Reklama

Reklama

Cesta bojovníka

  • Česko Cesta bojovníka (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Amerika, šesť storočí pred prvou Kolumbovou cestou. Na pokojné pobrežie prichádzajú Vikingovia a bezohľadne plienia, zabíjajú a zotročujú. Rovnako náhle, ako sa objavia, tak aj zmiznú, a zostane po nich iba malý, nebojácny chlapec. Toho sa ujme jeden z indiánskych kmeňov a daruje mu domov, lásku, lovecké schopnosti nové meno Duch. O pätnásť rokov neskôr sa temní Vikingovia vracajú a ohrozujú kmeň. S pomocou indiánskeho šamana sa mladý hrdina Duch (Karl Urban) vydáva na ostrý súboj s presilou, ktorý navždy určí budúcnosť tých, čo ho medzi seba prijali... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (314)

kitano 

všetky recenzie používateľa

Nespocetnymi hlupostami a nezmyslami preplneny film, ktory ako tak zachranuje zaverecna akcna sekvencia. Pani, taku moster vykradacku som uz davno nevidel! Az by som mal chut napisat - to musite vidiet. Dat taketo odporucanie by som sa vsak neodvazil :). Markus Nispel proste nieje vypravac. Pribeh viazne, je doslova len pozliepany zo scien z inych filmov. Jedine co mu ako tak ide je akcia. Zvoleny vizual sa do filmu (presnejsie do indianskeho prostredia) absolutne nehodi, je cisto len pre efekt. A trochu mi je luto Karla Urbana, ktory uz ako rohansky jazdec dokazal, ze ma v sebe tu spravnu charizmu. Zasluzil by si poriadnu rolu. Z pomyslenia na to, ze by som tento "vytvor" videl v kine mi naskakuje husia koza. Radsej si chodte znova pozriet Apocalypto. (2.5/10) ()

Ivoshek odpad!

všetky recenzie používateľa

První scéna naznačuje, že by mohlo jít o zábavnou ultratemnou řežbu. Skutečnost je ale mnohem temnější, žel hlavně pro diváka. V průběhu uvidíte chronologicky vykradené věci z původního Barbara Conana (úvodní nájezd), Tance s vlky, Ramba (boj a různé pasti v lese) a Posledního mohykána (cesta po skále), akorát mnohem hůř natočené... Je tu obvyklé americké schéma, že kdo má péro za čelenkou, je hodný, a kdo přijel z Evropy, je zlý (dokonce tak zlý, že jede 2 měsíce lodí, aby pak jen tak z nudy pronásledoval pár divochů v pustině, aniž by z toho co měl). Těch nesmyslů jsou tuny, fakt tuny. Tak třeba, kde se ten kluk naučil s mečem tak, že v boji přemůže i deset vikingů, když přitom indiáni mají jediný meč, a to ten jeho a sami s ním neumějí, bo mají luky a oštěpy? Jak to, že jsou všichni v kožešinách, jen on je v pohodě polonahý/mokrý z ledové vody? Jako jo, má to pěkné scenérie a kameru. A co? Za to to z odpadu nevytáhnu. ()

Reklama

gudaulin 

všetky recenzie používateľa

Drsná fantazy pohádka, která mi částečně připomněla Barbara Conana. S historickou realitou vikingů má společného asi tolik, co já coby ateista s funkcí kardinála římskokatolické církve. V rámci žánru jde o jednoznačný podprůměr jak z hlediska kvalit scénáře, tak režie. Za zmínku stojí snad jen kostýmy...Celkový dojem 25 %. ()

teutates 

všetky recenzie používateľa

Nápad a námet tohto filmu je úplne skvelý, ale Marcus Nispel bol zlá voľbá - nedokázal z tohto snímku vyťažiť nič. Ako režisér zlihal. Už v roku 2004 som čítal článok, že začínajú prípravy na tento film - nesmierne som sa tešil. Čakal som veľké súboje medzi Vikingmi a Indiánmi. Hlavného hrdinu som si predstavoval niekoho ako Barbara Conana a nie muža strednej postavy s ovysnutým bruchom ako zachráncu Indiánov a zabijaka Vikingov :-( Úplne som sa sklamal - scény su nepriehľadné, príbeh je naivný bez nejakej myšlienky, hudba pominuteľná. Karl Urban tu nemá čo robiť a o hereckých výkonoch sa tuna nemôžme baviť, žiadne neboli. Za zmienku stoja snať Vikingovia so svojou germančinou a zo svojimi postavami (Robocop) a príroda, ktorá vyzerá realisticky. Dúfam, že sa k tomuto snímku niekto vráti a pozdvihne ho na patričnú úroveň... 2/10 ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Části lidských těl se drolí jako kvasnice, atmosféra tu a tam taky je, jenže nebezpečí v podobě toho, že film „nemůže“ mít nějakých třicet minut čeká za rohem. K tomu je potřeba přičíst průměrné herecké výkony, úsměvné dialogy, dějovou bramboračku nebo podivnou střihovou skladbu. Aneb velkohubý projekt, z kterého vznikne takové velké nafouklé nic v monotónních barvách. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (7)

  • Z časových a bezpečnostních důvodů nebyly domy indiánů postaveny ze dřeva, ale z oceli a pěny, a poté pokryty mechem a kůrou. (Amplifier)
  • Režisér Nils Gaup, který natočil film Stopař (1987), jímž se Cesta bojovníka inspirovala, na adresu filmu prohlásil: "Dvakrát v Hollywoodu dělali remake mých filmů a dvakrát se jim podařilo natočit nejhorší film všech dob." Tím prvním byla Hlava nad vodou (1996). (-bad-mad-wolf-)
  • Celý film byl natočen za 53 dní. (Amplifier)

Súvisiace novinky

Conan je v haj*lu

Conan je v haj*lu

13.06.2009

Omluvte to přímočaré vyjádření osobních pocitů, ale slušněji už to napsat nedokážu (zvažoval jsem i mnohem ostřejší verze). Že se schyluje k natáčení nového filmu o barbaru Conanovi (spíš než o… (viac)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (viac)

Terminátor bez krve

Terminátor bez krve

09.05.2008

Přestože do obsazení Terminator 4 (tak momentálně zní oficiální název) přibyla kočka z Cesty bojovníka Moon Bloodgood (na nás nekoukejte, my ji na indiánské matrice nezapisovali), pokračování sci-fi… (viac)

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

11.09.2007

Dávnověcí skandinávští bojovníci se vrací na plátna kin. V posledních letech se jim tam kdovíjak nedařilo. Adaptace Crichtonových Pojídačů mrtvých pod tuzemským názvem Vikingové dopadla tuze neslavně… (viac)

Reklama

Reklama