Reklama

Reklama

Houbičky

  • Írsko Shrooms
Trailer

Obsahy(1)

Partička amerických teenagerů, která si vyrazila do Irska, se jen chtěla pobavit uprostřed lesa s halucinogenními houbami. Ale nyní si chce někdo pohrát s nimi. A pak je zabít. Originální koprodukční horor, který vám opravdu nažene strach, natočil Paddy Breathnach.  Kdo si chce zahrávat s halucinogenními lysohlávkami, musí počítat s tím, že i o malé, nevinně vypadající kloboučky hub se dá dost šeredně spálit. Jenže vysvětlujte něco takového americké omladině. Proto se partička zámořských teenagerů vydává do Irska, aby si zde pod vedením zkušeného guru Jakea pořádně zařádili a zažili ten nejbestiálnější trip svého života. A jejich přání se jim také brzy vyplní. Společně s děsivými vizemi totiž v lese přichází i něco mnohem horšího. Něco, co lační po krvi a nebojí se vzít si ji i za cenu absolutního masakru. Ne každá cesta za zážitky vede do ráje a ne všude má cenu křičet o pomoc. Mykologové amatéři, třeste se, houbičky v originálním koprodukčním hororu režiséra Paddyho Breathnacha už si na vás chystají výtrusnice. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (276)

StanislachKo 

všetky recenzie používateľa

Na dlhšiu dobu zrejme môj posledný pokus o aké-také užitie si nejakého (moderného) filmu žánru HOROR. Lámem nad tým palicou. Všetko je to ukrutne predvídateľné, neustále sa recyklujúce, herci šablónovití, a hlavne atmosféra dokonalo umelá. Typické ľakačky sú nutnosťou (bez ohľadu na to, že už nefungujú ako v časoch keď ich vymysleli - cca 30 rokov dozadu), a nechutnosti krvavého charakteru sa v dnešných časoch dajú vidieť - a oveľa viac vedia vydesiť - aj v iných žánroch, kde aspoň nepôsobia samoúčeľne. Druhá hviezda je za to, že som sa do pointy netrafil paradoxne ani jednou zo svojich cca piatich teórií. :-) ()

fcreading 

všetky recenzie používateľa

Priemerný horor o priemernomˇrežisérovi. Paddy Breathnach natočil niečo čo sa len ťažko dá rovnať hororu. Atmosféra tu občas je ale niekedy to vyzerá ako o zhúlených debilov ktorý sa nahúlia a potom majú nejaké halucinácie a zdajú sa im veci ktoré si len myslia pretože celý čas tu zabija žena a nie nejaký prízrak. Koniec mi prišiel dosť dobrý ale tento horor prekypuje v niektorých scénach úboho až stoho bolí hlava. 60 percent. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Vitajte v Írsku.“ Banda otravných, nesympatických, nezaujímavých a neoriginálnych nafetovaných tínedžerov behá po sychravom írskom lese a niekto ich vyvražďuje. Znie to atmosféricky, ale nie je. Dokonca ani pochmúrne hory nemajú v tomto prípade nič do seba, herci zabudnuteľní, scenár pozostávajúci z chaotických snov, predstáv, vízií atď., veď to poznáte. Keď to porovnám s Temnými lesmi, je to jednoznačné sklamanie. Ale nefandite si, sklamanie je to aj v prípade, ak to porovnáme s podobným, nijako výnimočným slasherom Izolácia. Celé je to síce príjemne krátke (hodina 20), ale to (ani trápny „šokujúci koniec“) ma neprinúti dať tejto neoriginálnej nude až 40%. ()

Deimos 

všetky recenzie používateľa

DVD/// Obsazení 4/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +houbičky, haluze, atmosféra -mohlo to být klidně i jinak, mělo to větší potenciál/// Tak takový halušky divák už dlouho nezažil. A teď budu spoilerovat! Čekal bych (přál jsem si), že se parta Teenagerů zhaluškuje a navzájem se mezi sebou vykuchají. Ve skutečnosti se hlavní hrdinka (jestli je hrdinka to nevím, pohlavní je určitě) předávkuje nejvíc a má vidiny do budoucnosti?!? Haluz vidtě! No prostě ví co se komu stane (To bych chtěl taky vědět:-) A protože to ví, tak se snaží všechny zachránit (Blázen vidtě? Já bych se na ně vyprd:-) Jenže je jí to marné, protože jsou někde v lese, to že jsou v Irsku jim nepomůže, protože jsou stále v lese. Kolem jsou kreatury skoro jako z filmu Wrong Turn, příběh je tak trošku duchařina a navíc jim jejich mrtvej kamarád sebral mobili (K čemu mu budou to opravdu nevím). Takže jak říkám, chtít může, ale snaží se zbytečně. Za takových podmínek je už horší jen Jason, Freddy a Mike. Prostě vyhlídky jsou špatné a to už přežlia jen ONA.../// Celkem 58%/// ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

1,5*/5...Írsky horor, od ktorého som čakal predovšetkým originalitu a "niečo" špecifické, čo ho bude odlišovať od iných..Hovno z toho...Banda amíkov behá zhubičkovaná po lese a postupne ich ubúda. Miestami celkom podarený vizuál, lakačky fungovali asi dva krát. Celkovo sa dalo na to pozerať len kým niekto neotvoril ústa, tie hovadské dialógy bral scenárista dúfam ako vtip. "Hubičky" mali perfektný námet na ujetý horor, plný vtipno-absurdno-zvrátených haluzí, šikovný tvorcovia by sa mohli dokonale ukojiť..Takto sa tento film oplatí pozrieť len za asistencie lysohlávok alebo kvôli prenádhernému prostrediu (najpozitívnejší element z celého filmu!). ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo sedm týdnů, a to převážně v Monaghanu v Irsku. (Terva)
  • Paddy Breathnach získal dvě irské ceny IFTA, a to v kategoriích nejlepší režie a nejlepší film. (Terva)

Reklama

Reklama