Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sydney Wellsová (Jessica Alba) je známa losangeleská koncertná huslistka, ktorá v detstve nešťastnou náhodou prišla o zrak. Transplantáciou očí však dostáva druhú šancu. Konečne nastal jej čas. Po operácií sa všetko zdá byť v poriadku. S pomocou lekára Paula Faulknera (Alessandro Nivola) a svojej sestry Helen (Parker Poseyová) sa začne Sydney znova zapájať do bežného života. Jej šťastie však vydrží len krátko. Začínajú sa jej zjavovať temné postavy a desivé predstavy. Jedná sa o následky operácie, alebo si len mozog zvyká na zrak a príznaky sú výsledkom jej fantázie? Ale čo ak je to všetko skutočné? Rodina a priatelia začnú pochybovať o jej príčetnosti, no Sydney čoskoro zisťuje, že lekár jej otvoril dvere do desivého sveta, ktorý okrem nej nikto iný nevidí. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (223)

sidzej 

všetky recenzie používateľa

J. Alba sa producíruje po ulici s takým sebavedomím akoby vystupovala v súťaži krásy. Nie slepé dievča jej nikto nemôže uveriť ani na sekundu. Ale to nie je hlavný problém filmu. Oko je remake a navyše citeľne slabší. Tým pádom sa film stáva zbytočným. Nechápem prečo sa amíci musia zakaždým opičiť a točiť takéto chabé odvary skvelých originálov. Jedinú vec ktorú oceňujem je veľmi depresívna nervydrásajúca hudba. Škoda že nebola použitá v nejakom atmosferickejšom a hutnejšom horore. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Videl som väčšinu ázijských ducharin po roku 1998 (kedy úspešnú vlnu odpálil Nakata v RINGU). Máloktorému som dal pod 80%. OKO bratov Pangovcov ma ale nebavilo, nebolo na ňom nič originálne, zápletka o slepom dievčati, ktoré po operácii začne vidieť (duchov) fajn, ale na celovečerný film to nestačilo, všetko som už videl v TEMNEJ VODE, ZMEŠKANOM HOVORE, JU-ONE atď. Na americký remake som sa napriek tomu tešil, tak troška zvrhlo, ale tešil – mátožná Jessica Albaová v titulnej úlohe, matný dej... niekedy si potrebujete oddýchnuť pri mizernom horore. Musím povedať, že výsledok naplnil moje očakávania – nie je to zlé, len to skrátka nemá ani štipku niečoho originálne a od začiatku som mal pred hrdinkou náskok, keďže som vedel, čo vidí, prečo a ako to vidieť prestane. Napriek tomu dej (i vďaka dobrým hercom – Alessandro Nivola) prekvapivo svižne ubiehal, Albaová sa mi snáď prvý raz páčila a scéna vo výťahu nemôže nebyť dobrá, nech by ju režíroval akýkoľvek babrák. Bavilo ma to viac, ako podobný remake podobnej ázijskej duchariny, CLONA (20%). ()

Reklama

Maty85 

všetky recenzie používateľa

Nejhorší to sice nebylo, ale je pravda že tomudle filmu chybí jinak spousty věcí a za horor bych todle dílo rozhodně nepovažoval. Jde vidět, že J. Alba se hodně snažila, ale málo akce, málo temných míst, málo krve, málo lekání a překvapivých okamžiků atd atd uvrhnou todle "Oko" definitivně mezi filmy zapomění... slabší 2 hvězdy ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Tak toto je jeden z najhorších remakov, aký som kedy v živote videl. Absolútne ale absolútne strašné. Jessica Alba v tejto role absolútne zlyháva a vôbec mi jej postava nepríde uveriteľná, scénky sú úplne mimo a tvorcovia z toho asi chceli urobiť viac horor, než film ako taký. Japonskú verziu filmu mám veľmi rád a všetko mám pocit, že je uveriteľné, má svoje skvelé momenty a najmä sú vzťahy medzi postavami a všetko úprimné. Tu je priateľstvo Sydney a Alicie (Chloe Grace Moretz) absolútne nefungujúce a nemá žiadneho ducha ani charizmu. Rovnako ako aj jej romanca s Paulom. Záver je absolútne strašný, úplne všetko zmenili a nemá to žiadnu správnu chuť ako originál. Jediný dôvod, pre ktorý neodpadujem tento paskvil je fakt, že slepá Jessica Alba tomu skutočne aj niečo dáva a záverečná koncertná scénka je veľmi pekná. Inak je toto skutočne príšerný remake skvelého filmu. ()

Smok 

všetky recenzie používateľa

Začínam mať pocit, že keď sa v júesej chlapci naserú, tak si postavia aj nové pyramídy a Eiffelovku. Ázijské horory už totiž prerábajú jak na bežiacom páse, hoci aj traja režiséri naraz. Repliky typu "Neviděla jste mojí žákajdu?" ma nestrašia, ale rozosmievajú a potom sa celé to strašidelné americké kúzlo vytráca ako bublinky z otvorenej coly light. ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (7)

  • Jessica Alba po dobu šesti měsíců brala lekce hry na housle a naučila se základy Braillova písma. (ČSFD)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 69. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Zlatá malina: Nominace - Nejhorší herečka v hlavní roli (J. Alba). (Petr23)

Reklama

Reklama