Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Season 16 (2016) (séria)


Pristátie na rieke (S16E08)

(epizóda)
  • Česko Přistání na řece (viac)
Kanada, 2017, 44 min

Tvorcovia:

André Barro

Kamera:

James Griffith

Hrajú:

Jonathan Aris (rozprávač)

Obsahy(1)

16. januára 2002 mieri let 421 spoločnosti Garuda Indonesia z mesta Mataram do Jogjarty na ostrove Jáva. V Indonézii je práve obdobie dažďov a nad Jávou lietadlo vletí priamo do oka silnej búrky. V hrôzostrašnom krupobití je turbulencia taká silná, že piloti Boeingu 737 takmer strácajú kontrolu na strojom. Po tom, čo oba motory zachvátia plamene a vypadne elektrina, začína sa príbeh jedného z najpôsobivejších núdzových pristátí civilného lietadla v histórii letectva. Ako náhradnú pristávaciu dráhu piloti zvolili hladinu rieky Solo na ostrove Jáva a úspešné núdzové pristátie na jej hladine prežilo 59 ľudí zo 60 cestujúcich a členov posádky na palube. Kým záchranári ešte vyťahujú trosky lietadla z vody, vyšetrovatelia už začínajú pracovať, aby zistili, ako mohlo dôjsť k takej veľkej katastrofe. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (4)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Sully na rieke Hudson sa stal hrdinom, no pred ním to dokázal ešte niekto v Indonézii. Pristátie bez motorov na rieke, zomrel len jeden človek. Kapitán je zabudnutým hrdinom, pretože nepochádza zo západného sveta. ()

Bozvav 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Kapitán i druhý pilot jsou opravdoví hrdinové a velcí frajeři. "Radarový stín" a piloti o něm nevědí, zase to někdo někde posr. Jo to je život, Někdo letí s opravdovými mistry a někdo holt má tu smůlu, že má za kapitána chlápka, co když mu vysadí motor dva, tak omylem vypne pro jistotu motor jedna, nebo zapomene při přistání vysunout klapky a vstupenka na onen svět je jistá. ()

Reklama

Sa.sa 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zatraceně dobrá práce a velké štěstí... Jinak pilot je opravdový profesionál a zaslouží si obdiv..., Jinak ta bouřka musela být pořádný rachot a nedivím se, že z toho množství vody nešly motory nastartovat... 😉😢 ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (2)

  • Názov epizódy je takmer totožný s epizódou desiatej sezóny Hudson River Runway, ibaže názov rieky Hudson z bol z názvu odstránený. Ide zároveň o veľmi podobné katastrofické udalosti. (Arsenal83)

Reklama

Reklama