Reklama

Reklama

Grék Zorba

  • Česko Řek Zorba (viac)
TV spot 1

Obsahy(1)

Basil, mladý anglický spisovatel řeckého původu, přijíždí na Krétu, aby obnovil těžbu v lignitovém dole, který zdědil. Cestou se seznámí s Řekem Zorbou, nezávislým člověkem, jehož nezávislost není založena na velikosti majetku, ale na velikosti ducha. Největším zážitkem, který film nabízí, je dionýský výkon Anthony Quinna v hlavní roli Zorby. Quinn předvádí valéry svého mistrovského herectví, nacházejícího zelené palmy štěstí v pustinách beznaděje. Film získal v r. 1965 tři Oscary (Lila Kedrová za vedlejší ženskou roli, Walter Lassaly za kameru a Vassilis Photopoulos za dekorace). (oficiálny text distribútora)

(viac)

Diskusia

SUMECC

SUMECC (hodnotenie, recenzie)

Naprosto boží film. Musela jsem se smát,jak jsou v mnoha věcech Kréťani pořád stejní.... "A man needs a little madness, or else... he never dares cut the rope and be free." :-)

majo25

majo25 (hodnotenie, recenzie)

Ináč k dnešnému dátumu je to len 904 hodnotení, a tiež by som ich čakal ovela viac. Aspon 4-5 tisíc.

majo25

majo25 (hodnotenie, recenzie)

No, vysoko hodnotené filmy si vždy nechávam dlhšie vo svojoj filmotéke, a potom sa viac na ne teším. Ale v tomto filme ma tá radost prešla rýchlo. Nie je to zlý film, to nie, i ked dost nudný. A na tú dobrú úroveń (rozumej priemer) ho jednoznačne dostáva Quinn. Jeho herecké majstrovstvo v TOMTO filme je skvelé, ba myslím si, že ani nehral, ale že to bol on, a nie jeho rola. Druhé plus sú komediálne prvky, v ktorých je Zorba/Quinn doma a tretím samozrejme hudba. Ale, ked to zoberieme, že to má byť dráma, tak by som dal iba 1,5*. Bohužiaľ velká nuda, dej o ničom. Ked to ale budem brat ako komédiu, bol by som ochotný dat aj 3*. Z úcty k filmu a k Quinnovi sa prikloním k tomu, že sa jedná o komédiu. Moje hodnotenie: 50%

ivazzoo

ivazzoo (hodnotenie, recenzie)

Na DVD (teď konečně už zlevněném z původních 399,-!!! na 199,-) je dabing z roku 2001 tj. Švehlík, Šťastný, Drbohlavová, Meduna, Jančík... Film naštěstí čb, obal nesprávně uvádí barevný. Osobně absolutně nesnáším dodatečné kolorování.

anderson

anderson (hodnotenie, recenzie)

Neprazradi mi niektory vlastnik DVD aky tam pouzili dabing ? Nejaky novy ? Ci existuje povodny cesky ?

Miyamoto

Miyamoto (hodnotenie, recenzie)

Film, kterému velká sláva až škodí. Čekáme něco tak úžasného, čím film není. Nicméně je to i tak klasika, podporovaná hlavně výkony Antonyho Quinna a Alana Batese. Živelný Řek a zdrženlivý spisovatel, snažící se zprovoznit starý, poničený lignitový důl... Film, který není tak poutavý jako Sedm samurajů nebo Hodný, zlý a ošklivý, ale i tak film, který byste měli vidět!

Amarcord_1

Amarcord_1 (hodnotenie, recenzie)

Ze bychom dokonce zlomili hranici 200 lidi, co tento skvost shledli??? Netlacte se vsichni! :o)

honajz

honajz (hodnotenie, recenzie)

A vždyť je to jasné - pro mnohé místní uživatele začíná kinematografie maximálně prvním Terminátorem. Co je před tím, a navíc se u toho musí přemýšlet, na to buď nekoukají, nebo rovnou označí za blbost :-)

Dan9K

Dan9K (hodnotenie, recenzie)

Amarcord_1: jakožto pravý Řek musím shlédnout pochopitelně celou řeckou kinematografii a začnu samozřejmě Řekem Zorbou :-)

Amarcord_1

Amarcord_1 (hodnotenie, recenzie)

No sláva!!! Prvních 100 hodnotících. Pořád ale nic moc... Jak je možný, že je tu tolik expertů, znalců, chytráků, a tento legendární film málokdo viděl? Záhada.

Angerr

Angerr (hodnotenie, recenzie)

Uz bych se na nej byval koukl, ale kamarad to ma na CD prevedene z televize v priserne kvalite. Tolik ma omluva;) btw. uplynul mesic a pul a hodnoticich je 89.

Amarcord_1

Amarcord_1 (hodnotenie, recenzie)

19757 registrovanych uzivatelu, z toho ohodnotilo tento film 79. No to je ale ostuda...

Reklama

Reklama