Reklama

Reklama

Je rok 1987 a nesmělá mladá žena se v přímořském městě setkává s dívkou, která se umí bavit. Vzniká mezi nimi pouto, které jako by neomezovaly zákony času a prostoru. (Netflix)

Recenzie (147)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Absolútne odlišné, ako všetky epizódy doposiaľ vzhliadnuté. Neskutočný nápad, ktorý ma spočiatku nijak mimoriadne nechytil, pričom plnohodnotne si ma získal až takmer samotným záverom, keď človeku došla tá dokonalá pointa. Na záver sa “trošku” obujem do “robotníkov” tejto “stránky”. Ešte že mi ani vo sne nepadlo, čítať obsah. Tí, ktorí pracujú na chode “ČSFD” by však mohli vedieť, že mnohí z nás napriek tomu, že milujú čokoľvek sfilmované, rozhodne nechcú poznať myšlienku či dokonca rozuzlenie ešte skôr, ako vôbec po niečom siahnu, pričom idiotom nie je ten, čo pošle obsah plný spoilerov, ale ten, čo ho “schváli”. ()

fallanga 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nejslabší episoda z celého BM. Za prvé, nejde o žádnou temnou budoucnost, ani o žádnou temnou verzi reality. V tomto díle ve skutečnosti technologie prospívají lidem a ač jsem čekal na nějaký zvrat, který by ukázal jak je celý svět zvrácený, tak nenastal. A za druhé, něco podobného jsem už viděl v SAO a to snižuje výsledný dojem. BM bylo vždy originální, tohle zase tak moc není. ()

Reklama

ladno 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Charlie Brooker prekvapil. Na rozdiel od všetkých ostatných dielov tento nebol katastroficky zdrvujúci a zničujúci... Alebo žeby predsa? Však, čo môže byť zdrvujúcejšie ako ten mix šťastia, nešťastia, beznádeje, života a smrti v jednej epizóde, v jednom San Juniperu? Asi je fakt jedno, či Brooker píše pozitívne alebo negatívne ladenú epizódu, výsledok je nemenej ničivý. Akurát tentokrát nie som pohltený smútkom a zdesením, ale eufóriou a radosťou. Intenzita zážitku je však stále rovnaká. Hodnotenie: 100% ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Skvelý námet s otrasnými postavami, ktoré mi nesadli. Pravdepodobne kvôli hereckému obsadeniu. Jak Gugu tak hlavne toho babochlapa Mackenzieho vôbec nemusím. Ich príbeh mimo virtuálneho sveta, kde ich hrali iné herečky na mňa fungoval oveľa lepšie. Rád by som si pozrel tento námet v celovečernom pojatí a so sympatickejším hereckým obsadením. 5/10. ()

Flopik 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Život je krásny tým, že raz skončí. Čo keby ste však mali možnosť ako to obísť, viac nepoviem lebo by som prezradil základnú pointu. Koniec sa mi veľmi nepáčil, vzhľadom k príbehu by som si to predstavoval inak. SPOILER: Takže 49 ročný vzťah, dcéra a namiesto šance vidieť ich znova, si vybrala nezbedné dobrodružstvo so svojou lesbickou kamoškou... Manžel sa musel hrobe obracať. ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (15)

  • Tvůrce seriálu Charlie Brooker si myslí, že epizoda má nejšťastnější konec, jaký mohla mít, i přesto, že někdo může říct, že se jedná o smutný konec. (griph)
  • Charlie Brooker pôvodne zamýšľal, aby protagonisti tvorili heterosexuálny pár. Zmenil ich na pár rovnakého pohlavia, keď si uvedomil, akú hĺbku to príbehu pridá. (Arsenal83)
  • V úvode epizódy je plagát ku kultovému klasickému upírskemu filmu z 80. rokov Stratení chlapci (1987), kde je skupina upírov posadnutá myšlienkou nesmrteľnosti. (Arsenal83)

Reklama

Reklama