Reklama

Reklama

11. septembra 2001. Teroristi uniesli štyri lietadlá. Tri zasiahli svoj cieľ. Toto je príbeh štvrtého z nich. Štyria teroristi chceli použiť let číslo 93 ako zbraň proti USA a zasiahnuť Biely dom vo Washingtone. Štyridsiati statoční cestujúci s posádkou im v tom zabránili - aj za cenu vlastných životov. Televízny film režiséra Petra Marklea s dokumentárnou presnosťou rekonštruuje osudné udalosti spojené s letom číslo 93 z Newarku do San Francisca. Vychádza z autentických záznamov komunikácie posádky a telefonátov pasažierov z paluby lietadla spoločnosti United Airlines, ktoré ako jediné zo štyroch strojov unesených moslimskými teroristami nezasiahlo svoj cieľ. Keď sa pasažieri dozvedeli o náraze dvoch unesených lietadiel do budov Svetového obchodného centra WTC v New Yorku, podnikli zúfalý pokus o odzbrojenie štyroch teroristov a záchranu nielen svojich životov, ale aj Bieleho domu, ktorý bol cieľom útoku. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Diskusia

flanker.27

flanker.27 (hodnotenie, recenzie)

majesty+mandes: Ako to že sů najleší? Nejlíp se drbou na koulích nebo jak jako je to myšlený? Možná je to ekonomicky nejsilnější země ale co činí Američany nejlepší a jak se to měří?

gaduska

gaduska (hodnotenie, recenzie)

Oproti působivému Greengrassovu Let č. 93, tento film ve mě žádný hluboký dojem nezanechal....

monolog

monolog (hodnotenie, recenzie)

dobrá tedy, amíci nejsou hlupáci, amíci jsou bezohlední hloupí egocentrici. lepší?

majesty

majesty (hodnotenie, recenzie)

dotaz -- kazdy skoro vycita ak vo filme je zobrazena dolezitost americkej armady a vojakov a ze len oni su najlepsi. ... ANO ak to je vo filme velmi umelo natlacene tak je to trapas...Ale zamyslel sa niekto aj nad tym ze FAKT americania proste najlepsi su ? :) no su.. proste su ;) su pohodlni..lebo si to mozu dovolit.. ak niekto povie ze su hlupi - keca.. hlupi mozno z jeho pohladu.. no kazdy amik vie len to co vediet potrebuje,... naco pre nejakeho amika vediet kde na mape je slovensko. - klasicka hlaska ktorou sa ohana kazdy slovak jee amici su hlupi ani nevedia kde je slovensko ;) ved ani polka slovakov nevie kde je nejaky americky stat - a pritom je 10 krat vacsi ako slovensko.. ;) tak kusa uvazujte ked kydate hnoj na amikov.. nesu svati - ale ani sprosti. sprosti su mozno v pasme gazy ;) ked zena vbehne do obchodu a odpali bombu a mysli si ze spravila dobre ;))

Reklama

Reklama