Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack DiNorscio sa po obvinení z obchodu s drogami rozhodol pred súdom obhajovať sám. Nasledoval súdny proces, ktorý trval 21 mesiacov a na jeho konci bolo veľmi prekvapivé rozhodnutie poroty, ktoré sa týkalo nielen Jacka, ale aj jeho spoluobvinených. Režisérsky veterán Sidney Lumet sa týmto filmom vrátil do prostredia, ktoré mimoriadne presvedčivo stvárnil už vo svojom prvom filme Dvanásť rozhnevaných mužov (1957) a do hlavnej úlohy Jacka DiNorscia prekvapivo obsadil Vina Diesela, dovtedy známeho len ako predstaviteľa akčných úloh. Vin Diesel ponúknutú príležitosť využil naplno a po osobnom stretnutí s DiNorsciom vytvoril presvedčivý portrét človeka, ktorý dokázal sám zvrátiť priebeh zdanlivo vopred jasného procesu. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (274)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Filmy S. Lumeta, prevažne tie staršie, sú takmer bez výnimky stávkou na istotu. Nechápem, že som tak dlho film prehliadal. Vin Diesel ma až tak neláka a meno režiséra som sa dozvedel iba nedávno. A to rozhodlo. Príspevok S. Lumeta k žánru "mafiánsky film" je dosť netypický. Máme sieň plnú mafiánov, ale nie je to mafiánsky film v pravom zmysle. Takmer celý sa odohráva v súdnej sieni, interiéroch a kanceláriách sudcov, prokurátorov, obhajcov a sem tam i väzenskej cely, kde je ako jediný z hromady obvinených strčený Jack. Neuveriteľných 627 dní trval proces, v ktorom sa Jack ako jediný obhajoval sám a nemusí sa za to hanbiť. Občas prestrelil, občas pobavil, ale svoju obhajobu zvládol. Vin Diesel sa tu predstavil vo svojej životnej úlohe, povedzme takej solídnej, akú by si vážil každý herec. Lumet dokázal natočiť výborný mafiánsky film takmer bez jediného výstrelu. 80%. ()

LINKIN 

všetky recenzie používateľa

Soudní drama pojednávající o nejdelším procesu v Americké historii. Soudní dramata jsou mojím oblíbeným žánrem, ale v tomhle případě to postrádalo mnoho věcí. Jednou z těch hlavních je asi samotný provinění celého gangu. Divákovi se naservíruje ono seskupení už jako hotová věc a ono se pak člověku nechce koukat hodinu a půl na obhajující a žalující dialogy, když ani on sám nebyl s charaktery a přečiny obžalovaných seznámen. Vin Diesel měl podle mě asi zůstat u svých akčních trháků, jelikož jeho postava, hlas a hlavně vystupování je k tomu jako stvořené. Na druhou stranu je to (pokud vím) jeho první "normální" role a tak se od něj třeba dočkáme dalších, u kterých bude předvedený výkon o třídu kvalitnější. ()

Reklama

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

naprosto k neuvěření,kámoš mě to to půjčil ať na to mrknu že je to nějaký drama z vinem dieselem.tak sem se lek,a pustil si to,no a zjistil sem že je to ultra vtipně natočené drama s komediálními prvky,kde mě naprosto vyrazil dech vin(vlasy na hlavě)diesel.je vidět že zvládne i charakterní role.bravo!!!! ()

novoten 

všetky recenzie používateľa

Od úvodní scény poutavá podívaná s Lumetovou dokonale svižnou režií, super atmosférou a hlavně geniálním Dieselem, který mi svou kreací vyrazil dech. Na první pohled předvádí svůj standard, ale na ten druhý je vidět, že tohle není herec jen pro role typu rychlého a zběsilého Torreta, ale s trochou režijního otesání i charakterní umělec. Gangsterka, jakou jsem ještě neviděl. ()

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa príjemné prekvapenie. Od filmu som nečakal veľa, pozrel som si ho viacmenej len zo zvedavosti, nakoľko Lumeta považujem za skvelého režiséra, no všimol som si, že v 90. rokoch už bol znateľný prepad kvality jeho filmov a chcel som vidieť rozdiel. A áno. Ten rozdiel tam je. Vidím ho. Asi polovicu času som bol presvedčený, že tomu dám "iba" tri hviezdy. Nutno však povedať, že slabinou filmu je jeho námet, nie dialógy. Tie písal Lumet vždycky dobre a ani tu nestrácajú na sile, vlastne sú ťahúňom celého filmu. Okrem celkom vtipných hlášok tu zaznejú aj vety precítené a ľudské - také aké mám rád. A ako sa tak film blížil ku koncu, uvedomil som si, že sa mi vlastne páči. V prvej polovici som mal z neho ešte pocit, akoby nevedel uchopiť štýl a tempo, akým sa bude uberať, ale ubehlo to pomerne rýchlo a najmä v posledných asi 40 minútach som si to už vyslovene užíval, pričom za najsilnejší moment filmu považujem scénu, kedy na súde vypovedá Dieselov bratranec - vtedy som bol zasa presvedčený, že tomu napálim aj tú štvrtú hviezdu. Tá je síce slabšia, istý pokles oproti predošlým Lumetovým filmom je tu viac než evidentný, ale stále je to dobrý film. A prekvapivo aj dobre zahratý. Zďaleka najväčším prekvapením je pre mňa Vin Diesel, ktorý v tomto filme ukázal, že vie hrať a prestal som ho vďaka tomu nemať rád. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (8)

  • Giacomo DiNorscio zemřel 14 listopadu 2004, během natáčení filmu. (CliffLee)
  • Scénárista T. J. Mancini získal oficiální přepis výpovědí u soudu, a poté je přidal do dialogů v soudní síni. (CliffLee)

Reklama

Reklama