Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rytier Tristan žil na dvore svojho strýka Marca a pomohol mu zvíťaziť nad mnohými nepriateľmi. Keď sa Marc ako budúci kráľ rozhodol oženiť sa, jeho vyvolenou sa stala krásna Izolda. Pre nevestu a ženícha pripravili nápoj lásky, ktorý však Izolda omylom vypila s Tristanom. Hoci sa vydala za Marca, milovala iba jeho. Zamilovaní sa tajne stretávali, ale boli pristihnutí a Tristan musel odísť z krajiny. Svojej lásky sa však nemienil vzdať... (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (304)

Boss321 

všetky recenzie používateľa

Příběh o legendární lásce mezi královským synem Tristanem, který brzy po narození přišel o rodiče a krásnou Isoldou. Zamilovali se do sebe, ale Isolda se musela stát manželkou lorda Marca, pro kterou ji nechtěně vybojoval právě Tristian. I přes to se dále scházeli, ale nakonec byli přistiženi....... Snímek vznikl v koprodukci USA, VB a Čech, kde se film převážně natáčel. Obsazení mladými talentovanými herci bylo příjemné a předvádějí poměrně slušné výkony. Kevin Reynolds nám ukázal, že historický film se dá natočit i bez potoků krve a hory efektů. Moc příjemný film na nedělní večery..... ()

MIMIC 

všetky recenzie používateľa

Na tento film som šiel pochopiteľne kvôli Jamesovi Francovi - musel by som byť pekne padlý na hlavu, keby som si nechal ujsť možnosť vidieť ho v plnej paráde na ploche mnoho metrov štvorcových :-) Druhý, nemenej zásadný dôvod bola zvedavosť, čo asi tak ten Hollywood urobí s najúžasnejšou európskou milostnou romancou. Bohužiaľ konštatujem, že ten film nie je ani tak legendou o Tristanovi a Izolde, ako skôr jedným z tých diel, ktoré sa snažia ťažiť z momentálnej popularity historických (veľko)filmov. Predovšetkým - kde je nápoj lásky, kde je čierna a biela vlajka na lodi, kde je Tristanov spev a hra na lutnu a kopa ďalších vecí, ktoré tvoria integrálnu súčasť pôvodnej legendy? To si tvorcovia naozaj trúfli hrať sa na lepších rozprávačov než boli stredovekí trubadúri? Najromantickejšie a najemocionálnejšie sekvencie tu boli chirurgicky eliminované z dôvodov, ktoré mi nepripadajú dvakrát inteligentné. No dobre, je tam Franco a je ho tam vidno dostatočne dlho, takže až taká tragédia (myslím filmová) to nie je. Kde je však atmosféra? Kde je dočerta špecifická ranostredoveká atmosféra (myslím tým mystická, aká iná)? Kde je "hmlistý Albión", v opare ktorého sa možno stratiť ako v hĺbke vekov? Kde sú tajomné lesy plné víl, v ktorých by mohol Franco zabudnúť na výzor upnutého rytiera "bez bázne a hany"? No dobre, tak si to všetko pohľadám sám a režisérovi sa nebudem pliesť do remesla. Opakujem: REMESLA. PS: Pri spätnom pohľade musím hodnotenie poopraviť a dať hviezdičku navyše - tento 125 minútový film mi v kine ubehol tak rýchlo, ako keby mal tých minút 85. Takže napriek všetkým výtkam nemôžem nepripustiť, že "na tom scenári niečo je". Aj keď mi totiž nepriniesol práve to, čo som čakal, tých "chýbajúcich" 40 minút mi jasne hovorí, že musí byť nejak báječne vybalansovaný. ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Celkom vydarený historicko-romantický film, ktorému k dokonalosti toho chýba veľa a k spokojnosti určite trochu viac bojových scén a trochu sympatickejšieho hlavného hrdinu /J.Franco mi veľmi nesedí/, ale vo vedľajšej úlohe je zaujímavý R. Sewell. Nakoniec sú to celkom príjemne strávené dve hodiny, ale ak od toho nebudete očakávať veľa, tak nemôžte byť sklamaný. Za pozretie určite stojí. V jednej 3-sekundovej scéne štekne aj Marek Vašut. 60%. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Rozhodně se před námi neotvírá historický spektákl s monumentálními bitvami (zřejmě přístupnost vytlačila krev a trochu toho naturalismu z plátna) a přehnanými gesty, ale klasický příběh o zakázané lásce. Hodně přikládá na uvěřitelnosti a příběh hodně převádí do líbivé filmové podoby, až to vede k porušování závazků k historické pravdě. Chyběl mi zejména věrnější obrázek oné kruté, až syrové doby, která samozřejmě k danému mýtu patří. Ústřední dvojici (Franco a takřka neznámá Sophia Myles) vzájemnou náklonnost jen těžko uvěříme, více charismatu (a méně slz) by v daných chvílích neškodilo. "Specialista" na historický žánr Kevin Reynolds dle očekávání nepřekvapil a natočil uhlazenou, lehce zapomenutelnou story. No, každopádně si nejsem jistý, co by s látkou provedl Ridley Scott, který pro sebe projekt původně připravoval!! ()

MoiJe 

všetky recenzie používateľa

Skvele. Silny a pekny pribeh aj bez tisicky efektov, brutalnej melodramaticnosti a podobne (pripadne bez Keiry Knightley pobehujucej okolo len v obvaze)... Naviac pekne sceny boja/bojov. PS: skoda toho Marcovho pokrvneho syna, chvilu som lutovala, ze nehra Tristana on, ale neustale sa trpiaco-mraciaci Franco, ale mozno je to tak lepsie. ()

Galéria (109)

Zaujímavosti (30)

  • Báseň, ktorú Izolda (Sophia Myles) číta Tristanovi (James Franco), sa volá „Dobrý deň“, ktorú v 16. storočí napísal John Donne. Film sa však odohráva v ranom stredoveku, pričom báseň vznikla až v neskoršom období – baroku. (Arsenal83)
  • Kráľ Marke (Rufus Sewell) na adresu svojho ľudu spomína, že každý musí ísť loviť do lesa, keďže je to tradícia v noci za splnu. Keď sa však muži vydajú na cestu, je viditeľný polmesiac, teda stav medzi novom a splnom. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Na co do kina v XVIII. týdnu?

Na co do kina v XVIII. týdnu?

05.05.2006

Ač se to může zdát podivné, odpověď na tuto otázku není vůbec jednoduchá. První květnový týden totiž připomíná bonboniéru, která je sice malá, ale všechno co v ní najdete je vynikající, i když je… (viac)

Reklama

Reklama