Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojdielne vyvrcholenie anime School Rumble. Zistíme, či si hlavní hrdinovia konečne dokážu navzájom vyznať svoju lásku. Tenma bude mať na svoje vyznanie veľmi málo času, pretože Karasuma zakrátko odchádza do USA. Dokáže svoje city dať najavo aj druhý hlavný hrdina Harima? Karasuma pritom skrýva veľké tajomstvo, ktoré ho trápi, no čoskoro má byť všetko odhalené. Sawachika sa pokúsi obhájiť svoju česť a taktiež prejaviť svoje city. (Hees)

(viac)

Recenzie (9)

novoten 

všetky recenzie používateľa

Chvílemi klasicky přestřelené, překřičené a přeblázněné, ale v těch nejdůležitějších okamžicích kouzelně melancholické a romantické. Protože mi od samého začátku bylo jasné, že jestli School Rumble někdy nějak skončí, tak určitě ne definitivně uzavřeně, musím být spokojený. A nejlepší postavou podle očekávání zůstává plachá, rozumná i krásná Yakumo. ()

Idaho 

všetky recenzie používateľa

Tohle OVA má jeden obrovský průser, a to, že zobrazuje pouze poslední dva díly mangy (s nimiž také DVD vyšly), takže 24 chybějících dílů je tam pouze jako sestřih v úvodu. Dočkáme se někdy předcházejících 24 dílů? Asi těžko. Harima v Angole musí být bezva. Jako samostatný celek nejspíš nehodnotitelné, ale mně se to líbilo, i když jsem během sledování cítil spíše hořkost a naštvanost na tvůrce. 70 % pro OVA, a tvůrce splachuji do odpadu! ()

Pirkaf 

všetky recenzie používateľa

Chudák School Rumble manga dostává na frak, jako u mnoha podobných dlouhých sérií (například Rurouni Kenshin)... místo poslední řady hloupé dvoudílné OVA. Co se dá dělat. Manga je holt vždycky lepší než anime. ()

Hees 

všetky recenzie používateľa

Samozrejme každého mrzí, že nie je serióznejšie viacdielne zakončenie. Niekoho môže tiež mrzieť to ako sa to zakončilo. Lenže tvorcovia sa skôr rozhodli spraviť zakončenie, v ktorom cítiť reálny život a nevybrali si cestu ako by si to priali fanúšikovia tohto anime. Je treba povedať, že na komediálne anime je koniec trocha netradičný. Dobre viac menej je tento koniec trocha otvorený, ale ja by som sa na neho takto nepozeral. Otvorený je hlavne pre tých čo by chceli, aby ten koniec bol lepší a priali si to isté čo som si prial ja. No hold ani môj život nejde tak ako si ja prajem. Komediálne anime by malo ísť asi inou cestou, ale toto netreba dokola súdiť. V týchto dvoch dieloch sa toho veľa udeje a hlavne rýchlo čo predtým anime skôr stále viac a viac zdržovalo. Na úkor emócii je všetko zrýchlené, aby sa to vmestilo do dvoch dielov a potom je to nakoniec ešte mierne zabité, aby to zostalo v medziach sféry komédie. Viac sa teda citové zakončenie podarilo v druhej sérii na konci, kde šlo o sesterskú lásku. Som spokojný, že všetko dopadlo ako malo a od prvého dielu toto anime naznačovalo, ako sa asi môže skončiť a tak sa aj skončilo. Žiadne prekvapenie. ()

skretik 

všetky recenzie používateľa

Super záver celej série... Ako dokazili 2. sériu, tak toto im vyšlo... :) Tie posledné 2 časti začínajú bežeckou súťažu, na ktorej sa Tenma konečne dokáže vyjadriť a... dostane odpoveď. Potom sa bijú Karasaki s Harimom kvôli Tenme a Karasaki odlieta do Ameriky... Celé sa to postupne odvíja ďalej a je to príjemne uzatvorené ako celok. ()

Andrew_Deer 

všetky recenzie používateľa

Tohle se drží tak smutně při zemi. Prakticky se jedná o všechno důležité splácané do dvou dílů, takže moc zábavy tam nenajdete. Bohužel. Manga je pravděpodobně odpovědí na všechny otázky. Mimochodem, jsou tam neodvysílané flashbacky, než jsem to zjistil, byl jsem úplně ztracený... ()

JohnyTrava 

všetky recenzie používateľa

Priznám sa, že som v úvode mal chuť dať odpad a žalovať autorov. A prečo? Bo 2 OVA sériu nenahradia, a ten úvodný zostrih človeka len nazlostí. Bo je toho toľko o čom vypovedať (napr by som si pozrel Harimovu reakciu na priznanie Yakumo, alebo cestu po amerike či kde to mali byť ). Ale tým negatívum končí (teda ak neberieme, že to skončilo úplne, prijal by som nejaký spinoff alebo rovno sequel v podobe 4 série). Myslím ale že to splnilo moje očakávania (teda ako 2 end diely), aj keď pre mňa z neistým koncom, prečo sa Tenma tešila v skutočnosti. No tentokrát iba za 8. ()

Palisander 

všetky recenzie používateľa

Tak nič, stále žiadny záver. A už to vyzeralo celkom nádejne. Pritom rozhodovanie sa Harimu medzi Yakumo a Sawachikou (pardón, Eri) mohlo byť veeeľmi zaujímavé. Ale to iba ako príklad ;-). ()

Reklama

Reklama