Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zradená svojou láskou, hnaná túžbou po pomste a urputnou snahou udržať si trón, uvrhne lesná kráľovná Zloba (Angelina Jolieová) krutú kliatbu na novorodené dieťa v susednej ríši, na kráľovu dcéru Auroru (Elle Fanningová). Ako princezná rastie, ocitá sa v samom strede konfliktu medzi lesným kráľovstvom, ktoré si zamilovala a ľudským kráľovstvom, z ktorého pochádza. Kráľovná čiernej mágie Zloba sa obáva, že princezná môže byť kľúčom k budúcemu mieru medzi oboma ríšami, čo nemôže dopustiť. Preto sa odhodlá vykonať nemilosrdný čin, ktorý oba svety navždy rozdelí a zmení. (TV JOJ)

(viac)

Videá (33)

Trailer 1

Recenzie (1 132)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $180miliónovTržby USA $241,410,378 Tržby Celosvetovo $758,539,785Tržby za predaj Blu-ray v USA $45,659,674 //počet predaných kusov 2,159,739Tržby za predaj DVD v USA $35,561,771 //počet predaných kusov 1,906,141║ štúdio Disney sa snaží ako hrom o tom niet pochýb aby globálne prerazili naplno nielen v počítačovo animovaných rozprávkach ale aj v hraných projektoch, a z veľkej časti to vychádza aj u tejto zaujímavej takpovediac nádstavbe k Šípkovej Ruženke, samozrejme takých dekoračných chybičiek sa tu nájde dosť, tie prevažne zahľadí pôsobivý výkon Angeliny Jolie, taká Elle Fanning zrovna nie je tip dievky ktorá by svojou krásou v danej úlohe nejak zvlásť ohúrila ale za to je roztomilá a súhra so zlou vílou je sedí, jedovitý démonický pohľad Sharlta Copleya tiež nie je na zahodenie ale mohol sa v príbehu o štipku viac rozmachnúť a udrieť, mohlo to byť viac vypäté, lebo takú príjemnú sávajúcu temnotu z toho bolo cítiť, škodá že miestami sa kalkuluje na schématickosti a viac sa neexperimentovalo, plusom je že niektoré scény vyznejú príjemné roztomilo a nežne , trikovo dosť dobré, trošku som pocítil prírodnú rozmanitosť a nádych veľkoleposti ako u Avatara, fantasy tvory ladili, jedine čarovné víly boli až moc otravné a graficky prestrelené, Slovenský dabing opäť v pohode /videl v kine 3D verziu: 70%/ ()

Tsuki 

všetky recenzie používateľa

Kupodivu nejsympatičtější role, v jaké jsem Angelinu Jolie dosud viděla. :) A zároveň uznávám, že tato verze Šípkové Růženky je mnohem zajímavější a progresivnější než běžná pohádka. Fandila jsem Maleficent, plácala se do čela nad naprostou tupostí trojice víl a klela jsem nad krutým a zaslepeným jednáním krále. Ve zkratce - přesně tak by měla vypadat pohádka, která člověka pohltí a skutečně baví! Víc takových nevšedních pohádek, prosím. ~(4,3)~ ()

Reklama

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Avatar style. Zloba opravdu vypadá jakoby se vypravila na Pandoru a ve stylu moderní Sněhurky se nám snaží namluvit, že ta chechtající se potvora měla na krále pifku oprávněně. A ono to funguje. Angelina hraje výborně a tak zamrzí docela nevýrazný Sharlto Copley (upřímně ale neměl moc co hrát). Nevím jestli to modernizování bude fungovat věčně a u všech pohádek, ale zatím to celkem šlape. ()

Hunt 

všetky recenzie používateľa

Nejsem fanoušek ani fantasi filmů ani pohádek, avšak tento musím nadstandartně ohodnotit z mnoha důvodů - výborná výprava, převážná část hereckého obsazení a hlavně scénář, vyprávění a dramaturgie. Až mne překvapilo s jakým tempem, vtipem, nadhledem a citlivým vyprávěním celý film proběhne. Bez zbytečných odboček, bez únavných manevrů, přesto s překvapivým průběhem a propracovaním postav. Příjemné překvapení. ()

leila22 

všetky recenzie používateľa

Na Maleficent som sa tešila hneď ako som si pozrela trailer. Angelinu síce moc nemusím, ale keď som ju uvidela v postave zlej kráľovnej so snehovou tvárou a červeným rúžom, výraznými lícnymi kosťami komplet odetú do temnej čiernej..a tie krídla!! Bola to proste trefa do čierneho. Maleficent zahrala s absolútnou noblesou,eleganciou, no zároveň veľkou nehou a láskou. Dokonalý bol pre mňa moment, v ktorom jej boli odobraté krídla. Trpela som spolu s ňou. Proste to dala ako pravá víla! S obsadením Ruženky a la mladšej Fanningovej som bola taktiež spokojná,hlavne spoločné scény s Angelinou úplne ladili. Pointou je, že ani zlo nie je vždy 100% zlo a každá minca má dve strany. Každopádne ďalšia rozprávka, ktorej sa podarilo odniesť ma preč z reality. ()

Galéria (105)

Zaujímavosti (23)

  • Šlo o do té doby nejdražší film společnosti Disney. Rozpočet překonal i předcházející nejnákladnější snímek Tron: Legacy 3D (2010). (Dr Lizal)
  • Film měl americkou premiéru 30. května 2014, v den 55. výročí uvedení klasické animované disneyovky Šípková Růženka (1959). (rafix)

Súvisiace novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (viac)

Johansson nejlépe placenou herečkou

Johansson nejlépe placenou herečkou

19.08.2018

Jako každý rok přichází magazín Forbes s žebříčkem nejlépe placených herců současnosti a v tom letošním jsme se pak dočkali hned několika změn. Na prvním místě se totiž umístila herečka Scarlett… (viac)

Kdy se vrátíme do země Oz?

Kdy se vrátíme do země Oz?

18.06.2016

Hrané pohádky frčí jako nikdy předtím. U Disneyho zabodovali hlavně se Zlobou a Popelkou a příští rok se bude pokračovat Kráskou a zvířetem. Nové pohádky se ale chystají i všude jinde a s tou… (viac)

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (viac)

Reklama

Reklama