Reklama

Reklama

Obete vojny

  • Česko Oběti války (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh je založený na skutečné události. Bojová četa v něm propadla v pralesech Vietnamu šílenství. Vize a intenzita tohoto příběhu pevného postoje jediného muže, který se ve světě, kde neplatí žádná pravidla postavil na stranu zdravého rozumu, je zcela bez konkurence a zůstává nepochybně tím nejvíce strhujícím obrazem Vietnamu, jaký byl doposud na stříbrném plátně vykreslen. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (279)

becki_tu 

všetky recenzie používateľa

Vietnamsko-americký svět bez pravidel, složitý boj proti systému a válečný konflikt, který zůstane zbytkem světa nepochopen. DePalma tohle válečné drama staví především na vynikajicích hercích v čele s Pennem a Foxem a solidním scénáři, podloženým skutečnými fakty. Další působivý film na téma války ve Vietnamu. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Nie je to klasicky vietnamsky film, aké nakrúcali známi - režiséri, napríklad... Oliver Stone - Platoon, Stanley Kubrick - Full Metal Jacket, Michael Cimino - The Deer Hunter, alebo F.F. Coppola - Apocalypse Now. Je to snímok, režiséra Briana De Palmy, ktorý sa na túto problematiku pozerá - iným - kritickým OKOM, že šialenstvo džungle sprostredkuje reálne a skutočne so všetkým, a predsa INAK. Pozostáva to z 5. člennej čaty, ktorá sa prediera peklom na Zemi, že namiesto toho, aby sa oddávali radovánkam spočívajúcim v brutálnom zabíjaní rákosníkov, tak urobia takú vec, že unesú dievčinu z dediny, ktorá nikomu nič neurobila, ťahajú ju so sebou, ako nejakú špinavú handru, potom ju znásilnia + zavraždia, ale - jeden z čaty - sa VZOPRIE, že riskuje od nich posmešky, tento vojak ich potom udá a oni budú za to pokarhaní ... Takéto svinstvá sa bežne praktizovali - nielen vo Vietname, ale aj v iných KONFLIKTOCH, ktoré sa raz a navždy - zapísali do dejín ! Načo sa Yankee všade pchajú ? K hereckým výkonom + štruktúre filmu - Sean Penn - je ZLOSYNOM, bola to jeho IDEA, herec podáva strhujúci výkon, diabolsky, fanatický, že je ho málo zabiť... Michael J. Fox - je ten rozumný človek, ktorému to neprerástlo cez hlavu, a preto je to jeho film. Samotný film - nie je strhujúci, sú tu divné strihy a scény, ako hlavná myšlienka - funguje 100. % - tomu rozumiem, samotné režisérske uchopenie má svoje muchy, ale funguje i vďaka famóznemu Pennovi, z ktorého ide hrôza. Michael je štandardný. Film istotne odporúčam, ale nie je to moja SRDCOVKA. ()

Reklama

dobytek 

všetky recenzie používateľa

Jeden z mnoha filmů o válce ve Vietnamu, na kterym mě docela překvapilo, že ho vysílaj ve 2 ráno na Nově a navíc ve filmu nebyla jediná reklama. Tenhle film by si rozhodně zasloužil vysílat v nějakej lepší čas. Příběh je opravdu silnej a dokázal udržet mou pozornost po celou dobu. Snad jenom úplnej závěr byl trochu podivnej. Jinak Michael J. Fox, kterýho jsem doposud znal jenom z komediálních rolí, tady ukázal, že zvládne zahrát i něco úplně jinýho. Naopak Sean Penn mi nějak neseděl a působil na mě dost křečovitě. Jeho neustálý žvejkání a trhavý pohyby mi připadaly nepřirozený. A nechci bejt puntičkář a navíc v těhle armádních záležitostech se moc nevyznám, ale bojová četa o pěti mužích? No nevim, nevim... Ale jinak je to super film a rozhodně stojí za vidění. ()

Rocky62 

všetky recenzie používateľa

Netradičně pojaté, ale velmi sugestivní dílo, se kterým si De Palma poradil obdivuhodně. Srdcervoucí příběh o unesené a brutálně zavražděné dívce, ze kterého vyzařuje taková dávka syrovosti a naturalismu, až z toho běhá mráz po zádech. Válečných sekvencí je tu sice poskrovnu, ale jsou dle mého názoru zrežírovány znamenitě. Fox, ke kterému moc netíhnu hraje ukázkově, přesto je však třešničkou na dortu sám Sean Penn, který zde předvádí něco fantastického... styl řeči, gestikulace a mimiky. Bez váhání prohlašuji, že Sean Penn je dokonalý herec. Takže velká spokojenost. 80% ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Tak je to pomerne dosť uťahaný (proti) vojnový snímok, ktorý opäť ukazuje, že Amíci vo Vietname boli jednoducho svine. Tentoraz sa film zameriava na skupinu vojakov, ktorí unesú vietnamskú dievčinu, znásilnia ju a potom zabijú. Okrem jedného, ktorý sa rozhodne, že to tak nenechá a rozpúta s nimi súkromnú vojnu. Michael J. Fox, ktorý bol v tom čase známy z komediálnych rolí tu veľmi prekvapil a v úlohe bol presvedčivý rovnako ako seržantská "sviňa" Sean Penn. Snímka má niekoľko zaujímavých sekvencií a prevažne scény z vietnamskej vraždiacej a mokrej džungle sú vskutku pôsobivé ale film plynie tak pomalým tempom, že som si myslel, že je tak o hodinu dlhší a dosť často som sa nudil. V záplave vojnových filmov z Vietnamu je tento veľmi nevýrazný. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (15)

  • Jde o nejoblíbenější válečný film Quentina Tarantina. [Zdroj: kniha Pulp fiction: kompletní historie mistrovského díla Quentina Tarantina – Jason Bailey] (major.warren)
  • Michael J. Fox často nakupoval darčeky pre zabíjačov hadov, ktorí sa starali o bezpečnosť štábu pri natáčaní. (Smok)

Reklama

Reklama