Reklama

Reklama

Ničitelia mýtov

(relácia)
Ukážka z filmu 2

Série(15) / Epizódy(268)

Obsahy(1)

Myslíte si, že když spadne chleba na zem namazanou stranou, že to není náhoda? Nebo že Vás může krabička s ubrousky položená pod zadním oknem automobilu při srážce zabít? To jsou jenom dva z mnoha případů různých pověr, předsudků i domnělých pravd, které se snaží duo bývalých expertů na filmové triky vyvrátit či potvrdit. Každý z dílů obsahuje rozuzlení tří více či méně známých mýtů v podání Adama Savage a Jamieho Hynemana. Tito dva pánové a jejich tým provádí pokusy do té doby, až si jsou jisti, zda může být mýtus "zbořen" nebo ne, což je častokrát hodně napínavé a zábavné. (in4mator)

(viac)

Videá (2)

Ukážka z filmu 2

Recenzie (256)

phoebess 

všetky recenzie používateľa

naprosto dokonalá zábava, kterou vás doprovází taťka v baretu a jeho přerostlé děcko (později doplnění ještě o nějakou tu mladší generaci bořičů) - kdo zná, vím o kom mluvím... naprostá šílená zábava, nevím, jestli se to dá i nazvat vědou, spíš ne... prostě výbuchy a střelené mýty, myslím, že nejvíc jsem se zatím bavila, když se snažili utéct z vězení za pomocí salsy, či co to bylo za omáčku, nebo když se snažili zapálit loď pomocí fůry zrcadel... moc doporučuju na zkouknutí na discovery, nemají prostě chybu:-) ()

Attta 

všetky recenzie používateľa

Na ty první díly se dalo ještě koukat, ale některé díly jsou zajímavé jen pokud jste totální idiot. Takže pokud ste prošli alespoň základní školou tady v ČR, tak budete kroutit hlavou proč kolem základních fyzikálních principů dělají tolik "vědy". Jediné "mýty" na které se dalo dívat, byly ty z historie (u kterých se člověk dozvěděl alespon něco zajímavého), ale ty zpopularizované sračky v podobě ničení všeho možného jsou fakt pitomá tuctvoá americká zábava a já jen doufám, že se ty ostatní zatím "nezkažené" věděcko-populární pořady nestanou populární sračkou (čti pračkou) na peníze jako je tohle. ()

Reklama

mrclTV 

všetky recenzie používateľa

Moja najobľúbenejšia šou na Discovery. Ponúka zábavu (moderátori a ich hlášky), zaujímavé otázky zo života a ich praktické riešenia a hľadanie dôvodov, prečo sa veci dejú...Osobne sa mi páčili viac prvé série, kde riešili skutočné mýty a dilemy, v poslednej dobe sa totiž obmedzili na výrobu diel zo všetkých možných a nemožných materiálov a na mýty, kde ide o to, akým spôsobom nechajú vybuchnúť auto/kamión/dom/lietadlo. Očividne im dochádzajú nápady, čo je škoda. Plus bolo aj pridanie mladej gardy a veľké množstvo špeciálnych epizód - špeciál o žralokoch, Bondovský špeciál alebo špeciál zo zákulisia a začiatkoch spoločnej práce a mnoho iných. Bohužial novšie časti majú trend klesania kvality a obávam sa budúcnosti...Ale nikdy nezabudnem na "zmiznutie" miešačky v kameňolome. ()

peiton 

všetky recenzie používateľa

Adam a Jamie sú mi tak nesympatickou dvojicou,že sú mi až sympatickí.Toto je pre mňa prekvapivé precitnutie.Niektoré pokusy zaujímavé menej,iné zase viac,ale to nemení na fakte,že sú poučným,zábavným relaxom,pri ktorom nemusíte veľmi rozmýšľať.Po náročnom dni príjemná oddychovka.A P.S.milí užívateľ Gilmour93,ak si lepší,čo keby si tam skočil s nimi,hm?! ()

beso74 

všetky recenzie používateľa

Práca snov, tak vy sa dalo to, čomu sa venujú v tomto seriáli. Všetko to, čo počujú, hneď a testujú. Je miešané martini chuťovo také isté ako pretrepané, alebo sa len James Bond hraje na dôležitého? Možno v mori plnom žralokov prežiť tak, že sa robíme, že sme mŕtvi, alebo to bude naša posledná spoločenská hra? Alebo je šoférovanie v stave zlosti ekonomicky náročnejšie na spotrebu vozidla ako v stave pokoja? Koľko otázok, toľko odpovedí a niekedy ešte zaujímavejších ako tie otázky. Ako hovorí klasik, ten kto sa pýta, veľa vie a ten, kto pozerá MythBusters, vie všetko... ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (30)

  • Anglickou verzi vypravuje Robin Banky. (ČSFD)
  • Hyneman a Savage získali čestné doktoráty z University of Twente v Holandsku za popularizáciu vedy. (Greenpeacak)
  • Jamie Hyneman a Grant Imahara jsou bývalými konkurenty z pořadu BattleBots. (ČSFD)

Reklama

Reklama