Reklama

Reklama

Harry Potter a Polovičný princ

  • Česko Harry Potter a Princ dvojí krve (viac)
Trailer 4

Návrat Lorda Voldemorta zapríčiní vo svete kúzelníkov spúšť. Harry (Daniel Radcliffe) má podozrenie, že nebezpečenstvo číha priamo v Bradaviciach, ale Dumbledor (Michael Gambon) sa sústredí na prípravu poslednej bitky, ktorá sa blíži. Potrebuje, aby mu Harry pomohol rozlúsknuť dôležitý kľúč, ktorý vedie k rozuzleniu Voldemortovej obrany. Rozhodujúcu informáciu však pozná iba bývalý profesor Horác Kriklan. Medzitým útočí na študentov ešte úplne iný nepriateľ  – ich tínedžerské hormóny. Harryho dlhodobé priateľstvo s Ginnou Weaslyovou (Bonnie Wright) prerastá v hlbší cit, ale v ceste stojí jej priateľ, Dean Thomas, nehovoriac o jej veľkom bratovi Ronovi (Rupert Grint). Lenže Ron má svojich starostí dosť s romantickými pletkami – Lavender Brownová nešetrí svojou láskou k nemu a Hermiona (Emma Watson) v ústraní žiarli, ale je rozhodnutá neprejaviť svoje city za žiadnu cenu. A k tomu všetkému ešte čokolády napustené nápojom lásky, ktoré skončia v nesprávnych rukách a všetko úplne zmenia. (TV Markíza)

(viac)

Videá (11)

Trailer 4

Recenzie (1 803)

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Vynikajúco zrežírovaný, husto atmosférický dark fantasy thriller s občasným odľahčením v podobe puberťácko-romantických srandičiek. Oproti skvelému piatemu dielu film výrazne ťahá dolu jedine scenárista. Kloves je proste sráč. Neviem, či má väčšie bobky z Rowlingovej alebo z fanúšikov, ale jeho neschopnosť funkčne adaptovať tu jasne vystupuje na povrch. Minimálne 20 minút by sa dalo vysekať bez toho, aby film utrpel, práve naopak - celok by tým získal lepší ťah, kompaktnosť, zovretosť a gradáciu. Keby to celé malo 100 minút, je to prvotriedna záležitosť. Takto sme opäť skĺzli do (vysoko kvalitnej) potterovskej rutiny. ()

Aluska88 

všetky recenzie používateľa

Harry Potter a Princ dvojí krve je po všech předchozích dílech velmi ponurým, temným a depresivním dílem, který se ve velké části zaměřuje na stále silněji se vyvíjející vztah Rona a Hermiony. Po událostech z Fénixova řádu, kdy Harry ztratil toho nejdůležitějšího člověka, mi tento film přišel, jakoby z Bradavic vyprchala veškerá radost a světlo. Oproti ostatním dílům, které byly spíše ještě oddechové, humorné, plné života, vyzní tento kontrast ještě silněji. Samozřejmě vše tak působí díky barevnému ladění, ze kterého vyzařuje chlad. Už se téměř nesetkáme s ostatními studenty. Draco Malfoy se začíná přiklánět k "Temné straně síly" a závěr filmu již dává hrozivou předzvěst velkolepému finále, které zakončilo tuto ságu o čarodějnickém učni. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Kvalita potteroviek má od štvrtej časti tendenciu zostupu, každá o päť päť percent môjho hodnotenia. Nerád by som bol, keby sa posledná časť musela dostať na tri hviezdičky, a teda tam, kde u mňa začala, pretože som si týchto čaro-máro-hrdinov začal pomaly obľubovať. Z doposiaľ šiestich filmových dobrodružstiev mal každý príbeh čo povedať a divákovi ponúkol nadmieru zaujímavé nápady, klišé by som spomenul málokedy. Takisto herci sa počas dlhých rokov so svojimi postavami nabetón stotožnili a na ich výkone je to cítiť. Hlavne Grint a nakoniec aj Radcliffe mi už vôbec neprídu tak kŕčovití ako v úvodných filmoch. Jediné, čo ma mrzí, že s filmami sa nestotožnili režiséri, ktorí priniesli do tejto série najväčšie osvieženie a zároveň istotu, ktorá z ich filmov doslova sršala. Najmä Alfonso Cuarón odviedol skvelú prácu, Mike Newell skvelo sekundoval. Som síce rád, že po minulom filme režisér Yates zostal na svojej stoličke, pretože som sa aspoň nemusel obávať úplnej frašky a nepochopenia náročnej látky, akou príbehy o mladom čarodejníkovi určite sú. Po tomto zhliadnutí ale zároveň vyjadrujem obavu zo zvládnutia dvojdielneho zavŕšenia tejto úspešnej megasérie. Pokiaľ sa ale bude režisér vyvarovať takých chýb, akými boli úplná rozpoltenosť žánrovej kompatibility, kde romantická línia bola prerývaná vtipnými hláškami (všetko príliš detské a miestami infantilné), z ktorej chcel réžo v závere spraviť nervy-trhajúci napinák so smutným dramatickým záverom, tak to možno dopadne dobre. S malou dušičkou si naň počkám, veľké nádeje nevkladám, no do kina sa na film určite vychystám. Dovtedy by si mohol Yates naliať trošku elixíru šťastia aby boli diváci trošku spokojnejší. 75%. ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: Steve Kloves / Harry Potter and the Half-Blood Prince by J. K. Rowling | Hudba: Nicholas Hooper, Themes: John Williams | Produkcia: David Heyman, David Barron | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Heyday Films | Rozpočet: 250 miliónov $ | Tržby: 933,959,197 $ || Dobrý film z radu HP. Prekvapivo sa tu stretávame s iným štýlom zdelovania, než doteraz, ktorý ságe určite prospel. Ale sakra, za 250 meláčov? - a len dobrý? Tie dark-emotion filtre boli síce pekné, ale trochu viac svetla by človek uvítal vzhľadom k hormonálne sa prebúdzajúcim hlavným hrdinom... Skrátka, pätka sa mi páčila viac. HP značka vyrástla, no semtam, ako napríklad v tomto diele, dej stráca dych... Navzdor tomu však zvedavo čakám posledný dvojdiel v réžii Yatesa. ()

woody 

všetky recenzie používateľa

Ozajstná vata v Yatesově rozjeté trilogii... Epizoda, které nic nikam neposouvá. Odrostlí teenageři, kteří se vyjadřují pořád stejně jako když to byli malí prvňáci, jen s tím rozdílem, že kolem nich všichni umírají. Občas se objeví nějaký ten zlý mrak, což má být hlavní záporák. Jak mě pětka nadchla, tak nyní jsem zase tvrdě vrátil na zem. ... Alespoň ten Jim Broadbent za něco stál... ()

Galéria (414)

Zaujímavosti (90)

  • Daniel Radcliffe (Harry) v jednom interview přiznal, že měl v minulosti problém zvládnout slávu a do roku 2010 to řešil alkoholem. Prý dokáže zpětně identifikovat momenty ve filmech, kde byl stále připitý s nepřítomným výrazem. (3T)
  • Brumbálův (Michael Gambon) prsten vypadá, jakoby ho někdo posprejoval propanem a potom zapálil. Aby tým vizuálních efektů dosáhl maximálního účinku, strávil hodně času zkoumáním roztavených vulkánů (které vydávají hodně tepla, ale neuvidíte tam žádné plameny) a jiných zdrojů včetně světlic, které hoří pod vodou. Počítačový grafik Christopher Horvath následně strávil prací na této scéně 8 měsíců. (HappySmile)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (viac)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (viac)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (viac)

V Hobitíně už je rušno

V Hobitíně už je rušno

21.07.2009

Tak už to vlastně začalo. Přestože studia Warner Bros. a New Line pořád čelí žalobě Tolkienova syna, požadujícího mastná procenta ze zisků filmového Pána prstenů, práce na dvoudílném Hobitovi už jsou… (viac)

Reklama

Reklama