Reklama

Reklama

Klasické ráno v USA sa mení na skazu apokalyptických rozmerov. Keďže žijeme v modernej unáhlenej dobe, každý má pri sebe mobil. V horore Cell sú však mobilné telefóny zdrojom neznámeho vlnenia, ktoré spôsobuje extrémnu agresivitu. Zhodou okolností sa Clayovi (John Cusack) práve pri vypuknutí skazy vybil jeho mobil, takže sa nestal jedným z nakazených. Jeho najväčšou starosťou je však jeho rodina. Clay verí, že jeho žena so synom túto katastrofu prežili, a tak sa vydá s pomocou nového priateľa Toma (Samuel L. Jackson) a susedky Alice (Isabelle Fuhrman) na cestu za svojou nezvestnou ženou. Bez akýchkoľvek komunikačných prostriedkov a so skupinami agresívnych ľudí v ceste bude však táto cesta veľmi náročná. (Marceloo)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (127)

SeBig 

všetky recenzie používateľa

Stejně jako tomu bylo u Frozen Ground, a u dalších filmu.. neočekával jsem naprosto nic, spíš jen to špatné a přišlo jen to dobré. Námět je prostě parádní a je psanej jak přímo na muj vkus. Do toho Kjusčak s Džeksnem v hlavních rolích.. omajgad.. dost dobře natočený, sice béčko, ale zábavný béčko.. ten konec mě fakt jako dostal a celkově celej ten film mě dostal. Lehce nadhodnocuji, protože tady zase všichni brečej jaká je to sračka.. byl by dobrej zavést režim mlčení jehnátek. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Mizerná kniha, mizerný film. Príšerný Cusack a príšerný Samuel L. Jackson v príšerne nevydarenej adaptácii jedného z najpríšernejších románov Stephena Kinga. Logika na bode mrazu, dialógy pod. Atmosféra (vďaka pochmúrnym jesenno-zimným lesom) tiež okolo bodu mrazu. Finále čudné. Niektoré scény majú čo-to do seba a postavy by s trochou snahy tiež mohli mať niečo do seba, ale film sa evidentne krvavo prestrihával, až to v strižni úplne dokur*ili a potom si to niekto v štúdiu pozrel, plesol sa do čela, na pár rokov to zavrel do trezora a následne, asi aby si to mohol odpísať z daní, to nakoniec predsa len pustil zúbožene von, lebo šak keď trpel on, nech trpia aj diváci. Díky, kámo. ()

Reklama

elanius 

všetky recenzie používateľa

(64/2016) / Celkom som sa aj na dvojku Cusack-Jackson tešil, vydržalo to asi len pol hodinku. Asi toľko trvá kým film odhalí to, že na niečo viac ako trochu lepší Asylum nemá. Nepresvedčivý komparz, príbeh na hlavu a tak ako vždy keď sa dej nemá kam posunúť, všetci začínajú kecať a mudrovať. Ale odporúčam vydržať až do konca a nenechať si ujsť záver, tak bizarné WTF sa nehľadá jednoducho. (3/10) ()

Mimomisu 

všetky recenzie používateľa

Uz predloha pusobila jako velka vykradacka klise, ale v Kingove podani se i takovy veci daji zkousnout, i kdyz to zdaleka nepatri k vrcholum jeho tvorby. A film je na tom tak nejak podobne, bohuzel, film potrebuje trosku jiny pristup. Skoda, Adaptaci Kinga je spousta, tech dobrych (hlavne hororovych) jako safranu ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Ono je celkem jedno, jestli se jedná o virus, kletbu či, jako v tomto případě, nějaký puls. Z lidí se stanou tak jako tak agresivní magoři. Tady je snad jediný rozdíl v tom, že se po kousnutí nenakazíte. Ale jinak je to všechno na jedno brdo. A to platí i pro film. Ten samozřejmě nepřišel v daném žánru s ničím novým, navrch přidal nudné ukecané pasáže a nijak zvlášť se nepovedly ani akční scény s mizivým gore. Cusack a Jackson se také zrovna dvakrát nepřetrhli a tak těch 10% je za to, že z tý zlý holčičky z Orphanu roste docela šukézní roští. ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (5)

  • Jedná sa už o druhú sfilmovanú "kingovku", v ktorej si spolu zahrali John Cusack a Samuel L. Jackson. Tou prvou bola snímka Izba 1408 (2007). (Kadas97)
  • Píseň, kterou vysílali ležící nemrtví na fotbalovém hřišti, byla píseň s názvem "I Am Glad, 'Cause I'm Finally Returning Back Home" nazpívaná ruským tenoristou Eduardem Chilem v roce 1976. Jelikož šlo o americký šlágr, sovětské úřady nedovolily píseň nazpívat s textem. Proto ji zazpíval jen vokalizovaně. Po umístění na Youtube se Eduard Chil stal fenoménem zvaným Pan Trololo. (Dinsberg)
  • Eli Roth mal pôvodne napísať scenár a režírovať film, avšak kvôli tvorivým nezhodám projekt opustil. (beso74)

Súvisiace novinky

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

06.11.2013

A opět tu máme adaptaci románu Stephena Kinga, tentokrát jednoho z jeho novějších kousků, apokalyptického hororu Cell (česky vyšlo jako Puls). Kniha vyšla v roce 2006 a od té doby se marně pokoušela… (viac)

Reklama

Reklama