Reklama

Reklama

Po fuške v Londýne sú nájomní zabijaci Ray (Colin Farrell) a Ken (Brendan Gleeson) poverení svojím drsným šéfom Harrym (Ralph Fiennes), aby sa ukryli v Bruggách. Zatiaľ čo Ken si užíva pokojné prostredie a pamiatky malebného belgického mesta, uvravený a akčný Ray sa nudí a zatúži po dobrodružstve. Túla sa s turistami, dvorí miestnej kráske Chloe (Cléménce Poésy), mláti jej bývalého priateľa, skinheada Eirika (Jérémie Rénier), a zabáva sa s americkým trpaslíkom, ktorý tu nakrúca surrealistický film. Dovolenka sa však skomplikuje, keď Ray zistí, že šéf Harry ho prikázal zabiť a túto prácičku má vykonať Ken. Lenže Harry vôbec nerátal s tým, že Ray s Kenom sa na výlete tak veľmi spriatelia. A tak bossa čaká ťažká úloha - všetko si bude musieť zariadiť sám! (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (1 650)

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Najmilší film o nájomných vrahoch. Ak máte už po krk besných videoklipových gangsteriek v štýle Guya Ritchieho (nič proti nim!), toto vás svojou atmosférou príjemne prekvapí. Skvelý Colin Farrell a Ralph Fiennes v úlohe muža, ktorý by Voldemorta naporcoval na kúsočky. P.S.: Bonusy na DVD obsahujú čarovnú vystrihnutú scénu, v ktorej Fiennesova postava jedným šmahom zabije istého Pottera. Konečne!!! :-D ()

Arachneuss 

všetky recenzie používateľa

Maybe that's what hell is, the entire rest of eternity spent in fucking Bruges. Film, který se mi do hlavy zaryl opravdu hodně. Očekával jsem černou komedii, kde se bude pouze střílet a ono naopak. Dostal jsem sirové drama, kde se sice střílí, ale až v posledních 20ti minutách. Hlavní hrdinové mi byli okamžitě sympatičtí a kdo by nebyl, když musíte strávit 14 dní v "prdeli světa", kde rusové vlastní arzenál armády, tlustý amíci dostávaj infarkt při lezení na věž a trpaslíci si dávaj koňský dávky drog, aby to tam vůbec přežili. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $15miliónovTržby USA $7,800,824Tržby Celosvetovo $33,084,467Tržby za predaj DVD v USA $3,525,704 //počet predaných kusov 194,268║ Tento film natočil neznámy režisér Martin McDonagh, práve on si aj napísal scenár, kde sa dejom zameriava na dvojicu Írov, pracujúcich v neobvyklom obore a to ako nájomný vrahovia. Týchto dvoch nešťastníkov Raya a Kena stvárnili herci Colin Farrell a Brendan Gleeson a svojim postavám dali viac rozvážnu tvár ako skôr tu klasicky drsnú a neúprosnú, aká u takýchto tipov úloh býva zvykom. A asi aj preto, o to viac dokážeme s nimi prežívať ich trápenia a ich vnútorná charizma zakorenená v postavách nás dokáže lepšie vtiahňuť do deja, čím im z určitej časti začneme fandiť aj na úkor ich krvavého zamestnania. Práve spoznaným ich charakterov im budeme priať aby svoje neduhy voči spoločnosti a šéfovi Harrymu (Ralph Fiennes) ustáli a nejakým zázrakom ich priateľstvo vydržalo. Aj keď na vonkajšok pôsobia v určitých prípadoch ako protiklady, vo svojej vnútornej podstate sa jedná o psychicky vyrovnaných ľudí sužujúcich akýkoľvek nezvyklí problém, ktorý sa pokúšajú vždy riešiť svojsky. __ „V tomto filme sledujeme rozohranú partiu, ktorá sa každou ďalšou scénou môže úplne zvrtnúť a spustiť niečo ako krvavé peklo.“__ Na začiatku rozohraného príbehu môžeme len zhruba tušiť, čo sa z toho nakoniec vykľuje, lebo film svojou originalitou predčí akékoľvek očakávania a nechá nás len prekvapivo sledovať dej plný zvratov. Základom pre stavbu silného deja, sa stáva práve prvá polovica, kde sa položia základné kamene príbehu a na nich sa vybuduje prešmičková osnova, gradujúca vo svojej sile celú druhú polovicu, až do samého konca. Kde bude poukázané na to že každý jeden jedinec robí chyby a je len na ňom či si ich dokáže aj pripustiť a dodržať tak svoje životné zásady. Na celej ploche filmu zažijeme rôzne dejové polohy, tak ako prídu tie veselé i smutné, dočkáme sa i tých najbrutálnejších aké si len vieme predstaviť. Samozrejme všetko je v prijateľnom množstve, takže nejaká samoúčelnosť scén nehrozí. Taktiež si tento film vôbec nedáva servítok pred ústa a dávkuje hromadu nadávok. __K tomuto filmu už len treba dodať, že na takú bohatú rôznorodosť deju to všetko funguje až ukážkovo kompaktne a nič tam nepôsobí rušivo a akákoľvek scéna má aj svoje opodstatnenie pre celkový dej a celistvosť príbehu. Film by si jednoznačne zaslúžil aj nejaké tie ocenenia, minimálne tie čo sa udeľujú v Anglicku (Bafta) a to za réžiu, scenár, kameru či hereckých kategóriách, lebo takéto skvosty sa až tak často z Európskej produkcie nevidia, tobôž v kinách. /videl v kine: 100%/ ()

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Čakal som gangsterskú krimikomédiu, ale tento film s Tarantinovkami či Ritchieovkami nemá veľa spoločné. Zo všetkého najviac pripomína skutočne skôr divadelné predstavenie s väčším počtom výstupov. Komorné ladené interiéry a exteriéry Brúg, jednoduchá zápletka postavená na dialógoch mi v tomto dáva za pravdu, hoc plne chápem, že išlo o zjavný úmysel, rovnako ako časté používanie klavírneho sprievodu s cieľom zvýraznenia jemnej melanchólie. Lenže práve spôsob uchopenia tohto sľubného námetu je pre mňa oproti úplne odlišným očakávaniam sklamaním a skvelo hrajúci Ralph Finnies či slušný zvyšok to dokáže zachrániť už len čiastočne. ()

H34D 

všetky recenzie používateľa

Netradiční, neholywoodské a příjemně nekorektní dílo povětšinou zdařile (i když místy trochu násilně) kombinující temné mafiánské drama cti s černohumornou krimikomedií, která jakoby z oka (nechci říct ono sexistické "z pera") vypadla Guyi Ritchiemu. In Bruges zůstává skromné pojetím (jedno staré městečko, pár postav a na první pohled jednoduchý příběh), avšak je o to sugestivnější v detailech. Postavy jsou dobře rozpracovány, dialogy mají náboj (a to nikoliv slepý) a Colin Farrell také předvedl patřičnou dávku charizmatu... Hodnocení k 5* nakonec převážily ony zmiňované charaktery, neboť - ač gansteři - vždy budu obdivovat muže, kteří si stojí za svými morálními principy... 9/10 ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (46)

  • Harry (Ralph Fiennes) si od Jurije (Eric Godon) vezme pistoli M1911A1 se slovy: "Normální zbraň pro normální lidi". Na stole před ním dále leží samopaly Steyr TMP a IMI Uzi, dále útočná puška AKMS, brokovnice Benelli M3 Super 90, (airsoftový!) granátomet Madbull AGX, pistole Heckler & Koch MK 23 a revolver Colt Python. (Maulincio)

Súvisiace novinky

Co chystá režisér V Bruggách?

Co chystá režisér V Bruggách?

16.06.2021

Britský režisér Martin McDonagh byl díky Třem billboardům kousek za Ebbingem blízko Oscarovi, nakonec si ho ale odnesli pouze Frances McDormand a Sam Rockwell. To ale nic nemění na tom, že jeho… (viac)

Hvězdy jako psychopati?

Hvězdy jako psychopati?

11.11.2011

Režisér příjemného překvapení V Brugách Martin McDonagh (foto) začne příští týden v Los Angeles natáčet novinku Seven Psychopaths. Sehnal do ní spoustu zvučných jmen, ale neobešlo se to bez problémů.… (viac)

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (viac)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (viac)

Reklama

Reklama