Reklama

Reklama

School Rumble

(seriál)
  • Japonsko スクールランブル (viac)
Japonsko, (2004–2006), 21 h 40 min (Minutáž: 25 min)

Série(2) / Epizódy(52)

Obsahy(1)

School Rumble je japonský anime seriál, který vznikl na motivy stejnojmenné 17-svazkové mangy mangaky Jina Kobayashiho. V seriálu nechybí romantické chvilky ani vtipné situace. Hlavní ženskou postavou je potrhlá středoškolačka Temna Tsukamoto, která není ničím výjimečná, ale má mnoho přátel. Zamiluje se do záhadného a podivného Oji Karakumy a snaží se mu všemožně dát najevo, co k němu cítí. Kenji Harima, obávaný školní delikvent, expert na boj zblízka, se zblázní do Tenmy, ačkoliv ona je zamilovaná do někoho jiného. Nechápavost a zabedněnost Tenmy a Kenjiho tak vede k nespočtu humorných nedorozumění. (Džejkop)

(viac)

Recenzie používateľa Marius k tomuto seriálu (2)

School Rumble (2004) 

Výborné žánrové anime, skutočne, School Rumble bude raz považované za prototyp Gakkó no Seikatsu komédie, a to právom. Hoci ja mám radšej k tejto téme i nejakú pridanú hodnotu (Haruhi či Ranma), je potrebné pochváliť, že SR si vystačí čisto so žánrovými prostriedkami a uvedomujúc si ich ohraničenie sa venuje výborne napísaným charakterom. Harima Kenji je môj absolútny tip na pozíciu „najväčší anime tragéd“ a jeho nekonečná láska k „jednoduchej“ Tenme by isto inšpirovali aj pána Wiliama S. aby napísal tentokrát komédiu o osudovej príťažlivosti...jednostrannej ;-) . Hoci je Harima hlavnou postavou, tvorcovia ostatné charaktery nezanedbávajú, i keď poväčšine nie sú až tak originálne ako Harima. Každý z aktérov tu má svojich pätnásť minút slávy . Mne okrem Harimu prirástli k srdcu najviac Yakumo, Hanai, Akira a Mikoto. Vhodné aj pre anime začiatočníkov. 9/10 ()

Nigakki (2006) (S02) 

Znovu sa ozýva školský gong a gang 2C sa vracia do druhého semestra. Ako tu mnohí naokolo píšu, návrat do školských lavíc s prvým dielom nestíha držať krok. Stále je to však veľmi vtipná a nadpriemerná gakkó komédia, pekne rozvíjajúca niektoré motívy z prvého seriálu. Takže spolu s mnohými nadávam na love-tragéda Harimu, že má stále oči pre blbučkú Tenmu, keď o neho ticho súperia sexica Eri Sawachika a Tsukamoto Yakumo, absolútne najmilšie a najdobráckejšie ženské stvorenie v podobných anime. A ako študent japončiny sa výborne zabávam na absolútne úžasne idiotskom prízvuku slečny Lala „Gori“ Gonzalez (Winná kun z Karin má konečne dôstojného konkurenta). Potešia malé „blbinky“ ako nenažratá panda Kuuta kun a jej súboj s Hanaiom v chráme (človek si nevdojak spomenie na súboje Saotome-ovcov), či „kulinársky“ odkaz na Mononoke Hime. Medzitýmny verdikt znie : dôstojné pokračovanie prvej série. 8/10 Hodnotené po osemnástich dieloch, kto má link na slušný fansub zvyšku, má u mňa pivo. ()

Reklama

Reklama