Reklama

Reklama

Hondo

Trailer

VOD (1)

Hondo Lane (John Wayne) je armádny špión, ktorý nesie dôležitú správu generálovi Crookovi. Peši, pretože o koňa práve prišiel v boji s Apačmi, dorazí na malú farmu, kde nájde ženu so šesťročným synom. žena tvrdí, že jej muž odišiel na deň s dobytkom, ale zdá sa, že na farme žije sama už oveľa dlhšie. Hondo ju prehovára, aby s ním odišla, keďže v okolí je nebezpečná situácia vzhľadom k indiánskemu povstaniu. Lenže žena tvrdí, že s Apačmi si rozumie a nič sa jej nestane. Hondo si požičia koňa a odchádza. Krátko na to prichádzajú na farmu Apači - ale Hondo sa vráti... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (51)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Je ťažké nájsť western s J. Waynom, ktorý nie je dobrý. Zatiaľ som mal šťastie len na samé vydarené kúsky a tento je jeden z jeho najlepších. „Polovičný“ indián Hondo je zásadový a tvrdý chlap, ktorý všade chodí so svojím verným psom. Škoda, že scénu, kde o psa príde tvorcovia trochu nevygradovali. Ako „polovičný“ Apač nemá pri strete s týmito bojovníkmi žiadnu výhodu a spoliehať sa musí iba sám na seba. Veľká bitva medzi Apačmi a belochmi visí vo vzduchu, ale zostaňte pokojní...je tam John Wayne a ten vždy vie , čo treba robiť. Navyše Apači nemajú Winnetoua ....aja-jáj...to neskončí dobre. 80%. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziser John Farrow mi teda toho vela nehovori, ale tuna sa podarilo natocit vskutku vyborny western, kde John Wayne brani akusi farmu pred Apacmi, ci jak sa to indianske obyvatelstvo volalo. Potesi sceneria Divokeho Zapadu, rozhovory na urovni .... a vysoke hodnotenie dam hlavne vdaka zaverecnej prestrelke. Bez toho snad westerny ani nemozu byt. 86 % ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Nevierohodne vypiplaná osudová konverzačka medzi Geraldine Page a Johnom Wayneom (alias apačo-kavalerista... nechápem neustále "prezliekanie kabátov"). Nevedno, prečo je i samotná ideová podstata prekombinovaná, na oddychovku kľudne postačia priamočiare reálie, pokiaľ sú vyplnené uveriteľnou dramatickou stavbou, či odľahčeným humorom. Nepotešia ani životné posolstvá a spôsob zmýšľania žiadneho zo zainteresovaných, ale tak dalo sa to zniesť. Najmä vďaka nízkej minutáži. ()

jarkolar 

všetky recenzie používateľa

Western, který se mi trefil do noty. Já sice nejsem fanouškem tohoto žánru, ale na Hondo jsem se při přepínání programů už dodíval. Není příliš agresivní, hrubý a přitažený jako to mají některé westerny ve zvyku. Žena na ranči mi akorát moc neseděla, ale to je možná jen můj pocit ... jinak moc hezký film na sobotní odpoledne. ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Dobrý western, který nesmírně pozvedl John Wayne, který opět potvrzuje, že role kovbojů a drsných mužů ze Západu, mu sedí jak ušité. Pokud bychom měli vybrat z lidského druhu nějaký prototyp muže, pak by Wayne jistě neměl chybět na prvních příčkách výběrového řízení. V tomto westernu je jeho postava poměrně spjata s přírodou a životem indiánů, avšak i přesto se musí v boji postavit proti nim. Líbilo se mi, že Apačové zde nejsou vylíčeni jako krvelačné bestie, ale také jako lidé čestní a schopni dodržovat své slovo, respektovat bílé a projevit velkorysost. Chvíli jsem přemýšlel, zda nedát plné hodnocení s přihlédnutím na perfektní hudbu, výborné prostředí a perfektního Waynea. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (4)

  • John Wayne v jednom rozhovore spomenul, že ak by si mal vybrať postavu, ktorá najlepšie vystihuje jeho osobné hodnoty, vybral by si práve Honda. (MikO_NR_1909)
  • Film je několikrát zmíněn v seriálu Ženatý se závazky jako nejoblíbenější film Ala Bundy. (ČSFD)
  • Geraldine Page v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Reklama

Reklama