Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tínedžer Kale Brecht (Shia LaBeouf) má zásadný problém. Doposiaľ sa nevyrovnal so smrťou otca, ktorý mu pri autonehode zomrel pred očami, a v dôsledku toho fyzicky napadol učiteľa španielčiny, ktorý o ňom utrúsil nevinnú poznámku. Pre aktívneho chlapca sú tri mesiace domáceho väzenia neskutočným utrpením. Uniknúť nemôže, monitorovací náramok, ktorý nosí nad členkom, ho stráži až príliš dokonale. Pravidlá sú jasné – ak sa vzdiali tridsať metrov od domu, čaká ho polepšovňa. Do susedstva sa našťastie nasťahovala atraktívna Ashley Carlsonová (Sarah Roemerová), a tak si Kale kráti čas jej špehovaním otcovým ďalekohľadom. Postupne ho táto "špionážna hra" začne pohlcovať, čím ďalej tým hlbšie preniká do súkromia svojich susedov, až u jedného z nich zaznamená veľmi neobvyklé správanie. Spoločne s Ashley, ktorá jeho pozorovacím seansám tiež prepadne, začínajú monitorovať každý krok pána Turnera (David Morse), až v nich začne rásť podozrenie, že by to mohol byť dlho hľadaný sériový vrah. Kto by však veril chlapcovi v domácom väzení a jeho priateľke, ktorá tiež nie je bezproblémová? Možno práve odhalili tajomstvo, kvôli ktorému by mohli veľmi ľahko zomrieť. Nezabúdajte, že každý vrah je niečí sused. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (1 030)

Madison 

všetky recenzie používateľa

Zdá sa mi úplne nezmyselné porovnávať Disturbiu s jej hitchcockovským predchodcom Okno do dvora. Treba si v prvom rade uvedomiť, že to v žiadnom prípade nie sú ROVNOCENNÉ filmy, ale že každý vznikol v úplne inom období, v úplne inom hollywoodskom pásme. Chcete stavať do rovnakej úrovne hitchcockovské obrazovo romantické dielo Zlatej éry (kde Hitchcock v žiadnom prípade nemohol tlačiť na pílu) so súčasným moderným Hollywoodom?! Disturbia začína ako vtipný teenagerský úlet, má plynulý rozbeh, Shia LaBeouf a jeho herecké umenie pozdvihuje inými nenávidený priemerný námet a v rámci veku ho považujem za najväčší hollywoodsky objav súčasnosti, postupne narastá tempo a napätie by sa poslednú pol hodinu dalo krájať. Čo tam po neoriginálnom námete, keď ten film ani sekundu nenudí, odohráva sa v skvelom prostredí, má švih a je vygradovaný až za hrob? Som spokojná, a to veľmi. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Disturbia splňuje parametry thrillerového konceptu do posledního detailu a do nadprůměrných vod tento snímek povyšuje herectví strhujícího teenagera Shii LaBeoufa. Kdyby tenhle kluk začal konečně hrát muže a přestal šaškovat před obrazovkou a hrát si na mladšího, bylo by to ještě lepší. I tak ale je na co koukat. První hodina je relativně pomalá a nechybí detailní načrtnutí charakterů a několik vtipných/trapných situací. Druhá polovina a závěrečný vrchol jsou však trochu z jiného soudku a vzájemný kontrast obou částí filmu funguje kupodivu relativně dobře. Caruso režíruje nápaditě (scény s kamerou, hra se světlem, atd...) a snaží se diváka udržet v pozoru. Úvodní nehoda a závěrečné scény ve sklepě jsou výtečné. Jinak nadprůměrná žánrovka. ()

Reklama

StarsFan 

všetky recenzie používateľa

Nuda, klišé, trapárna, mizerné herecké výkony. Tak nějak jsem ten film odhadovala, když jsem o něm poprvé slyšela. Zábava, klišé, poměrně cool záležitost, nadprůměrné herecké obsazení. Tak ten film hodnotím po jeho zhlédnutí. Mimochodem, jméno Shii LaBeoufa bude ve filmovém světě za deset nebo dvacet let stejně oceňované jako dnes jméno Jacka Nicholsona, Roberta De Nira nebo Al Pacina. Na to bych vsadila i poslední tisícovku. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Požičal som to iba zo zvedavosti, ako si poradili s modernizáciou alebo ľahšou inšpiráciou 54 rokov starého Hitchcockovho filmu Okno do dvora. Po úvodnej efektnej autonehode ma to trošku navnadilo, ale postupne sa film utápal v nejakej pubertálnej naivite. Netvrdím, že je to zlé, ale v porovnaní s 54 rokov starým originálom je to len slabá jednohubka. Chvíľu napínavé, chvíľu nudné..., chvíľu chytré potom stupídne, samozrejme nesmie chýbať pekná baba a tak... Veková kategória do 20.rokov sklamaná určite nebude. Pre mňa sklamanie. 60% ()

Djoker 

všetky recenzie používateľa

Skloubit filmy Sexbomba od vedle a Okno do dvora? Geniální. Navíc koření v podobě scén ze Záhady Blair Witch. O originalitě tedy nemůže být řeč, ale já se bavil skvěle. Ten mix zábavy, pohody, napětí a strachu je úžasný. Sarah sice není Elisha, ale nemá k tomu daleko. Málokdy mě začátek dostane víc než konec, tento film je vzácnou výjimkou. ()

Galéria (165)

Zaujímavosti (50)

  • Během natáčení David Morse (Turner) nemluvil s LaBeoufem (Kale) ani s ostatními teenagery. Podle LaBeoufa byl po natáčení přátelský, ale během něj nevycházel ze svojí role. (Morien)
  • V Rusku je název filmu Paranoia. (Elisebah)

Súvisiace novinky

G.I. Joe 3 má režiséra?

G.I. Joe 3 má režiséra?

13.01.2015

Akční série G.I. Joe opět mění režisérský dohled. První díl měl na starost Stephen Sommers (Mumie), druhý Jon M. Chu (Let's Dance 2) a o převzetí trojky momentálně vyjednává D. J. Caruso (Oko dravce)… (viac)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (viac)

Reklama

Reklama