Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise v hlavnej roli špionážneho thrilleru. Film bol z časti natočený v Prahe, vznikol na motívy populárneho televízneho seriálu, ktorý sa u nás vysielal pod názvom Nulová šanca. V Spojených štátoch sa film, v ktorom Tom Cruise nielen stelesnil ústredného hrdinu, ale tiež ho aj produkoval, stal diváckym superhitom... Pri akcií na americkej ambasáde v Prahe dôjde k masakru elitnej špionážnej jednotky CIA. Šéf chce odhaliť zradcu vo vlastných radoch a podozrieva mimoriadne schopného agenta Ethana Hunta. Nespravodlivo obvinený mladík sa preto púšťa do pátrania na vlastnú päsť a na každom kroku mu pri tom hrozí smrteľné nebezpečenstvo. Odhalená pravda je šokujúca pre všetky zúčastnené strany... (TV Dajto)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (658)

sepp 

všetky recenzie používateľa

Na serial M:I jsem koukal velmi rad a proto jsem dotohoto filmu vkladal velke nadeje, ucast T.Cruise slibovla, ze byse nemuselo jednat o normalni prumernou retbu - opak byl pravdou. M:I ze sedeho prumeru po celou dobu nevybredne, to ze se odehrava v Praze je spise minus, jelikoz je z celeho filmu citit lacinost. Je to pouha prumerna akce, a to je pri takovem potencialu zklamani. ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale zásluhou několika scén, v nichž se napětí ždímá jako podle učebnice (gymnastika v CIA trezoru, gymnastika na rychlíku), se asi nakonec přikloním ke štědřejšímu hodnocení. Scénář je každopádně hrozně překombinovanej, v závěru to do sebe sice zaklapne alespoň na úrovni "ten je zlý, tenhle hodný" ... ale kdo v průběhu děje na koho co hrál, to mi moc jasný neni. Úvodní pražská pasáž potěšila. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Pôvodný seriál som nikdy nevidel, takže štýl tohto filmu ma celkom prekvapil. 2/3 filmu sa zaoberajú konšpiráciami vo vedení CIA, aby sme na konci boli svedkami impossible akcie. Tá tu bola iba na to, aby bolo na čo prilákať divákov do kina. Škoda, že tvorcovia nenabrali odvahu sa odprostiť od zbesilej akcie a ostať iba pri tých konšpiráciách. V rámci žánru vysoký nadpriemer a filmu svedčí aj európsky feeling, ktorý jeho nasledovníci už postrádajú, čo nie je kritika, ale iba konštatovanie. ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

Rozhodně se nedá říci, že by mě Mission Impossible nějak výrazně zklamalo. Ten film je totiž opravdu velmi originální, svižný a může se chlubit dvěma jednodušše brilantními scénami, z nichž se hlavně jedna stala nehynoucím kultem a ani už nespočítám, kolikrát ji filmaři parodovali. Ostatní mi ale přišlo tak nějak nevyužité, pouze umně zplácané do rádoby efektního celku, u kterého se dá napoprvé ještě docela slušně odreagovat, ale napodruhé už bych do toho asi nešel. Navíc Tom Cruise mi nikdy nebyl nijak sympatický, což se také hodně projevilo, a kdyby si prohodil roli s nedostižným Jeanem Reno, hned by se mi na to dívalo mnohem lépe. Být celý příběh na srovnatelné úrovni jako ty dvě skvělé scény, byla by to neskutečná bomba, takhle je to ale jen obrovsky nafouknutá bublina a na De Palmovy poměry dost nevýrazné dílo.. 70% ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Danny Elfman: 1. Theme From Mission: Impossible - Larry Mullen And Adam Clayton ,2. Spying Glass - Massive Attack ,3. I Spy - Pulp ,4. Impossible Mission - Danny Elfman ,5. Headphones - Bjork ,6. Weak - Skunk Anansie ,7. On And On - Longpins ,8. Claire - Danny Elfman ,9. Dreams - The Cranberries ,10. You, Me And World War III - Gavin Friday ,11. So - Salt ,12. Trouble - Danny Elfman ,13. No Government - Nicolette ,14. Alright - Cast ,15. Mission: Impossible Theme (Mission Accomplished) - Adam Clayton And Larry Mullen , ()

Galéria (69)

Zaujímavosti (62)

  • V scéne, kde Ethan Hunt (Tom Cruise) drží telo rovnobežne so zemou visiac na oceľovom lane, zdanlivo udržal rovnováhu len na lane upevnenom na opasku v oblasti chrbta. Pod šatami mal skrytý celý postroj, výstuž od hrude po kolená, na ktorej v podstate ležal. (gogo76)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 80 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Natáčelo se od 13. března do 30. září 1995 v Česku, Anglii, D.C., Virginii, Illinois a v Utahu. (Varan)

Súvisiace novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (viac)

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (viac)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (viac)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené