Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack DiNorscio sa po obvinení z obchodu s drogami rozhodol pred súdom obhajovať sám. Nasledoval súdny proces, ktorý trval 21 mesiacov a na jeho konci bolo veľmi prekvapivé rozhodnutie poroty, ktoré sa týkalo nielen Jacka, ale aj jeho spoluobvinených. Režisérsky veterán Sidney Lumet sa týmto filmom vrátil do prostredia, ktoré mimoriadne presvedčivo stvárnil už vo svojom prvom filme Dvanásť rozhnevaných mužov (1957) a do hlavnej úlohy Jacka DiNorscia prekvapivo obsadil Vina Diesela, dovtedy známeho len ako predstaviteľa akčných úloh. Vin Diesel ponúknutú príležitosť využil naplno a po osobnom stretnutí s DiNorsciom vytvoril presvedčivý portrét človeka, ktorý dokázal sám zvrátiť priebeh zdanlivo vopred jasného procesu. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (274)

rikitiki odpad!

všetky recenzie používateľa

Čekala jsem rafinované soudní souboje, kdy podceňovaný mafián bez vzdělání rozseká žalobce překvapivě inteligentní a vtipnou obhajobou… A místo toho? Jen pár laciných vtípků, pár šplechtů takzvané lidové moudrosti, pár urážek - dost ubohá bilance na film, co trvá dvě hodiny. Pronudila jsem se nezáživným blábolením před soudem, kdy se drogový dealer stylizoval do role kašpárka, šaška u dvora, který však ve skutečnosti neměl co říct a jeho rolí bylo jen rozptylovat porotu od skutečnosti, že souzeni tu byli vrazi, zloději, násilníci, drogoví bossové….. Odpad dávám za nepřípustnou glorifikaci hajzla a zločince a za znectění státního žalobce, ze kterého film dělá chladného ambiciózního hlupáka. SHRNUTÍ: Dvouhodinová názorná ukázka, proč porotu z lidu nenechat rozhodovat o spravedlnosti. P. S. Prohlášení: "miluji tě" zde padne častěji než v deseti náhodně vybraných německých romantických filmech. ()

maverick10 

všetky recenzie používateľa

Z zalobcu jsou tu neschopni panaci a jedina vec na ktere stala obhajoba, byla rodinna soudrznost a rodinne hodnoty. Jelokoz se cely pribeh odehraval v soudnim prostredi, ocekaval bych od toho zanru DRAMA trochu vice. Nastesti to cele neni brano az tak uplne vazne a pan Lumet z tohoto soudniho procesu udelal naprosto ucelovou soudni maskaradu a tim vypichl na nastenku zanru vice tu komedialni stranku a nabidl nam odlehceny naprosto jednostranny pohled na tuhle vice nez 600 denni tahanici. Filmarsky to neni nikterak oslnujici, ale ono uplne staci videt Vin Diesela v obleku :-) ()

Reklama

nunka 

všetky recenzie používateľa

Najväčšou slabinou je, že aj keď bol film točený na podklade skutočných udalostí, nedokázal sa popasovať s hromadou klišé. Vin Diesel je rozhodne pohľadnejší ako feši v tieločku a nie zasačkovaný starec. Inak... film mal dobré tempo, vtip aj ráz. V podstate mu toho veľa nechýbalo, avšak klišé je len klišé, v tomto prípade zdevalvovalo, čo mohlo - preto len štandard. ()

Nettrass 

všetky recenzie používateľa

Diesel naskočil a herecký motor se rozběhl ( a to ho nemusím ). Toť vše. Film je totiž jinak oslavou soudní ubohosti. Už se ani nedivím, že ženská, která k smrti usušila kočku v mikrovlnce, vysoudila na výrobci slušný prachy. Porota tam chodila jako do divadla a herecké výkony ocenila nevinou. Ještě horší je, že film je i oslavou gaunerů, nejhrubšího zrna, ze kterých dělá veselé sympaťáky a vydírání, drogy, podvody a vraždy, jsou vlastně jakousi klukovinou. Byli by Vám taky sympatičtí, kdyby na ty drogy co dodávají umřel někdo, koho máte rádi ? U nás už ta ,,spravedlnost,, taky funguje. Lidi co ukradli miliardy nás všech si vesele užívají a Ti co pomalují semafor, nebo nakreslí tykadla se zavřou. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

SOPRANOVCI+KOKAIN Vin Diesla som si ako (asi väčšina jeho fandov) obľúbil ako drsného hláškara, ktorý svojou charizmou robí z béčkových projektov "čosi viac". Ale rovnako som si pamätal jeho scénu z Vojaka Ryana a že dôvod prečo si ho Spielberg vybral, určite neboli svaly. V tomto filme Vin naplno prejavil svoju "hravosť" a polokomickú figúrku gangstra Jackieho naplňuje životom. Rovnako ako je sympatická jeho postava porote, je Dieslovo herectvo sympatické divákovi. Napriek tomu, že ide "len" o ďaľší (kvalitný) film o súdnom procese, je podaný vtipne a pri tom dostatočne vážne. Ak sa niekomu zdalo, že Vinove projekty su primálo "poctivé", tu je dokonalá ukážka solídneho filmu aj pre "náročnejšieho" diváka... ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (8)

  • Scénárista T. J. Mancini získal oficiální přepis výpovědí u soudu, a poté je přidal do dialogů v soudní síni. (CliffLee)
  • Jedním z návrhů pro název filmu byl Jackie Dee. (CliffLee)

Reklama

Reklama