Reklama

Reklama

V temnom lese

  • Česko V temném lese (viac)
Trailer

Mladí manželé, Ledoyen i Considine, přijíždějí na návštěvu ke svému příteli. Když v lese najdou děvčátko se znetvořenými dlaněmi, jejich klidný letní výjezd se promění v horror. Pokoušejí se ji pomoci a vezmou ji pryč z domu, kde byla vězněna. Bohužel její ochránci, místní vesničané spustí hon na manželský pár v lese... který tak dobře znají! (LIVINGDEAD)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (137)

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Solidní psychologické drama s jemnou příchutí thrilleru: Gary Oldman má kdesi v odlehlé části Španělska starý dům, do kterého kromě své přítelkyně pozve i dvojici známých - manželů na prahu rozvodu. Co najdou muži při lovu v polorozpadlé lesní chatě? Podívejte se sami, rozhodně se nejedná o šťastný nález a místní rodina to chce za každou cenu zpátky... Film klade značný důraz na vztahy a nelze mu vyčítat předvídatelnost, naopak - pár překvapení se najde. Atmosféra izolovaných lesů je příjemná, Gary Oldman je v roli sebevědomého hostitele přirozený, ovšem dvojice manželů se na můj vkus chová nelogicky, hloupě, chvíli bez zjevného důvodu lžou, chvíli jsou zbabělí, chvíli mají zase mesiášské komplexy, provokují a za okamžik jsou neviňátka... Protistrana se rovněž chová podivně a jejich motivace mi nebyla úplně jasná. Celá ta nevyjasněnost a matoucí chování jednotlivých postav mi poněkud lezlo na nervy, nemohu tedy s čistým svědomím udělit čtvrtou hvězdičku, ikdyž bych moc ráda. Ve své podstatě nejde o nijak výjimečný snímek, byť je ve spoustě ohledů sympatický. 66% ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Dnes sa za tradičný hixploitation pokladajú krváky Hory majú oči 2 alebo Carver, kde nejde o nič iné, len čo najbrutálnejšie znásilniť, znetvoriť, zavraždiť a zožrať. Pritom počiatok jedného z mojich najobľúbenejších hororových pod-žánrov nemal s „klasickým“ hororom takmer nič spoločné (Vyslobodenie, Straw Dogs). V TEMNOM LESE pripomína dve v zátvorke spomenuté snímky, pričom paradoxne neparadoxne práve kvôli tomu pôsobí nepríjemne zastarano (pritom VYSLOBODENIE môžem pozerať aj desaťročia od jeho vzniku a stále je super) a miestami ich cituje, kopíruje alebo rovno vykráda (z VYSLOBODENIA zavraždenie útočníka tesne po znásilnení, zo STRAW DOGS relatívne inteligentných „barbarov“). Bohužiaľ, hoci mám tento pod-žáner rád a obdivujem herecké umenie Garyho Oldmana, scenár je zlý, postavy sú prehnane zbabelé, Oldman to sám nemá šancu utiahnuť a po ešte relatívne vydarenej prvej hodinke to prestáva mať vnútornú logiku, postavy konajú nelogicky, herci sú kvôli mdlo napísaným rolám nesympatickí, zloduchom chýba poriadnejšia „šťava“ a vraždiacim scénam zatlačenie na pílu (nemám rád, ak záporná postava umrie „ľahko“). ()

Reklama

gumli 

všetky recenzie používateľa

Španieli majú čím ďalej,tým viac dobrých filmov.A tiež zakončenia ich posledných filmov sú veľmi zvláštne.Tak isto aj tento film.Koniec si musí každý domyslieť sám,lebo z filmu sa to nedá.Prečo je to dievča priviazané ako zviera a správa sa tiež ako zviera,či bolo postihnuté alebo bolo v tom niečo iné.Ale keďže miestny burani sú dosť podivný,tak by sa mohlo jednať aj o incest.Nejaké minulé hriechy.Ktovie čo sa mohlo odohrávať v argentínskej verzii,ktorá mala až 152 minút.Predsa len sa tú jedná o celú hodinu.Škoda.Dej filmu sa odohráva v roku 1976 v Španielsku.Všade dookola samé krásne lesy,paráda.Niekomu môže tento film pripadať dosť ťažkopádny,alebo pomalého tempa.Ale určite je to nadpriemerný film. ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Srovnání se Strašáky je tady tolik, že se tomu svému plánovanému můžu v klidu vyhnout a rovnou pochválit výbornou atmosféru, kterou má na svědomí především příroda, kamera a zdánlivě poklidné tempo připravené kdykoliv zrychlit, no a samozřejmě Garyho Oldmana. Závěr filmu byl velice sugestivní a zároveň k zamyšlení. Tak to mám rád. ()

elanius 

všetky recenzie používateľa

(85/2012, DVDRip) / Pre fanúšikov podobných filmov (napr. Deliverance) sa rozhodne jedná o povinnosť. Vďaka Gary Oldmanovi nechýba očakávanie čo nám ponúkne v tomto pre neho netradičnejšom filme. Výsledok je samozrejme pozitívny. Spracovanie, budovanie atmosféry, tí zlí, všetko pekne funguje. Bez veľkých zvratov filmík pekne uplynie. Pre mňa osobne ale aj tak niečo chýbalo. Skúsim pravdepodobne ešte raz. Zatiaľ 6/10. ()

Galéria (26)

Reklama

Reklama