Reklama

Reklama

Uherská šlechtična Erzebet Bathory je bohatá, obdivovaná… a obávaná. Její krása je údajně draze vykoupena krví nesčetných nevinných obětí, v níž se koupe, aby si uchovala svěžest mládí! Kam až je ochotna zajít pro lásku a kde leží hranice mezi pravdou a mýtem? (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (97)

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Tahle verze příběhu o Alžbětě Báthoryové je mi bližší než ta Jakubiskova, takže podle toho hodnotím.. Julie Delpyová je velice zajímavá osůbka, v některých momentech působivá a okouzlující, v jiných odpuzující.. Daniel Brühl jako fiktivní milenec uvěřitelný (telátko).. Pravda by mne zajímala, ale kdo by mi ji mohl říct? ()

Lionheart 

všetky recenzie používateľa

Obrazově a atmosféricky mnohem slabší než Jakubiskova Bathory, ale zase mám radši Nižnanského krvavou verzi. Tento film byl oproti Jakubiskovu kratší, krvavější a údernější. Ale s horšími výkony, atmosférou a bez Anny Friel :-)) Prostě mělo to tu smůlu, že to bylo natočeno v podobném období a za mnohem menší finanční podpory. ()

Reklama

verbal 

všetky recenzie používateľa

Juraj, ty kokot, čo si to spravil?! Akási francúzská flundra nakrútila takú istú kokotinu za polovicu. A ja krava dva roky fajčím sponzorov, aby som ti zaplatila vraj že film tvojho života. Pche! A to si vravel, že keď tam dostanem Franka Nera, všeci padnů na riť. Vieš si vobec predstaviť, čo ten pervezný starec chcel? No a to som počula, že ta Delphyová si tam vopchala Wiliama Hurta a to vraj ani nemusela otvorit papulu! Keby si nebol megalomanský kokot, som v hlavnej úlohe, nakrútiš to tiež za polovicu a teraz by zme mali 150 mega na dochodok!! Takto máme akorát holú riť a viěš čo?? Už ti v živote nebudem produkovať ani hovno, aj keby si na kolenách škemral. A vobec, zajtra odchádzam do Talianska za Frankom. Tento je aspoň vo vate a slúbil mi nakrútiť Borghiu - True Story! ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Jeden z najhnusnejších filmov, aké som kedy videl. Báthoryčka je tu za skutočnú psychopatku a aj keď sa kamera snaží nezobrazovať toho príliš, tak aj to málo stačí, aby ste boli zhnusení na poriadne dlhú dobu. To, že sledujeme vlastne iba jednu verziu udalostí, pretože "históriu píšu víťazi", na veci nič nemení. Je škoda, že film má iba niečo cez 90 minút a tým pádom aj dve ústredné myšlienky sú podané dosť polopate a celý záver príliš skratkovito. Nakoniec vám ale viac utkvejú v mysli obrazy takej trojitej popravy a zohavených mŕtvol mladých panien po týždňoch rozkladu. Všetci sa točia okolo Báthoričky ako keby bola najkrajšia žena na svete, lenže to v tomto stvárnení to Julie Delpy rozhodne nepatrí a i keď po rokoch musím skonštatovať, že je to vážne lepšie ako Jurajova verzia (tam by som dnes išiel určite v hodnotení podstatne nižšie), tak Anna Friel je čo sa týka krásy úplne iný level. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $8,5miliónaTržby USATržby Celosvetovo $433,286║ Tak Jakubisková Bathory je príbehovo omnoho hútnejšia(zaujímavejšia) než Báthoryčka od Julie Delpy. Aj keď je vidieť že sa snaží ako len vie ale proste úplne to nezvláda na režisérskom kresle a popri tom si ešte odbiť hlavnú úlohu je podľa mňa slušná ťarcha, nuž celkovo to vyznie až strašne plocho. Príbeh okrem milostnej roviny takmer nič viac neponúkne, lebo už samotný začiatok ukáže že chce v niekoľkých "doslova prázdnych" úsekoch naznačiť smerovanie tejto už doslova mýtickej postavy a tak jej dospievanie ukáže v krátkych okamihoch ako z rýchliku, potom sa netreba čudovať prečo historický film trvá len niečo vyše 90minút a po dopozeraní si človek len uvedomí že nič zvláštne neponúkol, na rozdiel od Jakubiskovho filmu kde bola snaha o dosť rozumné vysvetľovanie jej činov. O podobný pokus vysvetlenia motivácii "krvavej pani" sa pokúsila aj Delpy ale u nej to je len slušný základ z ktorého sa všetka ta úmorná stavba rúca rýchlejšie než by mohla v prevedení začať pútať pozornosť, dokonca miestami príde rozvíjanie príbehu do nejakej silnej drámy "zbytočne" nechcene smiešne(hlasitý ohlas divákov v kine toho bol jasný dôkaz), k tomu aj podsunutá brutalita niektorých scén príde až moc nechutná alebo samoúčelná. Rovnako tak zaujímavý menoslov hercov(ako Daniel Bruhl, William Hurt) je nevyužitý, lebo dosť veľký priestor si necháva pre seba Julia Delpy ako Bathoryčka a ostatné postavy pri nej úplne zanikajú, len na škodu je že fakt jej postava nemá až tak čo ponúknuť aby skutočne vystužila príbeh. /videl v kine: 40%/ (videl na festivale Art Film Fest 2009) ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (3)

  • Julie Delpy Čachtickou paní nejen režírovala a zahrála si hlavní roli, ale napsala k filmu i hudbu. (Petulka88)
  • Aj napriek tomu, že hrad Čachtice sa nachádza na Slovensku a samotná téma je našincom blízka, sa v tejto francúzsko - nemeckej verzii neobjaví a to ani len v menšej roli herec slovenského pôvodu. (Kristine1)

Reklama

Reklama