Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Season 16 (2016) (séria)


Smrteľné rozhodnutie (S16E09)

(epizóda)
  • Česko Osudné rozhodnutí (viac)

Obsahy(1)

28. decembra 2014 let 8501 spoločnosti Indonesia AirAsia štartuje z mesta Surabaya v Indonézii a mieri do Singapuru. Nad prieplavom Karimata Strait sa zrazu stratí z radaru. O dva dni neskôr sa potvrdia najhoršie obavy - Airbus 320-216 sa v zlom počasí zrútil do Jávskeho mora a zahynulo všetkých 162 ľudí na palube - 155 pasažierov a 7 členov posádky. 3. januára 2015 zamerali vrak lietadla na morskom dne a 13. januára vylovili čiernu skrinku a hlasový záznamník z kokpitu. Posledné ľudské ostatky boli vylovené v marci 2015, pričom sa podarilo identifikovať 102 zo 162 tiel. Medzinárodný tím expertov spolu s miestnymi vyšetrovateľmi začali hľadať príčiny tragickej nehody. Napriek tomu, že pomocou letových zapisovačov nemohli zrekonštruovať presný priebeh katastrofy, existuje mnoho dôkazov, že katastrofu zapríčinil ľudský faktor - v rozhodujúcej situácii urobil kapitán lietadla veľkú chybu, keď ignoroval počítačové dáta a nekonal podľa inštrukcií. Jeho nesprávne rozhodnutie spôsobilo pád lietadla a prinieslo smrť 166 ľuďom na palube. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (3)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Keď pilota navedie dementný údržbár k rozhodnutiu, čo by neurobil ani potomok imbecila, tak proste zomrú ľudia... Kapitán si myslel, že vypnúť kľúčove systémy vo vzduchu je to isté ako na zemi... Proste brigádnik s licenciou. ()

Sa.sa 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jasná chyba pilotů a chyba, která nebyla důležitá pro let... Holt když se to sejde tak je neštěstí tady🤔😢 Snad už to žádného kapitána nenapadne vypnout systém za letu 😅😅 ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama