Reklama

Reklama

Nazdravíčko

(študentský film)
  • USA Cheers! (festivalový názov)
Krátkometrážny / Bábkový
Slovensko, 2005, 20 min

Obsahy(1)

Krátka rozprávka pre dospelých o strastiach duše a špirituse v rozprávačskom podaní Stana Dančiaka je absolventským projektom študentov Katedry animovanej tvorby Vysokej školy múzických umení. Film vznikal päť rokov, na jeho výrobe sa okrem VŠMU podieľali viacerí slovenskí a americkí partneri. Film je realizovaný tradičnou animačnou technológiou bábkovou animáciou, ktorá však bola v posunutá ďalej digitálnym postprodukčným spracovaním. Na poli slovenskej animácie sa tak vôbec po prvýkrát objavuje snímka s kompletnou digitálnou postprodukciou filmovej kvality. Na vzniku filmu sa okrem študentov podieľali výrazné osobnosti slovenskej audiovizuálnej tvorby okrem Stana Dančiaka, supervíziu nad digitálnou postprodukciou a tiež úlohu koproducenta prevzal Michal Struss, ktorého animovaný film V kocke bol v r. 1999 nominovaný na študentskú Cenu americkej akadémie, pod textom komentára je podpísaný režisér Juraj Johanides a nad výtvarným spracovaním držal patronát bábkový scénograf Miroslav Duša, autor známeho Dancúľa či postavičiek Pa a Pi. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (7)

jakeer 

všetky recenzie používateľa

"Zlo bolo opäť raz spravodlivo potrestané. A dobro ... v liehu naložené". Dančiakov dabing dvíha kvalitu tohto počinu minimálne o jednu hviezdičku nahor. ()

ethos 

všetky recenzie používateľa

Keď som to išiel pozerať bol som dosť skeptický, ale prekvapilo ma to a bolo to dosť pohode. A aj kúsok pravdy na tom bol, aj keď to dosť propagovalo alkohol. ()

Reklama

Jordan 

všetky recenzie používateľa

dančiak je skvelý, hudba je skvelá, animácia je skvelá, príbeh je jednoduchý, no milý a vtipný, je to kvalitný kus animovaného filmu, poctivá robota a pre mňa osobne prvá lastovička smerujúca k nádeji, že na slovensku môže vzniknúť (po veľmi dlhom čase - prakticky od kubala) celovečerný animovaný film. ()

Galéria (12)

Reklama

Reklama