Reklama

Reklama

Bosé nohy v parku

  • Československo Bosé nohy v parku (viac)
Trailer

VOD (1)

Paul Bratter (Robert Redford) a Corie Bratterová (Jane Fondová) si budujú svoje hniezdočko lásky - pod strechou. Sú novomanželia, on začínajúci advokát a po medových týždňoch, strávených v hoteli, sa konečne sťahujú do svojho prvého, podkrovného bytu na šiestom poschodí - bez výťahu. Byt, v ktorom takmer nič nefunguje, sa čoskoro sa stane aj príčinou ich prvých hádok. Komédiu nakrútil režisér Gene Saks podľa hry Neila Simona. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (257)

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Pôvodne som chcel dať do komentáru nejaký vtipný citát, ale tých kvalitných vtipov tu bolo príliš veľa na to, aby som si vedel vybrať. A tiež som na vlastnej skúsenosti zistil, že prezradiť niekomu vtipy z komédie môže byť horšie ako prezradiť mu záver, čiže by to boli riadne spoilery. Hneď od prvých viet filmu som žasol ako mohla tak pikantná a sarkastická komédia v tej dobe vzniknúť. Asi mám predsudky, pretože za tie vtipy by sa nehanbil ani Woody Allen. Nechce sa mi nad tým rozmýšľať a porovnávať, ale Barefoot in the Park je pravdepodobne jedna z TOP 10 komédií I have ever seen. ()

mortak 

všetky recenzie používateľa

Výchova americké ženušky jako divadelní sitcom. Komedie vyprávějící o měšťácích v divadlech pro měšťáky jsou populární po celém světě (v ČR je v nich mistr Vinohradské divadlo - na hry typu Brouka v hlavě se sjíždějí zájezdy z celé republiky) a jejich cílem je nejen bavit, ale taky vychovávat. Neil Simon zvládá žánr perfektně - do základní osy (žena neví, co chce, ale nepřestane, dokud to nedostane) jsou vpleteny komické situace (schody, cable a delivery guy) a one crazy person (Victor). Dohromady to dává poučení: manželství je jako dobré jídlo, neboť potřebuje správně namíchat indegrience - "Proper a Dignified" (Redford) a spice (Fonda). ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"Môj manžel Paul Bretner, nadejný právnik je skárovaný jak delo." Takmer výlučne konverzačný film ponúka okrem výborného obsadenia i dobrý príbeh o čerstvo zamilovanej dvojici a ich novom maličkom byte, ktorý za veľa nestojí, ale je ich. Na 5 poschodí a bez výťahu. Za 128 dolárov mesačne! Po 6 dňoch lásky prichádza deň plný hádok a vyhrážok. "6 dní ani týždeň nie je..." A práve tieto scény konfliktov som si užíval. Nervózna J. Fondová chce rozvod z ničoho nič. Jeden sa chce hádať, druhý spať, potom je to naopak. Celkovo vtipná komédia obsadená vtedajšími sexidolmi Ameriky, ktorí majú čo hrať. 80%. ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Tohle bylo co? Pusa? Nečekal jsem příliš zábavy, ale jen rutinní komedii, kterých v 60-70 letech vznikalo dost. Opak byl pravdou, protože Bosé nohy v parku jsou velmi zábavná a odlehčená podívaná s dvěma skvělými herci. Robert Redford svou postavu skvěle odhadl a podal, ale z Jane Fondové se těžko odchází pohledem. Její roztomilá zamilovanost se dokonale mění do naštvaných nálad a uražených póz. Přirozené a zároveň zábavné. Další dvě postavy nepostrádají nic na své uvěřitelnosti a zábavnosti, ale hlavní dvojice má prostě své hvězdné kouzlo. Scénář střílí s vysokou kadencí hlášky a dvojice je divákovi neuvěřitelně sympatická, přestože si s nimi projdeme prvním obtížným obdobím po jejich svatbě. Takže pane Saks, až zase budete ve městě dejte vědět... PS: proč dnešní komedie nemohou být takové?:( ()

pivo 

všetky recenzie používateľa

Vynikajúca komédia, ktorá funguje aj dnes, po vyše 40-tich rokoch. Chcehtal som sa takmer vkuse, ale čo ma fakt rozsekalo, boli pasáže so schodami (výnimka z pravidla, že opakovaný vtip nie je vtipom) a potom druhý príchod elektrikára. Okrem toho, vynikajúci herci, medzi Refordom a Fondovou to fakt iskrí. Kiežby aj súčasné komédie boli takéto vtipné (tým netvrdím, že niektoré nie sú, len by ich mohlo byť viac). ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (12)

  • Mildred Natwick (Ethel Banksová) a Herb Edelman (Harry Pepper) se objevili ve stejných rolích i v divadelní verzi Bosých nohou v parku (v letech 1963-67). (D3VIL)
  • V roku 2002 bol film na 96. mieste v rebríčku „100 najväčších melodrám všetkých čias“ Amerického filmového inštitútu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama