Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Připoutaný Dean se probouzí v rozbité Impale. O 48 hodin dříve: Bratři se vydávají do Quaker Valley v Oregonu, kde byl místní šerif nalezen potrhaný a pokousaný. Důkazy nasvědčují tomu, že jde o vlkodlaka. Během cesty k místu činu se Samovi ve snu zjeví John (otec). Řekne mu, že Temnota se blíží. Poté, co dorazí do města, bratři odhalí, že tu řádí něco horšího než vlkodlak. (Varan)

(viac)

Zaujímavosti (19)

  • Najvyššie hodnotená epizóda 11. série. (Pat.Ko)
  • Hoci v tomto dieli Castiel (Misha Collins) vystupuje, počujeme len jeho hlas. Ide o prvý prípad, keď ho počujeme, na Deanevom (Jensen Ackles) mobilnom telefóne, ale nevidíme ho. (Pat.Ko)
  • Rovnaký koncept, kde sa všetko ukazuje z vnútra auta, bol použitý vo filme Štvanec (2013). (Pat.Ko)
  • V tejto epizóde sa objavuje Sarah-Jane Redmond, ktorá často hosťovala aj v ďalšom populárnom seriáli CW Smallville (od r. 2001) v role Laninej tety Nell. Jensen Ackles, predtým ako začal vystupovať v tomto seriáli, hral opakujúcu sa postavu v štvrtej sérii Smallville ako Lanin priateľ. (Pat.Ko)
  • Castiel (Misha Collins) poznamenáva, že ďalšie zatmenie Slnka v Severnej Amerike nebude až o niekoľko rokov. Táto epizóda bola odvysielaná v októbri 2015 a ďalšie zatmenie Slnka bolo v skutočnosti 21. augusta 2017 (približne „o niekoľko rokov neskôr“). Prvé úplné zatmenie Slnka viditeľné na juhovýchode USA od roku 1970. (Pat.Ko)
  • Tento diel bol natočený veľmi odlišne od ostatných dielov. Obvykle pri scénach s autami je použitý špeciálny záves pre kamery a príves, ktorý ťahá auto pre bližšie zábery, pretože herci nemôžu vidieť, aby riadili auto. V tomto diele filmový štáb namontoval kamery do auta tak, aby Jensen Ackles videl dosť na to, aby mohol riadiť. Namontovali svetlá, zapli nahrávanie zvuku a herci doslova odjazdili od štábu po ceste. Ackles a Jared Padalecki uviedli, že to bolo zvláštne, pretože boli sami bez niekoho, kto by hovoril "akcia" alebo "strih", a bolo to iba nich, aby odohrali väčšinu svojich scén bez týchto pokynov. (Pat.Ko)
  • Prvý diel po viac ako 10 sériách seriálu, kde počujeme len hudbu, ktorú môžu počuť samotné postavy. Termín pre túto hudbu je "diegetická" hudba, na rozdiel od "nediegetickej" hudby, ktorá je bežnou hudbou v celom zvyšku seriálu. (Pat.Ko)
  • Celý diel sa odohráva vo vnútri Impaly. Tento koncept obmedzenia deja na obmedzený priestor sa nazýva "bottlenecking". (Pat.Ko)
  • Toto je prvá a jediná epizóda, ktorá nemá žiadny soundtrack. Všetku hudbu v epizóde môžete počuť z pohľadu Sama (Jared Padalecki), Deana (Jensen Ackles) alebo Baby, ako sú napríklad Deanove kazety v Impale, hudba v garáži bunkra alebo hudba vychádzajúca z motorestu. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama