Reklama

Reklama

Žraločí vody

(festivalový názov)
  • Kanada Sharkwater
všetky plagáty
Trailer

Rob Stewart popiera stereotypy a mediálne popisy žralokov ako krvilačných, ľudožrútskych monštier a odhaľuje realitu. Zavedie diváčky a divákov do žralokmi najviac osídlených vôd na svete a odhaľuje lov a korupciu pri zapisovaní štatistík svetových žraločích populácií najmä na príkladoch morských rezervácií na Kokosovom ostrove pri Kostarike a Galapág pri Ekvádore. Stewart, v snahe chrániť žralokov, založil tím so známym ochranárom Paulom Watsonom z flotily Sea Shepherd (SSCS). Ich neuveriteľné dobrodružstvo začína bojmi medzi Sea Shepherd a pytliakmi loviacimi žralokov v Guatemale, ktoré vyústia do priamych zrážok s pirátskymi loďami, vodnými delami, špionážami, korumpovaním súdov a s pokusom o falošné obvinenia z vraždy, čo ich nakoniec donúti stiahnuť sa v ohrození vlastného života. Dokument priblíži históriu žralokov, ktoré prežili masové vymierania, no teraz môžu byť kvôli ľudskej nenásytnosti úplne vyhladené počas niekoľkých rokov. (whack)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (52)

st.jim 

všetky recenzie používateľa

Tento dokument není jenom o tom, že se nemáme bát žraloků ale zamyslet se nad tím, co jim svým chováním zbůsobujeme. Jsou tu záběry, kdy mi až přecházel zrak. Je to opravdu nádhera vidět krásného žraloka, který si to štráduje skrz oceán. Vše je také podpořeno velice příjemnou hudbou a parádním komentářem. Jsou tu ovšem i záběry, ze kterých se mi chtělo až brečet. Chytit žraloka a za živa mu uříznout ploutve, potom ho pustit zpět do moře, tak to je opravdu neskutečný hnus. ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Velmi podařený, krásný a zároveň smutný dokument Roba Stewarta. Nádherné podmořské záběry z Kostarických vod i Galapág (žraloci, želvy, lachtani, delfíni,atd…) a oproti tomu všudypřítomná smrt desítek, tisíců, milionů žraloků převážně kvůli jejich ploutvím (žraločí polévka je ve světě považována za delikatesu a pokrm bohatých) – obchod s nimi zdatně konkuruje i vynáší jako ten s drogami. Líbilo se mi, jak se snažili ochránci bojovat s pytláky – jak potápěli jejich lodě, ale bohužel zároveň museli bojovat i s podplacenou policií, úředníky a politiky. Smutné záběry na tolik mrtvých zvířat a ne vždy šlo jen o žraloky. Zajímavé bylo i to, jak se tvůrci snažili vyvrátit fámy o žralocích a dávali různá přirovnání… ()

Reklama

Abiosis 

všetky recenzie používateľa

*PÄŤ OBETÍ ROČNE* Výborný dokument, ktorý mi svojim investigatívnym prístupom pripomína mladší The Cove. Ponúkané čísla sú opäť desivé, prístup niektorých vlád k danej problematike lovu žralokov zarážajúci, odhodlanie aktivistov závideniahodné. Metódy vyššie spomenutých ľudí môžu pôsobiť násilnícky, ale stále aplikujú spôsob, ktorý neprekračuje hranice tolerovateľného správania. Používajú síce silu, ale som rád, že existujú ľudia, ktorí aj naozaj konajú a nezostáva len pri rečiach. Povedaného už bolo predsa dosť. Sú odvážni, sú aktívni, sú rázni - žijú pre vec. My im v kúte závidíme ich odhodlanie a silne veríme, že zmenia zmýšľanie ľudí. Verdikt v 1 vete: Jeden z filmov, kedy opäť nadobudnete pocit, že váš živočíšny druh je len na príťaž. 04.01.12 ()

MinoSachet 

všetky recenzie používateľa

movie a Hrabka : Naprosto souhlasím s movie, ale musim trochu i s Hrabkou. Taky jsem netušil v jakém množství jsou žraloci vybíjeni a hlavně jak je s nimi zacházeno. A co teprv ti ostatní živočichové, kteří se chytí do pastí na žraloky. Na druhou stranu co se týče dokumentu opravdu se tam stále objevují stejné fráze. ()

ledzepfan 

všetky recenzie používateľa

S fakty, myšlenkou a postojem filmu zcela souhlasím......Průměrné hodnocení musím dát za formu se kterou se nemůžu smířit všeobecně u všech podobných projektů...To to opravdu nejde natočit bez dojemné hudby a brnkání na citlivoučkou strunu diváka?!To si divák opravdu nedokáže udělat vlastní názor jen na základě faktů a popisu skutečnosti?!Je opravdu nutné tuhle skutečnost(která je závažná a varující sama o sobě) ještě uměle dokreslovat lacinými triky s chill out hudbou, procítěně smutným komentářem atd..?! .....Je to fakt škoda=myšlence rozumím a souhlasím ale zase mám nepříjemný pocit, že jsem někam tlačený-tam,kde mě chce pan filmař mít-hlavně nenápadně a proti divákově vůli. -------hodnocení je za dokument-né za dokumentované..... ()

Galéria (14)

Reklama

Reklama