Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obchodník Steven spekuloval na burze tak, že jedinou možností jak odvrátit konkurz, je vražda jeho bohaté manželky Emily. Na tuto vraždu si najme milence své manželky Davida, kterého Steven vydírá. Avšak plán se mu vymkne z ruky: naopak je to Steven, na koho padne podezření... (oficiálny text distribútora)

Recenzie (353)

murakamigirl 

všetky recenzie používateľa

Hustá hra s adrenalínom, ktorá do konca nepovolí z vytýčeného tempa. Veľké prachy, prejedené manželstvo a vášnivý cit... Hoci to, že sa chce partner striasť partnerky (alebo naopak), ktorá je ukrutne dobre zabezpečená, predstavuje tisíckrát opakovanú zápletku, tu sa tento vražedný partnerský motor spúšťa mrazivo hneď v úvode a celkovo pradie príjemne. Prsty v tom má určite scenárista i režisér (Andrew Davis), ale bez Douglasa (v najlepšej kondícii) a Paltrowovej by to taký adrenalínový pokrm nebol. Keď sa Stevena pýta manželka, ako dopadlo jeho stretnutie s jej tajným milencom a Douglas precedí: "Dal som mu ponuku... Zvažuje ju." ovanie vás takmer citeľný zlovestný závan, pretože vy už viete, čo tým má ten zradný cynik na mysli. Gwyneth je dokonalá naivka, ktorá nie je úplne sprostá (alebo tak sprostá, ako sa dlho, predlho javí), ale to vlastne ani tak nie je podstatné ako skôr to, že jej to bohovsky sekne a najmä, že podáva svoju naivku ozaj vierohodne. Slabinou je Viggo. Občas aj príde moment, keď precíti situáciu, ale len občas... No a potom- vyvrcholenie- a to, čo bolo predtým "husté", sa prevarí a zhustne, lenže už do podoby ťažšie stráviteľnej... Ale našťastie na čertovskú iróniu, zrýchlený tep a Michaela Douglasa hneď tak nezabudnete. ()

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Trošku jsem se bál, že zde bude příliš romantiky a méně thrilleru a krimi. Naštěstí zcela zbytečně. Romantiky zde bylo jako šafránu. Namísto toho sledujeme strhující plavbu krvelačných žraloků. Scénář je nesmírně dobře napsaný. Snímek nemá hluchá místa a atmosféra je po většinu stopáže velmi hustá. K tomu si přidejte tradičně skvěle hrajícího Michael Douglase, který se pro obdobné role vyloženě narodil. Film mě pohltil do děje a já se skvěle bavil. [80 %] ()

Reklama

Madison 

všetky recenzie používateľa

V rámci rutinného námetu nič prevratné, stále tá istá zápletka disponujúca manželkinou resp. manželovou neverou, ktorá/ý sa naštve a nie je schopná/ý preniesť sa cez svoju hrdosť. Ale to spracovanie ma na druhej strane príjemne prekvapilo, čo scéna, to dokonale gradované napätie vyústené v očakávaný, no temný záver. Musím pochváliť nádhernú hudbu Jamesa Newtona Howarda, pri ktorej mi po chrbte behali zimomriavky a hlavných hrdinov predovšetkým arogantného Michaela Douglasa a príťažlivého Vigga Mortensena. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Skvely devätdesiatkovy thriller so spickovym scenarom. V prvej polovici sledujeme perfektnu pripravu vrazdy, ktora sa v druhej polovici zvrtne a tak musi pachatel az do konca neustale pohotovo improvizovat a pritom to nepôsobi nevierohodne prekombinovane. Douglas si svojho bezcitneho parchanta poriadne vychutnal. Skvela je aj Gwyneth Paltrow ako jeho uboha manzelka, ktorej to postupne zacne dochadzat. Slabsi mi pripadal len Mortensen u ktoreho nechapem jak mohol tak dlhe roky hrat tak priemerne dokial z neho Cronenberg nevydoloval vo svojich filmoch strhujuce vykony. Jedina vec, ktora mi na filme trochu vadila, bola slaba angazovanost policie a nevyuzitost Davida Sucheta ako vysetrovatela. Pochvalu si zasluzi skvely soundtrack, ktory filmu dodaval napinavu atmosferu. Vysledkom je kvalitny thriller, ktory aj po rokoch stale bezchybne funguje. 8/10. ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Takové slabší čtyři. Myslel jsem si, že když děj ubíhal každou minutu plynule kupředu a ze začátku jsem se rozhodně nenudil, že to rychle uteče. Ale tak od půlky filmu jsem stejně dost zíval. Zápletka mě sice nezklamala a film jsem si svým způsobem užíval, protože sledovat hvězdy takového formátu v jednom filmu (miluju Viggovu typickou chůzi, a uvědomil jsem si to teprve zde - nejsem blázen) bylo čiré potěšení. Gwyneth je vážně nádherná žena a Douglasova kamenná tvář nemohla zklamat. Takže jak říkám: až na občasné nutkání přetočit snímek o pár minut dopředu jsem se vcelku dobře bavil, je to velmi solidní thriller. ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (1)

  • Obrazy, které se nachází u Davida doma, jsou skutečnou tvorbou herce Vigga Mortensena, který roli malíře Davida Shawa ztvárnil. (Xavi6)

Reklama

Reklama