Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Season 11 (2011) (séria)


Niet kde pristáť (S11E11)

(epizóda)
  • Česko Když není kde přistát (viac)
Kanada, 2012, 45 min

Tvorcovia:

André Barro

Réžia:

Su Rynard

Kamera:

Stan Barua

Hrajú:

Jonathan Aris (rozprávač), Craig Lauzon, Tori Anderson

Obsahy(1)

24. mája 1988 štartoval medzinárodný let 110 spoločnosti TACA Airlines zo stredoamerického štátu Belize do New Orleans v Louisiane, USA. Let obsluhovalo úplne nové lietadlo Boeing 737-3T0. Pri prelete oblasťou, kde zúrila silná búrka s intenzívnou frekvenciou bleskov, sa zrazu vznietili oba motory, začali intenzívne horieť a prestali pracovať. Motory vypadli a lietadlo stratilo ťah. Vypadnuté motory ešte nezabíjajú, panika na palube áno. Železné nervy posádky však dokázali nemožné a kapitán Carlos Dandano aj bez motorov núdzovo pristál na trávnatom poraste na pozemkoch NASA v oblasti Michoud Assembly Facility, východne od New Orleans v Louisiane, USA. Bolo to najpozoruhodnejšie núdzové pristátie lietadla s nefunkčnými motormi v dejinách súkromnej aviatiky, pričom všetci na palube prežili! Celkom oprávnene sa hovorí o zázraku. Dnes vyšetrovatelia skúmajú, prečo sa zrazu v polovici letu oba motory naraz vznietili a celkom zhoreli. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (2)

Sa.sa 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Měli kurevské štěstí, že takhle přistáli na poli... Opravdu se to nevidí... A ještě větší prdel byla jak odstartovali a odletěli na letiště :)))) Toto se nevidí ani ve filmech ;) JJ přesně voda a kroupy nadělají pěknou paseku v motorech, ale udivuje mě, že to nikdo předtím nepředpokládal a musela se stát nehoda než se to začalo řešit a nakonec se to i vyřešilo... Prostě tak dlouho se pokouší osud až je průser na světě... ()

Bozvav

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Klobouk dolů před kapitánem a jeho posádkou. Takový um se hned tak nevidí, o to více zbytečné se zdají některé jiné nehody zaviněné lidskou blbostí. Dokud se neutrhne pomyslné ucho u džbánu, tak se chodí pro vodu............... ()

Reklama

Galéria (9)

Zaujímavosti (4)

  • V epizóde je zmienená aj nehoda lietadla spoločnosti Southern Airways, ktorou sa zaoberala epizóda Southern Storm. (ČSFD)

Reklama

Reklama