Reklama

Reklama

Buffalo Dance

všetky plagáty
Krátkometrážny / Dokumentárny
USA, 1894, 2 min

Obsahy(1)

Buffalo Dance je názov tanca idniánskeho kmeňa Sioux. V tomto dvadsaťsekundovom dokumentárnom zázname sú zachytení piati indiáni pri predvádzaní tohto tanca. (baruss)

Recenzie (13)

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Podľa mňa toto je originálne, má to ozaj hodnotu a je to zaujímavé. Pôvodná americká kultúra, škoda len, že neviem, čo to bolo za tanec a hudbu k tomu. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Trojica polonahých Indiánov z kmeňa Siouxov predvádza v otočke do kruhu svoje rituálne tance v rytme dvoch bubnujúch spolusúkmeňovcov v pozadí. V kratučkom časovom úseku sa podarilo pomerne zhutnene zaznamenať rôzne tanečné prvky jednej polobrátky. Účinkujúci vzhľadom na novosť zaznamenávajúceho média, pomerne často v priebehu tanca hľadia do kamery, akoby sa uisťovali, že konajú správne. Pozn. Tanečníci pochádzajú z dobovo slávnej Buffalo Bill Cody´s Wild West Show, čo bola cirkusovo-divadelná estráda, predstavujúca prostredníctvom rôznych artistných čísiel a spevov výjavy zo života dobývania Divokého západu. S touto show bývalý zabiják obrovských stád bizónov a poštový doručovateľ William Cody, literárne známy pod menom Buffalo Bill, ako umelecký šéf na sklonku svojej kariéry obchádzal americké a európske mestá. ()

MikeCool 

všetky recenzie používateľa

Krátkometrážní snímek. Jedna z mnoha krátkých filmových abstrakcí, natočena Williamem K.L. Dicksonem. Aneb zde se píše historie filmu! Prakticky jeho počátek. ()

Reklama

Reklama