projekt je jednoduše trojicí příběhů, které jsou zdánlivě pospojovány tím, že se ve všech objevují tři stejní herci. Až komorní atmosféra rozplétá poněkud bizardní situace a divák, co si během projekce rád odskakuje na záchod, z toho ve finále bude mít ještě větší guláš. Interpretace se asi budou lišit (zejména pro ty, kteří budou mít náladu i odvahu pustit si to celé znovu). Každopádně mnohdy podceňovaný Ryan Reynolds (ano, ten zasnoubený se Scarlett Johansson) boduje, prakticky nesleze z plátna a upřímně má vždycky co nabídnout. Potěší i herecky rostoucí Elle Fanning (Babel, Reservation Road), nebojácně šlapajíc na paty své starší sestře Dakotě (Muž v ohni, Válka světů). Prostě se nebojte přemýšlet – třeba vám to ve finále bude stejně k ničemu. ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý je podivný a mysteriózny sám o sebe? Podľa názvu "Devítky" som si pôvodne myslel, že ide o nejakú narážku na desiatky (desiatok = daň odvádzaná poddanými v stredoveku, desatina ich poľnohospodárskeho zisku), a teraz sa len ťukám do hlavy, čože to za kravinu zo mňa vypadlo?! Takto zvláštny film som jakživ nevidel, no toto ma uchvátilo a užil som si jak nepríliš obľúbeného Reynoldsa, tak sympatickú Melissu. ()

Tom_Lachtan 

všetky recenzie používateľa

je to dobře natočené, skvěle zahrané a dobře se na to kouká, ale u takového filmu musí být scénář propracovanej do nejmenšího detailu, na můj vkus tam bylo děr až moc... Bohužel, jinak by se mi "devítky" určitě dost líbily... Takhle je to jenom za tři, ale na závěr ve třetí části rozhodně koukalo velmi dobře. Tak nakonec přidávám i tu čtvrtou ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (5)

  • Dom, v ktorom sa Gary zdržiava a Gavin žije, je skutočný dom režiséra Johna Augusta. (Abiosis)
  • Hlas kameramana, ktorý kladie otázky v druhej časti filmu ("Reality Television"), patrí režisérovi Johnovi Augustovi. (Abiosis)

Reklama

Reklama