Reklama

Reklama

Dom pri jazere

  • Česko Dům u jezera (viac)
Trailer 2

Poznáte ten neodbytný pocit, že vo svojom živote musíte niečo zmeniť? Počúvnuť sa ho rozhodla aj pôvabná Dr. Kate Forsterová (Sandra Bullock), ktorá sa rozhodla po ukončení štúdia medicíny v roku 2006 presťahovať sa za prácou z predmestia Chicaga do hektického centra. Len ťažko si však zvyká na myšlienku, že jej milovaný domov – nádherný priestranný dom s neopakovateľným výhľadom na jazero zo všetkých jeho kútov – bude teraz obývať niekto iný... Krátko pred Vianocami nechá nájomníkovi, ktorý sa do domu pri jazere nasťahuje po nej, v schránke odkaz – požiada ho zaslanie svojej prípadne zblúdenej pošty a popraje mu veľa šťastia v útulnom dome, v ktorom jej duša zakaždým pookriala. Talentovaný, no frustrovaný architekt Alex Wyler (Keanu Reeves) vôbec nechápe, čo mu týmto odkazom chcela predošlá nájomníčka vlastne povedať, pretože dom, do ktorého sa práve prisťahoval, je v dezolátnom stave – je špinavý, zaprášený a všade navôkol je plno buriny. O nejakých zvláštnych odtlačkoch psích labiek, o ktorých bola v liste tiež reč, ani nehovoriac – tiež ich nikde nevidí! Dom, ktorý jeho otec Simon (Christopher Plummer) postavil v časoch, keď boli ako rodina ešte šťastní, a ktorý preňho veľa znamená, sa rozhodne zrenovovať – a na Katein odkaz zabudne... Opäť si naň spomenie, až keď pri natieraní móla akýsi túlavý pes prevrhne plechovku s farbou a vbehne do domu, zanechávajúc za sebou stopy labiek... Alex síce ničomu nerozumie, no nedá mu to a napíše Kate! Postupne z listov, ktoré si čas Kate a Alex vymieňajú prostredníctvom schránky domu pri jazere, čoraz jasnejšie – hoci to znie neuveriteľne – vyplynie, že žijú v inom čase. Kate v roku 2006 a Alex v roku 2004! Obaja sa snažia vyrovnať sa so sklamaniami vo svojich životoch a začať „nový život“. Vďaka týmto neobvyklým okolnostiam sa cítia byť zvláštne spojení – a ako týždne ubiehajú, zverujú sa jeden druhému čoraz častejšie a podrobnejšie so svojimi tajomstvami, pochybnosťami i snami. Až sa nakoniec do seba zaľúbia... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (496)

Jirka_Šč 

všetky recenzie používateľa

Pořád jsem měl před očima Il Mare a v Domě u jezera se kupodivu orientoval trochu hůř, než v originálu. Vadila (vadí mi) americká polopatičnost - ve scénách, kde Korejci řeknou maximálně pár slov, se tvůrci remaku 3x víc vykecávali. Také vztahy k rodičům mi úplně nesedly (jiné). Ale dalo se na to koukat (scéna s polibkem). Závěr je maličko srozumitelnější. ■ P.S. I pes v Il Mare se mi líbil víc :). ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Původní film jsem neviděl a je to rozhodně moje štěstí. Pro dvojici Keanu Reeves a Sandra Bullock mam od jejich Nebezpečné jízdy slabost a nemohu si pomoct, ty dva se k sobě prostě neuvěřitelně hodí. Je dobře, že se oba potkali v romantickém filmu s malou kapkou mystiky(jak jinak nazvat hrátky s časem, když nechci použít problematickou zkratku sci-fi?:)). Kamera si vybere pár skvělých momentů a prolínání dvou časových rovin(např. v parku) je opravdu dokonalé. Alejandro Agreti film pojal jako rozhovor dvou lidí skrz čas(a poštovní schránku). Oba spojuje jen Dům u jezera. Od začátku vám bude jasný důvod proč ALex nepřijde na domluvenou schůzku a stejně tak odhadnete konec, ale proč si kazit tento příjemný film? Myšlenka čekání na toho pravého skrz místo i čas bohužel není rozpracována na 100%. Podle mého názoru je film veden poměrně slušně a naplňuje svůj potenciál. Dokáže potěšit, ale bohužel nenadchne. Velká škoda, ale přesto doufám že má oblíbená dvojce si svou spolupráci zopakuje v něčem malinko více odvážném a originálním. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všetky recenzie používateľa

Romantický příběh dvou lidí, kteří se poznali díky náhodě v jiných časových dimenzích, které od sebe dělí pár let. Za všechno může zvláštní dům u jezera. Nápad neotřelý a poněkud originální, ovšem Reeves s Buldogem nějak nejdou dohromady. Celou dobu jsem měl pocit, jako by měla hlavní představitelka v prdeli roztažený deštník. Zkrátka nic pro mne, co do uvěřitelnosti nebo feelingu, ale co se týče ostatního, včetně rytmu a dávkování emocí, je to velmi příjemný a poklidný příběh dvou lidí, co hledají sami sebe i jeden druhého. 70% ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Od začiatku dosť zaujímavé a herecky skvelo obsadené, veď už v Nebezpečnej rýchlosti im to klapalo. Veľmi ma bavil príbeh, ktorý vie diváka držať v napätí, pretože jednoducho chcete vedieť, čo bude ďalej a ako sa to vysvetlí. Niektoré scény mohli mat trošku väčší náboj a iné sú miestami trošku nudnejšie, ale výborný záver pridal hviezdičku navrch, pretože táto romantika v samotnom závere bola skôr príjemná a nelepila sa mi z nej riť, narozdiel od niektorých ultra sladkých. Svoje tu spraví aj dobrá hudba, ktorá nieje extra výrazne, ale pekne buduje atmosféru. 75% - 4* ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Na druhý krát som zistil, že to do seba pekne zapadá a rozhodol som sa dať filmu ****. Určite nie iba za premyslenú hru s časom, ale aj za krásnu melancholickú atmosféru a ústrednú dvojicu, ktorá by si mala v svojich diároch nájsť pre seba viac spoločných rolí. Niekolko scén je brilantne natočených, predovšetkým tie, kde sú Bullock a Reeves na tom istom mieste v inom čase. No a ten dom je vážne kvalitná architektúra. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (29)

  • Film se proslavil velmi viditelným „product placementem“ - na plátně se až příliš často objevuje batoh značky Louis Vuitton. (imro)
  • Prvotřídní restaurace se jmenuje Il Mare, což je mezinárodní název původního korejského snímku z roku 2000, podle nějž Dům u jezera vznikal. „Il mare“ znamená italsky "moře". Korejský název filmu je Siworae, což v překladu znamená přibližně „láska přesahující čas“. (imro)

Súvisiace novinky

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

08.02.2009

Studio MGM si řeklo, že je načase opět přitáhnout do kin věřící masy. Na rozdíl od Mela Gibsona se však nesoustředí na poslední pozemské dny Ježíše, ale na jeho zrození. Držte si klobouky, protože… (viac)

Netradiční cestování v čase

Netradiční cestování v čase

21.06.2008

Sci-fi jsme tento týden rozhodně neopomíjeli, ale když padnou jména James Mangold a Spike Lee, je jasné, že dnes se na žánr podíváme trochu jinak. Mangold byl naposled spojován s adaptací… (viac)

Nebezpečná rychlost potřetí?

Nebezpečná rychlost potřetí?

20.03.2006

Představitel Nea z matrixovské trilogie, Keanu Reeves, a manželskému svazku neustále vyhýbající se herečka Sandra Bullock jsou v jednání ohledně účinkování v dalším pokračování akčního kinohitu… (viac)

Reklama

Reklama