Reklama

Reklama

Cesta bojovníka

  • Česko Cesta bojovníka (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Amerika, šesť storočí pred prvou Kolumbovou cestou. Na pokojné pobrežie prichádzajú Vikingovia a bezohľadne plienia, zabíjajú a zotročujú. Rovnako náhle, ako sa objavia, tak aj zmiznú, a zostane po nich iba malý, nebojácny chlapec. Toho sa ujme jeden z indiánskych kmeňov a daruje mu domov, lásku, lovecké schopnosti nové meno Duch. O pätnásť rokov neskôr sa temní Vikingovia vracajú a ohrozujú kmeň. S pomocou indiánskeho šamana sa mladý hrdina Duch (Karl Urban) vydáva na ostrý súboj s presilou, ktorý navždy určí budúcnosť tých, čo ho medzi seba prijali... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (314)

Psema odpad!

všetky recenzie používateľa

107 minut ve statistikách: 8x přerušeno z důvodu smrtící nudy, 5x mláceno hlavou o zeď kvůli celkové imbecilitě, 3x odběh do lednice, aby byl získán pocit, že se alespoň něco děje, a 1x návštěva na očním, jelikož v celém filmu není až na lavinu z National Geographic téměř nic vidět, anebo je to sestříhané podobně nahodile, jako když vikingové řežou indiány do masového koláče. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Dobrodružný film s indiánmi a vikingami sľuboval pekný zážitok. Režisér, ale vsadil viac na spomalené zábery s povestným vreskom pred zapichnutím nepriateľa, čo ma veľmi rýchlo prestalo baviť.Celý film je strašne plytký, príbeh predvídateľný s otrepanými dialógmi a nezáživnou réžiou . Ako tak dobrá bola scéna na skalách v závere, ale inak som sa dosť nudil. Taký starý dobrý Barbar Conan je popri tomto oscarové dielo.40%. ()

Reklama

kitano 

všetky recenzie používateľa

Nespocetnymi hlupostami a nezmyslami preplneny film, ktory ako tak zachranuje zaverecna akcna sekvencia. Pani, taku moster vykradacku som uz davno nevidel! Az by som mal chut napisat - to musite vidiet. Dat taketo odporucanie by som sa vsak neodvazil :). Markus Nispel proste nieje vypravac. Pribeh viazne, je doslova len pozliepany zo scien z inych filmov. Jedine co mu ako tak ide je akcia. Zvoleny vizual sa do filmu (presnejsie do indianskeho prostredia) absolutne nehodi, je cisto len pre efekt. A trochu mi je luto Karla Urbana, ktory uz ako rohansky jazdec dokazal, ze ma v sebe tu spravnu charizmu. Zasluzil by si poriadnu rolu. Z pomyslenia na to, ze by som tento "vytvor" videl v kine mi naskakuje husia koza. Radsej si chodte znova pozriet Apocalypto. (2.5/10) ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Vizuálnou stránkou filmu som sa doslova kochal. Marcus Nispel vie dobre pracovať s kamerou, svetlom a farbami. Výprava, kostýmy, masky. Všetko je to dokonalé. Horšie je to už zo scenárom. Je až veľmi obyčajný, chýbajú kvalitnejšie zápletky. Dielu by jednoznačne prospel lepší scenárista. Napriek tomu film neodcudzujem. ()

BadoXXII 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý námet - žalostné prevedenie. Vikingovia vydávajú pri boji také zvuky, že by sa aj Rambo posral od strachu. Masky sú dobré, kamera v niektorých momentoch zaujímavá, filtre tiež nevypadajú zle a je tu aj pár pekných pohľadov na exteriéry. To však v tomto prípade na kvalitnú zábavu nestačí. Celé to totiž vypadá príliš umelo, strih je chaotický, akcia neprehľadná, dialógy trhajú uši a celé je to brané priveľmi vážne. Sledovať tento film je utrpenie. Rozbolela ma z neho hlava a pritom to nemuselo vôbec tak zle dopadnúť. 20% ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (7)

  • Aby představitelé Vikingů vypadali mohutněji a hrozivěji, nosili pod kostýmy hokejové chrániče ramen. (-bad-mad-wolf-)
  • Z časových a bezpečnostních důvodů nebyly domy indiánů postaveny ze dřeva, ale z oceli a pěny, a poté pokryty mechem a kůrou. (Amplifier)
  • Přilby bojovníků se vyrobily ve dvou verzích - gumových a kovových. Gumové se používaly při natáčení akčních scén, jelikož s kovovými hrozilo zranění. (-bad-mad-wolf-)

Súvisiace novinky

Conan je v haj*lu

Conan je v haj*lu

13.06.2009

Omluvte to přímočaré vyjádření osobních pocitů, ale slušněji už to napsat nedokážu (zvažoval jsem i mnohem ostřejší verze). Že se schyluje k natáčení nového filmu o barbaru Conanovi (spíš než o… (viac)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (viac)

Terminátor bez krve

Terminátor bez krve

09.05.2008

Přestože do obsazení Terminator 4 (tak momentálně zní oficiální název) přibyla kočka z Cesty bojovníka Moon Bloodgood (na nás nekoukejte, my ji na indiánské matrice nezapisovali), pokračování sci-fi… (viac)

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

11.09.2007

Dávnověcí skandinávští bojovníci se vrací na plátna kin. V posledních letech se jim tam kdovíjak nedařilo. Adaptace Crichtonových Pojídačů mrtvých pod tuzemským názvem Vikingové dopadla tuze neslavně… (viac)

Reklama

Reklama